شهر خبر

بورس / پیش بینی بورس / بازار سرمایه

آرامش قبل از طوفان در بورس / بازار فردا چطور پیش بینی می شود؟

امروز در بازار بورس اوراق بهادار تهران، فعالیت معامله‌گران به نتیجه منفی ۸۰۰ واحد منجر شد. این نتیجه نشان می‌دهد که در این روز، بازار بیشتر به سکوت و سکون روبرو بوده است و فعالیت‌های معاملاتی نیز از حجم معمول کاسته شده است.

اقتصاد آرامش قبل از طوفان در بورس / بازار فردا چطور پیش بینی می شود؟

ارزش معاملات روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ ۴۵۶۱ میلیارد تومان رسید. با این حال، ارزش بازار با افت ۸۰۰ واحدی در شاخص کل حوالی ۷۵۰۰ هزار میلیارد تومان قرار گرفته است. این افت در شاخص کل نشان می‌دهد که ارزش کلی بازار در این روز کاهش یافته است، اما مقدار دقیق تغییرات سایر شاخص‌ها و نحوه توزیع این افت بین اوراق بهادار مختلف قابل تشخیص نیست.

نمادهای شبندر ، شپدیس ، شپنا و شتران نمادهایی بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل داشتند اما بازار در نیمه دوم دوام نیاورد و با افت ۸۰۰ واحدی کار را به پایان برد.

گروه خودرویی همچنان صدر نشین ارزش معاملاتی است اما نسبت به چند روز گذشته خود با کاهش ۵۰ درصدی در ارزش معاملاتی همراه شده است. این گروه در روز جاری ارزش معاملاتی در حدود ۳۰۵ میلیارد تومان را به خود گرفته است و انبوه­سازی و مستغلات نیز در رتبه دوم و بالاتر از گروه فلزات اساسی ارزش معاملاتی ۲۴۹ میلیارد تومانی دارد.

 رکورد تاریخی حجم معاملات سالانه بازار فیزیکی بورس کالا که به معامله ۱۱۷ میلیون و ۷۲۲ هزار تن کالا در سال ۱۴۰۱ اختصاص داشت از ابتدای امسال تا ۱۵ دی ماه جاری شکسته شد تا مبادله ۱۱۷ میلیون و ۸۳۴ هزار تن محصول زیر چتر شفاف بازار سرمایه ثبت شود و تامین مواد اولیه تولید نیز به شیوه ای مطلوب جریان یابد.

بر اساس این گزارش، از ابتدای سال‌جاری تا پایان ۱۵ دی ماه در مجموع ۱۱۷ میلیون و ۸۳۴ هزار و ۳۶۵ تن انواع کالا در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد. این در حالی است که حجم معاملات بازار فیزیکی بورس کالا در پایان دوازده ماه سال گذشته، ۱۱۷ میلیون و ۷۲۲ هزار و ۴۱۵ تن محصول بود.

همچنین، ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا از ابتدای سال تا ۱۵ دی ماه به ۱۱۳۱ هزار میلیارد تومان رسید تا حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با رشد ۲۹ و ۶۸ درصدی مواجه شود.

همچنین  بیست‌ویکمین نشست میز صنعت، برای بررسی، ارزیابی و تحلیل چالش‌ها و فرصت‌های صنعت «تامین سرمایه» در سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد و قرر شد برخی از مشکلات و چالش‌های مطرح شده در این میز در کانون نهاد‌ها مورد بحث و کارشناسی قرار بگیرد و نتیجه به سازمان بورس ابلاغ شود.

اما وزارت اقتصاد در خصوص بودجه سال ۱۴۰۳ این طور عنوان کرده است که  بودجه ۱۴۰۳ نه تنها هیچ سیگنال منفی به بازار سرمایه نداده بلکه بر خلاف آنکه بازار سرمایه همواره در زمان انتشار اخبار بودجه واکنش منفی نشان می‌داد، امسال روند متعادلی را دنبال کرد. زمانی که بازارهای موازی به دلیل تغییرات قیمت و افزایش تورم و نرخ ارز دچار بی‌ثباتی و تلاطم شوند، به‌طور طبیعی شاهد خروج پول از بازار سرمایه هستیم.

همچنین از مجلس خبر می رسد که نمایندگان مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح اصلاح ماده (۱) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان با کلیات آن موافقت کردند. طبق ماده یک این قانون از تاریخ یکم دی ۱۴۰۲ کلیه مودیان اعم از حقیقی و حقوقی ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۲۷ مهر ۱۳۹۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند.

اما روزنامه دنیای اقتصاد نیز نوشت که با گذشت چند روز از خروج شورای رقابت از گردونه قیمت‌گذاری، هنوز فرمول جدید قیمت‌گذاری از سوی مرجع جدید تعیین قیمت، یعنی سازمان حمایت اعلام نشده است. با این همه، بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در فرمول جدید، قیمت تمام شده به رسمیت شناخته شده‌ است. طبق مدل فعلی، قیمت کارخانه‌ای جدید خودروها دو ویژگی خاص و تازه دارد؛ نخست اینکه با هزینه تولید همخوانی داشته و دیگر زیانده نیست و دوم آنکه حاوی سودی حداقل ۲.۵ درصدی است.

حاج‌اسماعیلی، فعال کارگری نیز گفته: دستمزد بر اساس خط فقر در کلان‌شهرها مانند تهران باید ۲۵ میلیون تومان باشد و برای شهرستان‌ها نباید کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد.‌ حداقل حقوق که در ایران حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار است به ۱۵۰ دلار هم نمی‌رسد، این عدد در ترکیه حداقل حقوق ماهیانه ۳۰ میلیون تومان است. میزان دستمزد در ایران نسبت به جهان در سطح پایینی قرار دارد و اگر خوش‌بینانه نگاه کنیم بین ۱۸۰ کشور رتبه‌ای بهتر از ۱۵۰ نداریم.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران

شاخص کل در جریان روز معاملاتی جاری در نیمه اول توانست رشد نسبتا خوبی را برای خود رقم بزند اما عرضه در نیمه دوم این اجازه را نداد تا رخ شاخص کل مثبت شود از همین روز شاخص تا افت ۸۰۰ واحدی همچنان در حال درجا زدن درمحدوده‌های ۲.۱۵۰.۰۰۰ واحدی است.

از منظر تکنیکالی همچنان مفروضات قبلی پا بر جاست و شاخص کل با اتفاقات خاصی همراه نشده است.

منبع: اکوایران