فرودگاه مهم عربستان دوباره به دردسر افتاد / پروازها تغییر مسیر دادند

فرودگاه مهم عربستان دوباره به دردسر افتاد / پروازها تغییر مسیر دادند کد خبر: ۲۱۷۲۳۸۴

اقتصاد‌آنلاین: فرودگاه بین‌المللی ملک فهد در الدمام بار دیگر با اختلال روبه‌رو شد و شماری از پروازهای ورودی ناچار به انتظار در آسمان یا تغییر مسیر شدند؛ علت این وضعیت هنوز رسماً اعلام نشده است.

اختلال در شبکه حمل‌ونقل هوایی عربستان سعودی همچنان ادامه دارد و فرودگاه ملک فهد در الدمام، سومین فرودگاه عربستان بعد از فرودگاه‌های جده و ریاض نیز در ساعات اخیر با وقفه و تغییر مسیر برخی پرواز‌ها روبه‌رو شده است.

 به گزارش سایت تخصصی هوانوردی The Contrail، دیروز جمعه نیز چند پرواز ورودی به فرودگاه الدمام در نزدیکی شهر در حال دور زدن بودند و دست‌کم پرواز‌هایی از جده، تبوک و قاهره برای مدتی مسیر خود را تغییر دادند. این منبع تأکید کرده که علت این وضعیت از سوی مقام‌های سعودی به‌طور رسمی اعلام نشده است.

 این اختلال در حالی رخ می‌دهد که از ابتدای اکتبر، حملات و تهدید‌های امنیتی علیه زیرساخت‌های هوایی عربستان، شبکه پروازی این کشور را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. طبق داده‌های شرکت تحلیل هوانوردی سیریوم که رویترز منتشر کرده، از ۸ تا ۲۵ اکتبر بیش از ۷۸۰۰ پرواز در سراسر عربستان لغو شده یا در وضعیت «عدم انجام پرواز» قرار گرفته‌اند؛ معادل حدود ۴۵ درصد پرواز‌های برنامه‌ریزی‌شده. این رقم در ۱۲ اکتبر به بیش از ۶۰ درصد رسید.

 در میان فرودگاه‌های اصلی، فرودگاه ریاض با لغو حدود ۸۶ درصد پرواز‌ها شدیدترین آسیب را دید. در همین بازه، ۴۲ درصد پرواز‌های دمام و حدود ۲۲ درصد پرواز‌های جده نیز دچار اختلال شدند. پیش از این نیز فرودگاه الدمام در ۲۱ اکتبر هدف پاسخ نظامی نیرو‌های مسلح یمن قرار گرفت و مقام‌های سعودی از کشته‌شدن دو نفر و زخمی‌شدن هشت نفر خبر دادند. سازمان هواپیمایی عربستان روز بعد اعلام کرد فعالیت فرودگاه از سر گرفته شده است. از نظر اقتصادی، تداوم بحران تنها به شرکت‌های هواپیمایی محدود نمانده است. لغو و کاهش پرواز‌ها موجب اختلال در سفر‌های تجاری و گردشگری و تعویق رویداد‌های اقتصادی عربستان شده است. همچنین هزینه پرواز‌های چارتر در عربستان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و هزینه بیمه ریسک جنگی نیز رشد کرده است. در تازه‌ترین تحول، ایرایندیا و ایرایندیا اکسپرس نیز روز ۳۰ اکتبر تعلیق پرواز‌های خود به مقصد ریاض، جده و دمام را تا ۱۴ نوامبر تمدید کردند؛ اقدامی که نشان می‌دهد حتی با بازگشایی فرودگاه‌ها، شبکه پروازی عربستان هنوز به شرایط عادی بازنگشته است.