بازار
شنبه 8 اردیبهشت 9:7
قیمت ورق فولادی در سال 1403 چه روندی بر خود گرفته است؟ صعوید یا نزولی؟

 

 

نوسانات قیمت ورق آهن به‌عنوان یک محصول پایه‌ای که برای ساخت بسیاری از مقاطع و پروفیل‌های فولادی، در طول سال از سوی فعالان حوزه فولاد و صنایع وابسته مورد بررسی قرار می‌گیرد، بسیار کاربردی و اساسی است و می بایست به صورت مداوم بررسی و رصد گردد.

1402 برای بازار آهن‌آلات سالی پر از نوسانات قیمتی بود، به‌طوری که قیمت تمام‌شده برای ورق‌های فولادی از ابتدای این سال تا اسفندماه با تغییرات زیادی همراه شد. اما سال 1403 گونه ای دیگر استارت خود را زد و نوسانات قیمتی با شدت زیادی همراه بود. به گونه ای قیمت ورق سیاه از پایان سال 1402 تا فرودین سال 1403 نوسان قیمتی 3000 الی 4000 تومانی را داشت.

قیمت ورق فولادی به چه عواملی وابسته است؟

از جمله مهم‌ترین مصالح و مواد اولیه مورد نیاز در صنایع مختلف، ورق‌های فولادی هستند که بسته به نوع، کیفیت، سازنده آن، می تواند از رنج قیمتی متفاوتی نیز برخوردار باشد. از سوی دیگر قیمت ورق یکی از عوامل مهم و شاخص برای تعیین هزینه نهایی مقاطع و پروفیل‌های فولادی ساخته‌شده با استفاده از این محصول است.

به همین خاطر در زمان خرید ورق فولادی با نکات و مواردی که می توانند بر بازار فولاد و قیمت این مقطع فولادی اثر بگذارد، توجه نمود. از جمله عواملی که می‌توانند روند قیمتی ورق را دچار تغییر کنند عبارتند از:

  • نوسانات نرخ ارز: با توجه به اینکه بسیاری از مواد اولیه و دستگاه‌های موجود در کارخانه‌ها از خارج کشور تامین می‌شوند، افزایش قیمت ارز سبب بالارفتن هزینه خریدار و تولیدکننده داخلی می‌شود، بنابراین روی قیمت نهایی ورق فولادی نیز تاثیر مستقیم دارد.
  • قیمت جهانی فولاد: یکی دیگر از عواملی که به‌صورت روزانه روی نوسانات قیمت ورق موثر است، ایجاد تغییر در نرخ جهانی فلزات است. عرضه و تقاضای جهانی، وضعیت سیاسی در سطح بین‌المللی و رویکرد سیاسی کشورهای دارای معادن بزرگ سنگ آهن روی این نوسانات قیمتی تاثیرگذار خواهد بود.
  • استاندارد و کیفیت ورق فولادی: تمامی ورق‌های فولادی در بازار با یک کیفیت تولید نمی‌شوند، از طرفی روش تولید نیز متفاوت خواهد بود. هزینه‌ای که تولیدکننده برای روند ساخت و نیروی انسانی خود می‌پردازد نیز روی قیمت نهایی ورق فولادی بی‌تاثیر نیست.
  • وضعیت اقتصادی کشور: با توجه به وضعیت اقتصادی داخل کشور، عرضه و تقاضا در بازار دستخوش تغییراتی می‌شود که قیمت ورق­های فولادی را نیز دچار نوسان می‌کند. هر چه اقتصاد رونق بیشتر داشته باشد و صنایع برای تامین مواد اولیه خود نیازمند خارج از کشور نباشد، می توان گفت ، روند اقتصادی رو به رشد است.
  • تغییر در بازار بورس: به‌دلیل حضور برخی از کارخانه‌های فولادی در بورس، می‌توان گفت که شاخص‌های بورسی نیز به‌صورت روزانه برروی قیمت نهایی ورق فولادی تاثیر خواهد داشت.
  • عرضه و تقاضا: در رابطه با تغییر قیمت ارز باید این را در نظر بگیرید که با افزایش نرخ دلار، بسیاری از تولید کنندگان داخلی تمایل پیدا دارند تا محصول خود را به خارج از کشور صادر کنند. درصورتی‌که این روند صادرات افزایش پیدا کند، بازار با کاهش موجودی ورق مواجه خواهد شد که در این حالت عدم تعادل میان عرضه و تقاضا می‌تواند قیمت این محصول را تغییر دهد.

در کنار این عوامل باید به موارد دیگری اشاره کرد که شامل قیمت نفت، هزینه‌های مربوط به انرژی، سیاست‌گذاری‌های دولت و دیگر شرایط اقتصادی و سیاسی است.

در سال 1402 قیمت ورق چه نوساناتی را طی کرد؟

با نگاه به اینکه سال 1402 سال پر چالشی از نظر قیمتی برای محصولات فولادی بود، از همین رو ورق فولادی هم از این جریان قیمتی مستثنی نبود و با افت و خیزهای زیادی مواجه شد.

