شهر خبر

خبر هیجان انگیز مدیر مخابرات / اینترنت پر سرعت در راه است؟

قیمت اینترنت / تعرفه اینترنت / سرعت اینترنت

مدیر مخابرات منطقه تهران درباره وضعیت تلفن ثابت نیز گفت در استان تهران ۷.۵ میلیون خط تلفن ثابت در حال فعالیت است و ۱۳ میلیون زوج سیم مسی در شبکه وجود دارد.

اقتصاد خبر هیجان انگیز مدیر مخابرات / اینترنت پر سرعت در راه است؟

علی ملک‌جعفریان، مدیر مخابرات منطقه تهران در نشست خبری، اعلام کرد که برای ایجاد پوشش کامل فیبر نوری در تهران، شرکت مخابرات نیاز به نصب ۱۸۰ هزار دستگاه FAT دارد و تاکنون ۱۷ هزار دستگاه نصب شده است. او تخمین زد که جایگزینی شبکه فیبر نوری به جای سیم مسی در استان تهران حدود ۸ تا ۱۰ سال زمان خواهد برد.

ملک‌جعفریان گفت: برای سال جاری برنامه داشتیم که ۱۵۰ هزار پورت FTTH واگذار کنیم؛ اما حدود ۱۲۰ هزار پورت واگذار شد که این موضوع بیشتر به تمایل شهروندان برای استفاده از اینترنت پرسرعت و احساس نیاز آنها بازمی‌گردد.

به گفته وی هرچند فیبر نوری امکان ارائه سرویس بیش از ۲ گیگابیت بر ثانیه را نیز دارد؛ اما مخابرات فعلاً حداکثر ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه به مشترکان خود سرویس می‌دهد که این موضوع به دلیل محدودیت‌های موجود در لایه‌های لایه‌های کُر و انتقال است.

ملک‌جعفریان در زمینه فرآیند فروش و واگذاری فیبر نوری به مشتریان نیز گفت: برای این کار با ۸ پارتنر همکاری می‌کنیم و به زودی ۹ شرکت دیگر نیز به این جمع اضافه می‌شوند. این شرکت‌ها براساس لیست مشخص شده و قیمت‌هایی که در سایت مخابرات اعلام کرده‌ایم، فرآیند کابل‌کشی، فروش مودم و اتصال شهروندان را انجام می‌دهند.

وی درباره هزینه‌های اتصال نیز گفت: کابل‌کشی تا مقابل ساختمان برعهده مخابرات است؛ اما هزینه کابل‌کشی داخل ساختمان و تامین مودم برعهده مشترکان است که به طور متوسط ۳.۵ میلیون تومان می‌شود. البته این موضوع بستگی زیادی به مودم انتخابی دارد.

مدیر مخابرات منطقه تهران درباره وضعیت تلفن ثابت نیز گفت در استان تهران ۷.۵ میلیون خط تلفن ثابت در حال فعالیت است و ۱۳ میلیون زوج سیم مسی در شبکه وجود دارد.

به گفته او هزینه نگهداری هر خط تلفن ثابت در ماه ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با توجه به دریافتی هر خط، مخابرات به این بخش، سوبسید می‌دهد.

ملک‌جعفریان درباره مشکلات رانژه خطوط تلفن ثابت برای دریافت ADSL نیز گفت: اصلا بحث ایجاد انحصار مخابرات وجود ندارد. همین الان ۸۰۰ هزار سرویس دیگر شرکت‌ها روی شبکه مخابرات عرضه می‌شود؛ اما در ۲۵ تا ۳۰ مرکز، مشکل اشباع سالن رانژه داریم و اصلا نمی‌توانیم به سیم‌های موجود دست بزنیم چون کل سرویس‌ها قطع می‌شود.

وی متوسط درآمد مخابرات از خطوط ADSL را ماهانه ۷۰ هزار تومان و از سرویس FTTH ۱۷۰ هزار تومان عنوان کرد.

به گفته او مخابرات تهران برای سال آینده اتصال ۱۵۰ هزار مشترک به فیبر نوری و عرضه پابلیک وای‌فای را در برنامه‌های خود دارد.

همچنین زارع پور با اشاره به رتبه نامطلوب ایران در حوزه ارتباطات ثابت در دنیا در ده سال گذشته، تاکید کرد: این نتیجه عملکرد بخش ارتباطات ثابت کشور در ۱۰ سال گذشته است که به هیچ وجه شایسته مردم عزیز کشورمان نیست.

وی با تشریح چالش‌های عدم توسعه این حوزه در کشور، افزود: در حال حاضر در دنیا ۷۰ تا ۸۰ درصد ارتباطات مردم بر مبنای ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر است و اگر بتوانیم این پروژه را به سرانجام برسانیم تا دهه‌های آینده مشکلی در این حوزه نخواهیم داشت.

زارع-پور

وزیر ارتباطات با اشاره به روند کار پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها در کل کشور، گفت: با تعیین ۹ اپراتور برای انجام این پروژه، در هر استانی حداقل یک اپراتور دیگر غیر از شرکت مخابرات وجود دارد و این رقابت و رفاقت در نهایت با ارائه سرویس بهتر به نفع مردم تمام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه تبدیل به قانون شده است، افزود: پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها زیرساخت توسعه آینده کشور است و در نتیجه حال مردم را خوب می‌کند.

زارع پور با اشاره به اینکه برخی به دنبال کارشکنی در اجرای این پروژه هستند، به استاندار خوزستان تاکید کرد که این پروژه یکی از پروژه‌های امیدبخش دولت است و انتظار داریم شخص استاندار پیگیر اجرای سریع این پروژه در استان خوزستان شود.

وزیر ارتباطات اظهار امیدواری کرد که با پیگیری‌ها و صدور مجوزهای لازم بتوانیم پروژه فیبرنوری استان خوزستان را تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری برسانیم.

استاندار خوزستان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلاتی در حوزه آنتن دهی برخی از جاده‌های استان و نبود ارتباطات در برخی از مناطق، به ضرورت اجرای فیبرنوری منازل و کسب و کارها تاکید و اعلام آمادگی کرد که مشکلات و موانع این پروژه در این استان به سرعت مرتفع شود.

سپس وزیر ارتباطات از آماده بودن کامل زیرساخت‌های ارتباطی برای حوزه‌های انتخابیه ثابت در استان خوزستان خبر داد و اعلام کرد که تمهیداتی برای صندوق‌های سیار دیده شده است.

وی درباره مشکل آنتن دهی برخی از جاده‌های این استان نیز اعلام آمادگی کرد که به محض رفع مشکل برق این مناطق به سرعت سایت‌های تلفن همراه در این مناطق نصب خواهد شد.

مهدی شه نظری پور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خوزستان نیز در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت ارتباطات و پیشرفت پروژه فیبرنوری منازل و کسب وکارها ارائه کرد.

بر اساس این گزارش، در این جلسه اپراتورهای منتخب استان خوزستان نیز مسائل و مشکلات خود برای اجرا و ادامه پروژه فیبرنوری منازل و کسب وکارها در شهرهای این استان را مطرح و پیشنهادات خود را برای اجرای بهتر این پروژه ارائه کردند.

تسنیم