بازار
یکشنبه 30 مهر 9:10
تفاوت کمپرسور چیلر و کمپرسور سردخانه ای در چیست؟

تفاوت کمپرسور چیلر و کمپرسور سردخانه ای در چیست؟

یکی از اجزای اصلی و مهم سیستم های خنک کننده کمپرسور چیلر است. این دستگاه کاربردی وظیفه فشرده سازی و همچنین ایجاد فشار بالا در میان خنک کننده و بخار سرد خنک کننده را دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی ها، مزایا، کاربرد و تفاوت کمپرسور چیلر با کمپرسور سردخانه آشنا نماییم، پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

ویژگی

کمپرسورها دارای یک سری ویژگی های خاصی هستند که در متن زیر به طور خلاصه به آنها می پردازیم:

برخی از ویژگی های کمپرسور چیلرها عبارتند از:

·         * قدرت کاری این دستگاه به  واحد اندازه گیری نیروی مکانیکی بر حسب اسب بخار یا وات گفته می ‌شود.

·         * ظرفیت سرمایشی نشان دهنده مقدار سرمایشی است که دستگاه می تواند آن را ایجاد ‌کند و اغلب به واحد ترمو وات یا بریتیش ترمال یونیت (BTU) مشخص می ‌گردد.

·         *  ضریب عملکرد (COP) نشان دهنده رابطه ما بین ظرفیت سرمایشی و قدرت کاری کمپرسور چیلر می باشد. به عبارت دیگر، ضریب عملکرد نسبت سرمایش به قدرت مصرفی دستگاه است و عدد پایین تر به معنای بیشترین مصرف انرژی برای هر واحد سرمایشی می باشد.

·         * سرعت قابل تنظیم کمپرسور تاثیر بسیار مستقیمی بر مصرف انرژی و ظرفیت سرمایشی دارد. کمپرسورهای سریع موجب افزایش سرمایش و همچنین کاهش زمان لازم جهت تولید سرمایش می ‌شوند.

·         * هرچه سطح صدای کمپرسور چیلر کمتر باشد، به همان اندازه عملکرد خنک کننده راحت تر و در عین حال آرام‌ تر می باشد. برخی از کمپرسورها دارای آکوستیک بسیار بالا بوده و نیازی به ابزارهای عایق جهت کاهش صدا دارند.

·         * یک کمپرسور بایستی دارای عمر مفید طولانی و پایداری باشد تا به طور مداوم و بدون ایجاد خرابی بتواند عمل کند.

·         * کمپرسور چیلر با قابلیت کنترل مناسب می ‌تواند به طور دقیق سرویس خنک کننده را تامین کند و به تنظیم دمای صحیح و بازده خنک کننده کمک نماید.

·         * کمپرسور چیلر بایستی در شرایط مختلفی همانند درجه حرارت و فشار متغیری که ممکن است در سیستم خنک کننده به وجود آید، به طور مطمئن عمل کند.

·         * راندمان انرژی کمپرسور چیلر نشان دهنده میزان تبدیل انرژی برق به انرژی سرمایشی در واحد زمان می باشد. راندمان بالا به معنای تبدیل بهتر انرژی برق به انرژی سرمایشی است.

کمپرسور چیلر

مزایای استفاده از کمپرسور چیلر

چندین مزیت استفاده از کمپرسور چیلر در سیستم تهویه مطبوع عبارتند از:

* کمپرسور چیلرها دارای کارایی انرژی بسیار بالایی هستند و جهت تهیه سرمایش و گرمایش ساختمان، تا حد فراوانی از انرژی صرفه جویی می کنند. این کارایی کمپرسورها جهت کاهش هزینه های انرژی و همچنین محافظت از محیط زیست بسیار مهم می باشد.

* در واقع کمپرسور چیلرها از تکنولوژی های بسیار پیشرفته ای جهت کنترل سیستم تهویه مطبوع استفاده می نمایند. این سیستم ها شامل سنسورها، کنترلرها و سیستم های اتوماسیون هستند. وجود این سیستم ها در کمپرسورها باعث می شوند تا با دقت و بهینه سازی مصرف انرژی و عملکرد سیستم را انجام دهید.

* کمپرسورها دارای سیستم خنک کننده کم صدایی می باشند و این ویژگی خاص از نظر صدا در محیط های مسکونی و تجاری بسیار مهم می باشد.

* کمپرسور چیلرها قابلیت برنامه ریزی طولانی مدتی دارند  و جهت تامین گرمایش و سرمایش در بازه زمانی طولانی تر استفاده شوند.

