بازار
یکشنبه 3 دی 10:23
سالانه چه مقدار میلگرد و ورق در پروژه‌های عمرانی مشهد استفاده می‌شود؟

سالانه چه مقدار میلگرد و ورق در پروژه‌های عمرانی مشهد استفاده می‌شود؟

بدون شک، میلگرد و ورق از ابزارهای اساسی و حیاتی در صنعت ساخت­و­ساز است. در هر پروژه ساختمانی، محاسبه دقیق نیاز به مصالح مختلف، همچنین قیمت­آن­ها مانند قیمت ورق مشهد از اهمیت بالایی برخوردار است. برای پروژه‌های ساختمانی با ابعاد مختلف، نیاز به این محصول هم متفاوت خواهد بود. بر همین اساس نیاز است که قیمت میلگرد در مشهد به­عنوان یکی از مصالح اصلی مورد توجه، مدنظر قرار داده شود. به جهت یک برآورد اولیه، لازم است که این تفاوت‌ها را درنظر گرفته و میزان مناسب میلگرد را محاسبه کنیم. در هر مورد، ابتدا لازم است نوع ساختمان (یک، دو یا چند طبقه) را مشخص کنیم. سپس متراژ زیربنا را محاسبه و درنظر می­گیریم. درنهایت، با در نظر گرفتن استانداردها و مقررات ساختمانی، میلگرد مورد نیاز برای هر پروژه محاسبه خواهد شد. محاسبه قیمت آهن امروز­ و سایر مقاطع آهنی و فولادی، همواره به­عنوان یکی از موارد حائز اهمیت در پیشرفت پروژه­های ساختمانی به­حساب می­آیند.

 

از کدام سایزهای میلگرد برای ساختمان‌ سازی استفاده می‌­شود؟

در ساختمان‌سازی باتوجه به نوع سازه، از اندازه‌های مختلف میلگرد از جمله 12، 14 و 16 استفاده می‌شود. خرید میلگرد ساده و آج­دار سایز 12 به­دلیل کاربرد گسترده در پروژه‌های صنعتی و ساختمانی، اهمیت زیادی دارد. این محصول به­صورت بندیل و شاخه‌ای در بازار فولاد عرضه می‌شود و هزینه آن بر اساس وزن هر شاخه یا بندیل محاسبه می‌شود.

استفاده از میلگرد سایز 14 به­دلیل کیفیت بالا، تقویت فونداسیون ساختمان را افزایش می‌دهد؛ زیرا این محصول به سازه استحکام داده و نیروهای کششی را جذب می‌کند. مقاومت این میلگرد نسبت به نیروهای کششی با نرمی، وزن میلگرد و انعطاف‌پذیری آن بستگی دارد.

ویژگی مهم دیگر، کم بودن وزن میلگرد است که باعث افزایش مقاومتش می‌شود. همچنین، نیروی کمتر آن موجب می‌شود که مقاومت آن در برابر ضربه کمتر شده و به­راحتی شکسته نمی‌شود.با افزایش ابعاد پروژه، استفاده از میلگرد سنگین‌تر پیشنهاد می‌شود و از مهم‌ترین کاربردهای آن رمپ پارکینگ، ساختمان‌های بلند، پل‌ها، پایه‌های بتنی و دکل‌های نفتی است.

میزان میلگرد مصرفی در اسکلت فلزی

میزان استفاده از آهن در اسکلت فلزی ساختمانی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. این عوامل شامل موارد زیر هستند:

مهاربند همگرا

با بازه وزنی 40-70 کیلوگرم بر متر مربع که برای سازه‌هایی که نیاز به مهاربندی همگرا دارند مناسب است.

مهاربند واگرا

با بازه وزنی 45-80 کیلوگرم بر متر مربع بوده و مناسب برای سازه‌هایی که نیاز به مهاربند واگرا دارند، است.

سازه‌های سیستم دوگانه دیوار برشی

با بازه وزنی 60-120 کیلوگرم بر متر مربع مناسب برای سیستم‌های دوگانه دیوار برشی که نیاز به استفاده از آهن بیشتری دارند، است. این بازه‌های وزنی نشان‌دهنده نوع و میزان آهنی است که در هر متر مربع از سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد و به نوع سازه، شیوه بارگذاری و خصوصیات سازه بستگی دارد.

دیوار برشی چقدر میلگرد نیاز دارد؟

در خصوص این نوع دیوار­ها به­علت جایگزینی مهاربندهای ضربدری برای مقاومت در برابر زلزله، مصرف آرماتور به پلان دیوار (منظم یا نامنظم) و نوع سازه (سبک یا سنگین) و همچنین فاصله دهانه سازه بستگی دارد.

پلان منظم

مصرف آرماتور در بازه 5 تا 12 کیلوگرم در هر مترمربع متغیر است.

پلان نامنظم

مصرف آرماتور نیاز به بررسی جزئیات بیشتری دارد و ممکن است در بازه مصرف 5 تا 12 کیلوگرم در هر مترمربع متغیر باشد.

سازه‌های سبک

مصرف آرماتور در بازه کمتری قرار می‌گیرد (در بازه پایین‌تر از 5 کیلوگرم در هر مترمربع).

سازه‌های سنگین

مصرف آرماتور در بازه بالاتری قرار می‌گیرد (در بازه بالاتر از 12 کیلوگرم در هر مترمربع).

