شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#دولت#مسکن#واحد مسکونی

کمبود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور / تعهد سنگین ساخت مسکن بر دوش دولت

اقتصاد کمبود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور / تعهد سنگین ساخت مسکن بر دوش دولت

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با اشاره به کمبود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور گفت: باید ضمن استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در ساخت مسکن، شتاب کار نیز افزایش یابد.

بازار مسکن یکی از بزرگترین بازارهای جهان است و تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. عواملی مانند نرخ بهره، تورم، درآمد مردم، تغییرات جمعیتی، تغییرات قوانین و مقررات، تغییرات در بازار سرمایه و سیاست‌های دولتی می‌توانند بر بازار مسکن تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، افزایش نرخ بهره می‌تواند باعث کاهش تقاضا برای خرید مسکن شود، در حالی که کاهش نرخ بهره می‌تواند باعث افزایش تقاضا و قیمت مسکن شود. همچنین، تورم می‌تواند باعث افزایش قیمت مسکن شود و درآمد مردم نیز می‌تواند بر توانایی آن‌ها در خرید مسکن تأثیر بگذارد. در نهایت، تغییرات در قوانین و مقررات می‌تواند باعث تغییرات در بازار مسکن شود، به عنوان مثال، تغییرات در مالیات مسکن می‌تواند باعث کاهش یا افزایش تقاضا و قیمت مسکن شود.

سیدمحمد حسینی روز پنجشنبه در همایش تشریح اقدامات بانک مسکن در طرح ملی مسکن در محل این بانک برگزار شد، به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در شهریور ۱۴۰۰ اشاره کرد و اظهارکرد: رئیس‌جمهوری نیز بدون معطلی این قانون را ابلاغ کرد و دولت به جد به قانون پایبند است.

وی با تاکید بر اینکه باید همه برای تحقق این قانون دست به‌دست هم دهیم، افزود: یک نمونه از این تلاش دسته جمعی در پروژه "سبحان ۲" قرچک قابل ذکر است که هرچند در سال‌های گذشته ۸۵ درصد آن انجام شده بود اما در نهایت به سرانجام نرسید، ولی با همت دولت سیزدهم کار اکنون به نتیجه رسیده است.

حسینی این اقدامات را از نتایج سفرهای استانی دانست و یادآور شد: تشکیل جلسات شورای‌عالی مسکن به ریاست آیت الله رئیسی اهمیت به سزایی دارد و مسئولیت همه ما را افزایش می‌دهد.

این عضو دولت سیزدهم با بیان اینکه اگر عزم و اراده در سطوح مختلف مدیریتی کشور وجود داشته باشد، بسیاری از امور انجام می‌شود، موضوع مسکن را یکی مواردی برشمرد که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است و در این باره اظهارکرد: به گفته وزیر فقید راه و شهرسازی برخی دستگاهها برای واگذاری اراضی خود با هدف ساخت مسکن مقاومت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گام‌های خوبی برای جهش تولید مسکن برداشته شده است، بیان کرد: اکنون زمین مورد نیاز ساخت یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی مهیا شده است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با یادآوری تلاش‌های صورت گرفته برای تامین مسکن اساتید و دانشگاهیان، خواستار انجام اقدامات لازم از سوی دستگاه‌های مختلف و همچنین ارتش، سپاه در حوزه ساخت مسکن شد و گفت: بنیاد مسکن نیز باید به تولید مسکن در کشور کمک کند.

حسینی یکی از اقدامات مهم برای توسعه ساخت مسکن را اعطای زمین رایگان دانست و افزود: وقتی زمین رایگان در اختیار باشد و با آورده نقدی افراد و تسهیلات بانکی همراه شود، کار به پیش خواهد رفت.

وی با یادآوری اینکه سرعت ساخت مسکن در کاهش هزینه‌ها نیز موثر است، این نکته را گوشزد کرد که در برخی استان‌های کویری مشکلی در تامین زمین وجود ندارد اما در برخی از استان‌ها باید به سمت انبوه‌سازی حرکت کرد.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری با قدردانی از همت وزیر راه و شهرسازی برای اتمام مسکن مهر و نیز تعیین مشوق هایی برای احیای بافت‌های فرسوده، افزود: کمبود مسکن یک مطالبه جدی و آزمونی برای همه ما است که آیا می‌توانیم این تعهد سنگین را به نتیجه برسانیم یا خیر.

وی با اشاره به گام‌هایی که دولت سیزدهم در دو سال و نیم گذشته برداشته است، افزود: رهبر معظم انقلاب در هفته دولت امسال فرمودند " فهرست ۵۰ دستاورد دولت را در اختیار دارم که البته دستگاه نظارتی و سایر نهادها به من گزارش داده‌اند، هرچند در خصوص مسائلی همچون تورم باید دقت شود".

حسینی ادامه داد: یکی از سوالات و مواردی که همواره مطرح می‌شود این است که هرچند اقدامات بزرگی در امور زیرساختی، آبرسانی، نفت، گاز، سیاست خارجی و غیره انجام شده است، اما در زندگی مردم ملموس نیست. باید گفت وقتی نرخ بیکاری کاهش یابد و موضوع مسکن کاهش یابد، آثار این خدمات برای مردم ملموس‌تر خواهد شد.