شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:##کاهش#ذخایر#تهران/#چند#قدم#خشکسالی

خشکسالی/کمبود بارش/بحران آب

کاهش ذخایر آب تهران/ چند قدم تا خشکسالی

کاهش بارندگی های تهران، سبب شد تا حجم آب سدها با کاهش حجم مواجه شود.

اقتصاد کاهش ذخایر آب تهران/ چند قدم تا خشکسالی

کاهش بارندگی و مصرف بی رویه آب در تهران، سبب شده است تا ذخایر آب موجود در سدها با کاهش حجم مواجه شده و این امکان می رود که در صورت تداوم کمبود باران، درگیر خشکسالی شویم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد: میزان حجم کل مخازن سدهای استان تهران در حال حاضر ۲۸۱ میلیون متر مکعب می باشد.

بهزادپارسا" با بیان این مطلب اظهار کرد: حجم آب سدهای پنج گانه استان، اکنون ۲۸۱ میلیون مترمکعب می باشد که این مقدار در مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۷۲ میلیون متر مکعب بوده است.

وی با بیان اینکه حجم آب کلی سدهای سامانه غرب شامل طالقان و امیرکبیر هم اکنون  ۲۲۵ میلیون مترمکعب می باشد، تصریح کرد: حجم کلی ذخایر سدهای سامانه شرق تهران شامل لتیان، لار و ماملو نیز هم اکنون ۵۶ میلیون متر مکعب اعلام شده که بر این اساس حجم کلی سدهای سامانه شرق در حال حاضر در مقایسه با سال گذشته ۲۲ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می دهد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران در  بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نزولات جوی در فصل پاییز عنوان کرد:  سومین ماه فصل پاییز با ثبت ۶.۶ میلیمتر بارش در حالی به پایان رسید که استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته و همچنین متوسط بلند مدت به ترتیب با کاهش ۶۳ و ۸۲ درصدی نزولات جوی مواجه بوده است.

پارسا با اشاره به اینکه مجموع ریزش های جوی ثبت شده توسط شبکه سنجش ایستگاه های آب و هواشناسی در حوزه عملکرد استان تهران ، از ابتدای سال آبی جاری تا پایان فصل پاییز ۳۸ میلیمتر بوده، افزود: این امر نشان از کاهش ۵۱ درصدی میزان بارندگی ها نسبت به متوسط بلندمدت دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران همچنین اضافه کرد: اگرچه بر اساس پیش بینی های سازمان هواشناسی، انتظار فعالیت پدیده النینو و وقوع بارش های فرانرمالی در فصل پاییز و به ویژه ماه های آبان و آذر می رفت ولی برخلاف الگوهای پیش بینی شده، فصل پاییز نیز با کاهش قابل توجه ریزش های جوی، به پایان رسید تا همچنان تمام امیدها معطوف به فعالیت سامانه های بارشی در فصل زمستان باشد.

پارسا توضیح داد: نتایج حاصل از اندازه گیری و محاسبات داده های ایستگاه های هیدرومتری ورودی سدهای لتیان،امیرکبیر،لار،ماملو و طالقان نشان دهنده کاهش قابل توجه حجم آب ورودی نسبت به دوره بلند مدت می باشد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران در پایان خاطر نشان کرد : با توجه به کاهش نزولات جوی و ورودی سدهای تامین کننده منابع آب استان تهران، توجه به مولفه های مدیریت منابع و مصارف بیش از پیش ضروری است و از شهروندان درخواست می‌شود، همچنان در زمینه مدیریت مصرف و صرفه‌جویی آب همکاری نمایند تا با رعایت الگوی مصرف بهینه، در تامین آب شرب پایدار بهترین خدمت را به مردم عزیز ارائه دهیم

منبع: ایلنا