شهر خبر

ادامه واکنش‌های بین‌المللی به تحولات سرزمین‌های اشغالی

ادامه واکنش‌های بین‌المللی به تحولات سرزمین‌های اشغالی

ایسنا نوشت: در پی تشدید تنش میان نیروهای مقاومت فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی، کشورهای کوبا، برزیل، ونزوئلا، مکزیک، ایتالیا و چین به صورت جداگانه خواستار توقف این تنش شدند.

وزارت خارجه کوبا در بیانیه‌ای خواستار راهکاری فراگیر، عادلانه و همیشگی برای درگیری‌های میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، براساس راهکار تشکیل دو دولتی شد که به مردم فلسطین اجازه استفاده از حق تعیین سرنوشت خود و تشکیل یک کشور مستقل دارای حاکمیت در مرزهای قبل از ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی بدهد.

وزارت خارجه کوبا ضمن ابراز نگرانی نسبت به افزایش خشونت میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، اعلام کرد، آنچه که در اراضی اشغالی فلسطین رخ داده، نتیجه ۷۵ سال نقض دائمی حقوق مردم فلسطین و سیاست خصمانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی است.

وزارت خارجه کوبا اعلام کرد، شورای امنیت وابسته به سازمان ملل باید به تعهدات خود عمل کند و به فرار رژیم اشغالگر از مجازات و همدستی تاریخی آمریکا با آن از طریق مانع‌تراشی در کار شورای امنیت پایان دهد چرا که این اقدامات باعث از بین رفتن صلح و ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در خاورمیانه می‌شود.

کوبا همچنین بر لزوم برقراری صلح و یافتن راهکاری از طریق مذاکرات که مانع افزایش تنش و تشدید درگیری شود، تاکید کرد.

دولت‌های برزیل، مکزیک، کوبا و ونزوئلا از دو طرف فلسطین و رژیم صهیونیستی خواستند تا برای مهار تنش میان دو طرف، خشونت را متوقف کنند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه مکزیک اعلام کرد که این وزارتخانه حملات علیه رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کند و خواستار خاتمه یافتن اینگونه خشونت و تنش است.

پیشتر نیز دولت برزیل با صدور بیانیه‌ای این حملات را محکوم کرد و خواستار برقراری صلح شد.

در همین رابطه، دولت ونزوئلا نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به تشدید درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطین اعلام کرد، این تنش نشأت گرفته از نقض حقوق ملت فلسطین است.

وزیر خارجه ونزوئلا خاطرنشان کرد که کشورش نسبت به تحولات اخیر نوار غزه عمیقاً نگران است و این تنش، نتیجه ناکامی ملت فلسطین در دستیابی به حقوقشان بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل است.

از سوی دیگر، آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تصریح کرد که کشورش با همپیمانان خود برای آرام‌سازی اوضاع میان فلسطین و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند.

وی در ادامه افزود، با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و همپیمانان دیگر از آلمان، فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا درخصوص این موضوع صحبت کرده‌ است.

وزیر خارجه ایتالیا در ادامه تاکید کرد که کشورش از نزدیک وضعیت خاورمیانه را با نگرانی دنبال می‌کند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه چین نیز با صدور بیانیه‌ای علام کرد که کشورش نسبت به تنش کنونی و خشونت میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عمیقاً احساس نگرانی می‌کند.

این وزارتخانه در ادامه خواستار خویشتنداری، توقف فوری تنش، حفاظت از غیرنظامیان و ممانعت از وخامت اوضاع شد.

وزارت خارجه چین اعلام کرد، درگیری‌های مکرر میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نشأت گرفته از رکود طولانی‌مدت روند صلح است و راه اصلی خروج از درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی اجرای راهکار تشکیل دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین است.

این وزارتخانه از جامعه جهانی خواست تا مشارکت بیشتری در مسیر حل مسأله فلسطین داشته باشد و دو طرف فلسطین و رژیم صهیونیستی را به ازسرگیری مذاکرات صلح ترغیب و برای تحقق صلح همیشگی تلاش کند.

وزارت خارجه چین همچنین تاکید کرد که این کشور به تلاش‌های خود با جامعه جهانی برای تحقق این اهداف ادامه خواهد داد.

پیشتر وزارت خارجه روسیه نیز خواستار توقف تبادل آتش و بازگشت به میز مذاکرات شد.

از سوی دیگر، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد، تداوم ظلم و ستمی که ملت فلسطین در معرض آن قرار دارند، امور را به سمت انفجار سوق می‌دهد.

محمود عباس در ادامه افزود، دلیل تداوم تنش، اقدامات نیروهای رژیم اشغالگر و تجاوزات علیه مقدسات اسلامی و مسیحی است.

از سوی دیگر، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی وی در جریان گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر، بر لزوم توقف تنش و خشونت و همچنین خویشتنداری تاکید کردند.

دو طرف در جریان این گفت‌وگوی تلفنی ضمن ابراز نگرانی نسبت به وخامت اوضاع و خطرات این رخدادها، درخصوص تلاش‌ها برای توقف تنش کنونی بین دو طرف فلسطین و رژیم صهیونیستی در نوار غزه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

رئیس جمهوری مصر در جریان این تماس تلفنی نسبت به «دور باطل» تنش در این منطقه هشدار داد.

در همین راستا، سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز با شماری از مسئولان بین‌المللی تماس تلفنی برقرار کرده و با آنها در خصوص توقف این تنش گفت‌وگو کرد.

یکی از مسئولانی که وزیر خارجه مصر با او تماس تلفنی برقرار کرده، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه است.

سامح شکری و لاوروف در جریان تماس تلفنی با یکدیگر بر لزوم توقف فوری تنش تاکید کردند.

سامح شکری با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تماس تلفنی برقرار کرده و درباره «تحولات خطرناک تنش» میان فلسطین و رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

شکری همچنین بر اهمیت برقراری آرامش و خویشتنداری تمام طرف‌ها به خاطر «خطرات و عواقب وخیم» این تنش‌ها تأکید کرد.

وزیر خارجه مصر همچنین با ایمن الصفدی و عبدالله بن زاید، همتایان اردنی و اماراتی خود نیز گفت‌وگوی تلفنی برقرار کرد.

روز شنبه، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حمله بزرگی را از غزه آغاز و طی آن به چندین مکان در جنوب سرزمین‌های اشغالی حمله کرد و تأسیسات نظامی را هدف گرفت و در تعدادی از نقاط مرز را شکست. در جریان این حملات، طیف وسیعی از تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی منهدم و نیروهای زیادی کشته و یا به اسارت درآمدند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تشدید تنش‌ها را «جنگ» توصیف کرده و از فراخوان نیروهای ذخیره برای تقویت بیشتر صفوف ارتش این رژیم خبر داده است.

بر این اساس ارتش رژیم صهیونیستی کار تخلیه ساکنان شهرک‌های صهیونیست‌نشین غلاف غزه را آغاز کرد.

بر اساس آخرین آمارها تاکنون ۳۵۰ صهیونیست در این حملات کشته و ۱۸۶۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از آغاز نبرد طوفان الاقصی تا این لحظه ۲۵۶ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند. این وزارت همچنین اعلام کرد که آمار مجروحان در نوار غزه نیز به ۱۷۸۸ نفر رسیده است.

درگیری‌ها میان نیروهای مقاومت فلسطین در غزه و نیروهای صهیونیستی همچنان ادامه دارد.

۳۱۱۳۱۱