* کمپرسور چیلرها قابلیت تنظیم سرمایش و گرمایش را به میزان دلخواه برای هر محیطی فراهم می نمایند. این ویژگی در این دستگاه به شما امکان خواهد داد تا دمای بسیار دقیقی را جهت ساختمان خود تعیین نمایید و به تنظیمات دقیق تری برای هر فضا نیازی نداشته باشید.

برای مشاهده لیست قیمت و خرید انواع کمپرسور چیلر روی لینک زیر کلیک کنید:

https://www.damoon-co.com/product-category/refrigeration/compressor/chiller-compressor/

 

 

عملکرد کمپرسور چیلر

عملکرد

در حقیقت عملکرد کمپرسور چیلر به عنوان قلب سیستم چیلر می باشد. این کمپرسور عملیات فشرده سازی گاز مبرد را به خوبی انجام می ‌دهد تا از دمای بسیار پایین به دمای بالاتری تبدیل شود. عملکرد این دستگاه به شکل زیر است:

مرحله اول، جریان مبرد: در ابتدا، مبرد (مثلاً R-134a) از منبع تامین وارد کمپرسور می‌ شود.

مرحله دوم، جذب گاز: کمپرسور با استفاده از انرژی الکتریکی، گاز مبرد را فشار می دهد. این فرایند باعث افزایش دما و فشار گاز خواهد شد.

مرحله سوم، انتقال گرما: در نتیجه افزایش دما، حرارت به مبرد منتقل می‌ گردد و گرمای موجود در گاز تبدیل به حرارت مایع خواهد شد.

مرحله چهارم، تبخیر: حرارت مایع موجود در کمپرسور چیلر به مبادله حرارتی منتقل شده و انرژی تراکم خواهد شد. در نتیجه، مبرد به حالت بخار تبدیل می‌ شود و دمای آن کاهش می ‌یابد.

مرحله پنجم، سرمایش: بعد از تبخیر، بخار مبرد به مبادله حرارتی دیگری منتقل می ‌گرددد و حرارت آن به فرآیند مبردسازی جهت تهویه مناسب و سرمایش استفاده می‌ شود.

مرحله آخر، تداوم فرآیند: مبرد پس از سرمایش به منبع تامین رسانه برمی‌گردد و فرایند فشرده سازی و انتقال گرمای دیگر را دوبار انجام می ‌دهد.

جالب است بدانید که عملکرد کمپرسور چیلر به استفاده از الکتریسیته و فشرده سازی گاز مبرد جهت تولید گرما و یا سرما مبتنی بر نیازهای سیستم چیلر بستگی دارد.

تفاوت کمپرسور چیلر و کمپرسور سردخانه در چیست؟

تفاوت بین کمپرسور چیلر و کمپرسور سردخانه در کاربرد و نوع سیستم تحت فشار آنها می باشد. در متن زیر به برخی از تفاوت آنها می پردازیم:

 کمپرسور چیلر:

- کمپرسور چیلر جهت ایجاد سرمایش در یک سیستم تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.

- در سیستم چیلر، کمپرسور جهت فشرده کردن و خنک کردن مایع سرما دهنده ( همانند آب یا مخلوط آب و گلیکول) استفاده خواهد شد.

 هدف اصلی و مهم سیستم های چیلر، ایجاد سرمایش در ورودی هوا و آب به یک سیستم تهویه مطبوع می باشد.

 کمپرسور سردخانه:

- کمپرسور سردخانه جهت ایجاد سرمایش در یک سیستم سردخانه و نگهداری محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

- در سیستم سردخانه، کمپرسور جهت فشرده کردن و خنک کردن ماده خنک کننده استفاده خواهد شد.

- هدف اصلی سیستم های سردخانه نگهداری محصولات در دماهای پایین و جلوگیری از فاسد شدن آنها می باشد.

برای مشاهده لیست انواع کمپرسور های سردخانه ای روی لینک زیر کلیک کنید:

https://www.damoon-co.com/cold-room-compressor/

 

 

ویژگی های کمپرسور چیلر

نتیجه گیری

هدف  استفاده از کمپرسور چیلر ایجاد سرمایش در یک محیط می باشد، در حالی که هدف اصلی استفاده از کمپرسور سردخانه، نگهداری محصولات غذایی در دماهای پایین است.



سلب مسئولیت: سایت شهرخبر صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و هیچ مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.