فاصله دهانه سازه

افزایش فاصله دهانه سازه ممکن است منجر به افزایش مصرف آرماتور شود. به طور کلی، هر افزایش 4 متر در فاصله دهانه ممکن است منجر به افزایش 10 کیلوگرم در هر مترمربع مصرف آرماتور شود.

میزان مصرف میلگرد در اسکلت بتنی

میزان مصرف میلگرد در اسکلت بتنی بستگی به نوع و طراحی اسکلت دارد. چندین نقطه مهم در خصوص مصرف میلگرد در اسکلت بتنی موارد زیر است که بدان­ها اشاره شده­است:

قاب خمشی

وزن آرماتور با قاب خمشی، که در بازه 35 تا 60 کیلوگرم بر مترمربع متغیر است.

قاب خمشی متوسط

وزن آرماتور با قاب خمشی متوسط (بدون در نظر گرفتن وزن سقف، که در بازه 40 تا 57 کیلوگرم بر مترمربع متغیر است.

قاب خمشی ویژه

وزن آرماتور با قاب خمشی ویژه (بدون در نظر گرفتن وزن سقف)، که در بازه 45 تا 70 کیلوگرم بر مترمربع متغیر است.

سازه بتنی

میلگرد مصرفی در سازه بتنی، که تقریبا 50 کیلوگرم بر مترمربع است.

در هر صورت، میلگرد مصرفی برای اسکلت بتنی متغیر است و باید با توجه به نوع و اندازه سازه، نیازهای طراحی و استانداردهای ملی یا بین‌المللی مربوطه محاسبه شود.

محاسبه میلگرد مورد نیاز سقف و ستون

در ادامه، مقدار میلگرد مورد نیاز برای سقف و ستون‌ها موارد زیر هستند:

محاسبه میلگرد مورد نیاز در سقف

سقف تیرچه بلوک

میلگرد مورد نیاز برای سقف تیرچه بلوک، بین 5-7 کیلوگرم بر مترمربع است.

سقف کامپوزیتی

میلگرد مورد نیاز برای سقف کامپوزیتی، بین 8-12 کیلوگرم بر مترمربع است.

سقف دال بتنی توپر

میلگرد مورد نیاز برای سقف دال بتنی توپر، در بازه­ی 10-16 کیلوگرم بر مترمربع است.

محاسبه میلگرد مورد نیاز در ستون

برای ستون‌ها با اسکلت بتنی و سقف دال دو طرفه:

برای هر ستون، میلگرد مورد نیازبین 60 تا 58 کیلوگرم است.

برای هر ستون در اسکلت بتنی

تعداد آرماتور مورد نیاز برای هر ستون در اسکلت بتنی بین 12 تا 18 آرماتور است.

بر اساس آیین‌نامه­های مربوطه در این حوزه، حداقل و حداکثر مقدار آرماتور طولی برای ستون بتن معمولی، بین 1% تا 8% است. اما در سازه‌های معمولی با رعایت شکل‌پذیری و تراکم، طراحی ستون‌ها برای مناطق زلزله‌خیز با خطر زیاد به نسبت 2 الی 2.5 درصد انجام می‌شود.

محاسبه میلگرد فونداسیون

محاسبه میلگرد فونداسیون بر اساس نیازهای مقاومت ساختمان و خصوصیات بتن می‌تواند به­راحتی انجام شود. در فونداسیون، میلگرد به­عنوان آرماتور مورد استفاده قرار می‌گیرد تا به بتن در مقابل نیروهای کششی و خمشی مقاومت اضافه کند. در زیر روش ساده‌ای برای محاسبه میلگرد فونداسیون آورده شده است:

تعیین نیازهای فونداسیون: ابتدا، نیازهای فونداسیون را بر اساس نوع سازه و شرایط خاص محاسبه کنید. این مورد شامل بارهای سازه، نوع خاک و شیوه‌های بارگذاری است.

محاسبه نیروهای کششی و خمشی: بر اساس تحلیل سازه، نیازهای مختلف به آرماتور را محاسبه کنید. این نیازها به نیروهای کششی و خمشی در فونداسیون مرتبط هستند.

محاسبه تراز مصرف میلگرد: با توجه به نیازهای آرماتور، تراز مصرف میلگرد را محاسبه کنید. این  مورد شامل تعداد و قطر میلگردها می‌شود.

تعیین نوع و قطر میلگرد: باتوجه به تراز مصرف میلگرد، نوع و قطر مناسب میلگرد را انتخاب کنید. به­عنوان مثال، میلگرد آجدار با قطری مشخص.

محاسبه میلگرد مورد نیاز: با استفاده از تراز مصرف میلگرد و طول فونداسیون، میلگرد مورد نیاز را بر حسب تعداد و طول محاسبه کنید.

توجه به استانداردها: همواره از استانداردها و ضوابط مربوط به طراحی و ساخت فونداسیون پیروی کنید.

با این روش، می‌توانید مقدار میلگرد لازم برای فونداسیون ساختمان را به­صورت مطمئن محاسبه کنید.

میزان مصرف میلگرد و ورقه در پروژه­ها

با توجه به ماهیت پروژه‌های عمرانی، مقدار استفاده از میلگرد و ورق در مشهد گسترده و متنوع است. این مقدار به عوامل مختلفی مانند نوع پروژه (مسکونی، تجاری، صنعتی)، ابعاد ساختمان، شرایط زمینی و استانداردهای مورد استفاده بستگی دارد.



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.