در اوایل سال، نوسانات قیمت ورق ثابت بود اما این روند در فصل تابستان جای خود را به یک شیب صعودی داد که سبب بالا رفتن نرخ و افزایش هزینه نهایی محصول شد. برای بیان واضح تر، نوسانات قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه را رصد می کنیم. این محصول روند قیمتی خود را در ابتدا با روندی ثابت شروع کرد و در مرداد به قیمت 35000 توامن رسید اما در ادامه با توجه به جریان اقتصادی کشور و رخداد های سیاسی، این روند ثابت نماند و قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان رول به 38800 تومان در آبان ماه 1402 رسید. اما باز هم این روند صعودی بود و در اسفند 1402 به 42800 تومان هم رسید.

قیمت ورق سیاه در ابتدای سال 1403

قیمت ورق سیاه فولاد مبارکه در سال 1403 روندی صعودی به خود گرفت گرچه در سال جدید اوضاع اقتصادی چندان خوب نبود اما با ادامه روزهای نخستین و پیشامد های رخ داده، نوسانات بازار فولاد همچنان ادامه دار بود. از سوی دیگر با افزایش قیمت دلار و قیمت طلا، روند قیمت مقاطع فولادی به خصوص ورق سیاه صعوید شد و از 41500 تومان در روزهای ابتدایی به 45000 تومان در 19 فروردین ماه 1403 رسید. اگر این روند افزایش قیمت دلار و طلا، ادامه دار باشد، به تبع باید انتظار بازار به شدت متلاطم بازار فولاد باشیم.

 

چه عواملی توانستند بر قیمت ورق در سال 1403 اثر بگذارند؟

در شروع سال 1403 عوامل متعددی توانست بر نوسانات قیمت ورق تاثیر مستقیم و غیرمستقیم داشته باشد که تعدادی از مهم‌ترین موارد به شرح زیر است:

  • کاهش تقاضای جهانی برای مقاطع فولادی
  • نوسانات ارزی به خصوص افزایش ناگهانی قیمت دلار
  • رکود اقتصاد کشور
  • کاهش تقاضای داخلی  با توجه به افزایش قیمت ها
  • تغییر در میزان صادرات
  • جنگ های رخ داده در منطقه
  • حملات اسرائیل و نیروهای پاکستانی به ایران و مستشاران ایران در سوریه

مواردی که به آنها اشاره شد باعث بروز شیبی صعودی در قیمت نهایی ورق در بازار داخلی شد. از طرفی عوامل اقتصادی در کنار تاثیرات سیاسی و اجتماعی داخل کشور نیز سبب ایجاد نوسانات قیمتی در بازار خرید و فروش ورق شدند.

اثرات روانی به‌دلیل افزایش نزخ ارز نیز یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر روند افزایشی قیمت نهایی ورق فولادی بود. این اتفاق خود سبب ایجاد یک شوک بزرگ در بازار آهن‌آلات بود و قیمت بسیاری از محصولات فولادی را با تغییر مواجه کرد.

برای خرید ورق در سال 1403 باید به چه نکاتی دقت داشت؟

اگر به‌عنوان متقاضی خرید ورق فولادی در بازار آهن‌آلات حضور دارید، بهتر است قبل از سفارش به برخی نکات توجه کنید تا خریدی مطمئن داشته باشید. با در نظر گرفتن این نکات می‌توانید محصولی باکیفیت را سفارش دهید که برخی از آنها عبارت‌اند از:

  • نوع کاربرد ورق: یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در رابطه با خرید این محصول فولادی در نظر بگیرید، نوع کاربرد خواهد بود که تعیین می‌کند چه حجم و نوعی از ورق را باید خریداری کنید.
  • کیفیت: با توجه به پروژه مورد نظر، باید ورقی باکیفیت و متناسب با کار خود را پیدا کنید زیرا کارخانه‌های مختلف محصولاتی با سطح کیفی متنوع تولید و به بازار عرضه می‌کنند.
  • شرایط اقتصادی: یکی دیگر  از نکات مهم در زمان خرید انواع مختلف ورق فولادی، بررسی‌کردن شرایط اقتصادی موجود در داخل کشور و توجه به قیمت ارز است.
  • استعلام قیمت ورق فولادی: به سبب نوسانات قیمت ورق دربازار و امکان افزایش یا کاهش هزینه نهایی برای این محصول، لازم است که قبل از خرید این مورد را بررسی کنید.

جمع‌بندی

خرید و فروش ورق فولادی به عنوانی یکی از مقاطع فولادی پر کاربرد در صنایع مختلف، از اهمیت دو چندانی برخوردار است چرا که بسیاری از مقاطع فولادی همچون قوطی و پروفیل، از ورق تولید می گردند. از این رو هر گونه نوسانی در قیمت این مقطع فولادی می تواند دیگر صنایع را تحت تاثیر قرار دهد. در سال 1403، بازار فولاد روزهای گرانی را شروع کرد و همچنان این روند ادامه دار است. چرا که بازار فولاد به عوامل بیرونی متعددی همچون نوسانات قیمت دلار، طلا، میزان عرضه و تقاضا و همچنین نوع کارخانه تولیدکننده وابسته است. و هر کدام به نوبه خود می توانند این بازار را دگرگون کنند. برای خرید ورق می بایت در ابتدا با کارشناسان این حوزه گفتگو نمود و پس از بررسی نوسانات قیمت، با انتخاب درست ، با بهترین قیمت ورق را خریدرای نمود.

 



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.