سفر همزمان سران آلمان به آسیا با هدف تقویت مناسبات امنیتی و سیاسی

صدر اعظم و رئیس جمهور آلمان با هدف تقویت مناسبات سیاسی و امنیتی سفری را به کشورهای آسیایی آغاز کرده اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه هندلزبلات، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان و فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور این کشور سفرهای چند روزه و همزمان خود را به آسیا آغاز کرده‌اند.

اشتاین مایر صبح امروز (دوشنبه) برای یک سفر رسمی چهار روزه به چین سفر کرد. تنها پنج ساعت بعد، مرتس از فرودگاه برلین پرواز کرد و طولانی‌ترین سفر خارجی خود را به عنوان صدراعظم آغاز کرد.

اولین مقصد مرتس سنگاپور است و پس از آن از ژاپن و کره جنوبی بازدید خواهد کرد.

سه کشوری که مرتس از آنها بازدید می‌کند، از جمله شرکای همفکر در این قاره هستند.

منابع دولتی تأکید کردند که هیچ ارتباط مستقیمی بین این دو سفر وجود ندارد و یکی به دلیل دیگری انجام نمی‌شود. به گفته دفتر صدراعظم، سفر مرتس یک سفر جداگانه است. با این وجود، هر دو طرف از نزدیک با هم هماهنگ هستند.

این سومین سفر مرتس به آسیا به عنوان صدراعظم است.

وی در ماه ژانویه، برخلاف اسلاف خود، اولاف شولتز و آنگلا مرکل ترجیح داد قبل از چین، از هند، پرجمعیت‌ترین کشور جهان، بازدید کند. این نشانه‌ای واضح است که او می‌خواهد وابستگی اقتصادی آلمان به ابرقدرت چین، به ویژه در زمینه صادرات و مهم‌تر از همه، واردات مواد اولیه ، را کاهش دهد.

سومین سفر مرتس به آسیا نیز در راستای همین هدف به اصطلاح تنوع‌بخشی است. به گفته وی این سفر باید به عنوان سرمایه‌گذاری در مشارکت با کشورهای منطقه و درک مشترک از نظم بین‌المللی درک شود.

صدراعظم آلمان در سنگاپور، علاوه بر گفتگوهای سیاسی، سخنرانی مهمی در مورد سیاست آسیایی دولت آلمان ایراد خواهد کرد. برنامه سفر او شامل شرکت در کنفرانس‌های اقتصادی در ژاپن و کره جنوبی است. از سئول، پایتخت کره جنوبی، او همچنین سفری فرعی به منطقه غیرنظامی در مرز با کره شمالی خواهد داشت.

مرتس را 30 مدیر ارشد در این سفر همراهی می‌کنند. در میان آنها مدیران عامل شرکت‌های زیمنس، تلکام، هنکل و همچنین مدیران عامل شرکت‌های دفاعی مانند ایرباس دیفنس و اسپیس اند کوانتوم سیستمز به چشم می‌خورند.

انتظار می‌رود چندین توافق‌نامه‌ شرکتی و همچنین توافق‌نامه‌هایی بین دولت‌ها برای مثال، در مورد هوش مصنوعی، زیرساخت‌ها و مواد اولیه‌ حیاتی امضا شود.

تمرکز دوم، علاوه بر اقتصاد، سیاست امنیتی به ویژه در ژاپن خواهد بود. با وجود فاصله زیاد، این کشور از حامیان اوکراین است و سیستم‌های پاتریوت را در اختیار دارد که برای دفاع هوایی بسیار مهم هستند.

برای اشتاین مایر هم سفر چهار روزه رسمی به چین، پایان و نقطه اوج سفرهای متعدد او به آسیا در سال‌های اخیر است.

وی تنها در طول دوره دوم ریاست جمهوری خود، از حدود 10 کشور آسیایی از جمله سنگاپور، ژاپن و کره جنوبی، جایی که صدراعظم اکنون به آنجا رفته است، دیدار کرد.

انصاف در روابط اقتصادی و تجاری و همچنین نقش آینده چین به عنوان قدرت جهانی در روابط بین‌الملل، از موضوعات اصلی مذاکرات اشتاین مایر در پکن خواهد بود.

دفتر ریاست جمهوری فدرال اعلام کرد: «ما نمی‌خواهیم از چین جدا شویم؛ بلکه خواهان روابط اقتصادی نزدیک و قوی هستیم، اما روابطی که به نفع هر دو طرف باشد. بنابراین، عدم تعادل‌ها باید کاهش یابد.»

طبق گزارش‌ها، رئیس جمهور فدرال آلمان نه تنها با صدراعظم، بلکه با ماروش شفچوویچ، کمیسر تجارت اروپایی برای این سفر هماهنگی نزدیکی داشته است.

شفچوویچ به تازگی در مذاکرات با وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین، کاهش صادرات خودروهای هیبریدی چینی به اروپا را تضمین کرده بود.

دفتر ریاست جمهوری فدرال تأکید کرد که اشتاین مایر نه تنها به عنوان رئیس دولت آلمان، بلکه به عنوان یک اروپایی به چین سفر می‌کند. برای تأکید بر این موضوع، او کاتارینا بارلی ، معاون رئیس پارلمان اروپا را نیز در این سفر با خود برده است.

انتهای پیام/