شهر خبر

فرصت حضور ایران در بازار جهانی / راهی برای نجات از تحریم ها

اقتصاد فرصت حضور ایران در بازار جهانی / راهی برای نجات از تحریم ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: اکنون در شرایط تحریم قرار داریم و این امر فرصت خوبی برای کشورمان برای حضور در عرصه‌های جهانی است.

روابط تجاری بین کشورها از اهمیت بسیاری برخوردارند. این روابط می‌توانند به عنوان یک ابزار برای توسعه اقتصادی، افزایش رفاه اجتماعی، ایجاد شغل، انتقال فناوری، تقویت صلح و دوستی بین ملت‌ها و حتی کاهش تنش‌های سیاسی و نظامی استفاده شوند. همچنین، روابط تجاری می‌توانند باعث افزایش تولید و صادرات کشورها شده و به تبادل فرهنگ و تجربه‌ها کمک کنند.

عباس علی آبادی با اشاره به موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت نخستین بار است که در دولت سیزدهم توانسته‌ایم با پنج کشور بزرگ و پُرجمعیت ۱۷۰ میلیون نفری ارتباط تجارت آزاد برقرار کنیم.

 وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص ثمرات این موافقت‌نامه اظهارکرد: پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیازمند توانمندی‌های کشور ما در عرصه‌های مختلف از جمله صنعتی و اقتصادی هستند.

وی افزود: اکنون ما از بازار این کشورها، اقلام کشاورزی از جمله ذرت و گندم وارد می‌کنیم که با امضای این توافقنامه ارتباط‌ها گسترده تر و تجارت آزاد بین کشورمان و سایر کشورهای عضو این اتحادیه صورت می‌گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اولویت‌ها در موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: قواعدی در این موافقت‌نامه تعریف شده است که در آن تامین از تامین‌کنندگان داخلی اولویت است ولی به هر حال فضای رقابتی برای همه به وجود آمده است.

وی تاکید کرد: این موافقت‌نامه فرصت و فضای خوبی را برای همه فعالان اقتصادی به ویژه بازرگانان و تولیدکنندگان برای نفوذ در بازارهای بزرگ کشورهای عضو اتحادیه فراهم کرده است که باید بیشترین بهره را ببرند.

علی آبادی با بیان اینکه این موافقت‌نامه از جنبه‌های مختلف مهم خواهد بود، گفت: اکنون در شرایط تحریم قرار داریم و این امر فرصت خوبی برای کشورمان برای حضور در عرصه‌های جهانی است.

وی عنوان کرد: در وزارت صنعت، معدن و تجارت به زودی نشستی در خصوص بررسی ابعاد مختلف این موافقت‌نامه برگزار خواهیم کرد که در آن به زوایا و مزایای این موافقت‌نامه خواهیم پرداخت.

بر اساس این گزارش نخستین موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا (۴ دی ماه ۱۴۰۲) توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و مقامات ۵ کشور عضو آن اتحادیه و کمیسیون اقتصادی اوراسیا، طی مراسمی در حاشیه اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سنت پترزبورگ روسیه امضا شد.

مطابق این موافقت‌نامه تجارت آزاد، جهت افزایش تجارت فی‌مابین و گسترش همکاری‌ها، علاوه بر تسهیل تجارت و رفع موانع غیرتعرفه‌ای، تعرفه ورودی حدود ۸۷ درصد اقلام کالایی فی‌مابین حذف می‌شود.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا با واردات ۳۸۸ میلیارد دلاری از جهان، بازاری بسیار بزرگ در نزدیکی ایران محسوب می‌شود و افزایش مناسبات فی‌مابین امکان استفاده حداکثری از این ظرفیت و بازار بزرگ را برای کشورمان فراهم خواهد آورد.

با توجه به واردات قابل ملاحظه اوراسیا از جهان، با انعقاد موافقت‌نامه تجارت آزاد فی‌مابین، پیش‌بینی می‌شود با افزایش سرمایه‌گذاری‌ها و تولیدات مشترک و فراهم آوردن زیرساخت‌های مناسب، تجارت فی‌مابین افزایش قابل قبولی داشته باشد.