به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بشار اسد، رئیسجمهور سوریه اخیرا در سفری رسمی وارد کشور چین شد که نخستین سفر وی به این کشور پس از گذشت نزدیک به 2 دهه بود. بشار اسد و شی جین پینگ، در این دیدار بیانیه مشترکی مبنی بر ایجاد روابط شراکت راهبردی بین دو کشور پس از نشست سران صادر کردند.
روزنامه «البعث» سوریه در گزارشی به تحلیل این سفر بشار اسد پرداخته و آورده است: «تا زمانی که جنگ تروریستی و الزامات آن واقعیتی اجتنابناپذیر باشد و توطئه بزرگ شکست دولت سوریه و سرنگونی آن از راههای غیرمتعارف باشد، آمریکا متعهد به پذیرفتن هیچ عواقب و پیامدهای قانونی در سازمان ملل و شورای امنیت نخواهد بود».
براساس این گزارش، منطقی است که دولت سوریه در این مقطع کمی انعطاف نشان دهد تا این طوفان که محصول سالها خرابکاری و تروریسم سیستماتیک علیه ضروریات زندگی و تحریمهای اقتصادی علیه مردم سوریه است، بگذرد.
روزنامه البعث در ادامه مینویسد: «بدیهی است پس از سفر بشار اسد، رئیسجمهور سوریه به چین و امضای مشارکت راهبردی میان سوریه و چین بهعنوان کشوری دارای وزن راهبردی بینالمللی، طرحهای خرابکارانه و گرسنگی خنثی و لغو تحریم های اقتصادی سوریه عملی شده است».
در این گزارش آمده است: «این سفر از دو بعد دیپلماتیک و سیاسی نیز قابل تأمل است، چرا کشورهایی هستند که به دنبال شکستن وضعیت انحصار تحمیلشده از سوی آمریکا علیه سوریه هستند و چین امروز به دنبال فعالسازی این مسیر در منطقه خاورمیانه است و تلاش میکند نقش سیاسی جدیدی در این منطقه که برای چندین دهه در انحصار ایالات متحده بود، ایفا کند، چرا که چین فعالکردن نقش سیاسی و دیپلماتیک خود در منطقه به عنوان یک قدرت بینالمللی که میتواند «توازن» و در عین حال «مقابله» با نقش آمریکا داشته باشد را به صورت آشکار اعلام کرده است».
براساس این گزارش، پیام انتقال سوریه از سطح «حمایت منطقهای» به سطح «حمایت بینالمللی» و امضای توافقنامه مشارکت راهبردی با چین به معنای ورود مستقیم این کشور به خط بحران وایفای نقش مؤثرتر برای حل و فصل سیاسی بحران دمشق است، بحرانی که هنوز پس از 12 سال حل آن با دشواری روبرواست.
روزنامه البعث آورده است: «درست است که این سفر ممکن است در کوتاه مدت اهدافی داشته باشد و برخی اهداف دیگر را در فهرست اهداف بلندمدت قرار دهد، اما نتیجه نهایی این سفر نشان میدهد که موانع میان دمشق و پکن برطرف شده و مرحله جدیدی با عنوان توافق راهبردی برای دستیابی به منافع مشترک دو کشور آغاز شده که میتوان آن را تلاشی در راستی خنثیکردن بربریت تحریم های غرب و آمریکا دانست».
براساس این گزارش، اگر عمیقتر به این موضوع نگاه کنیم، این سفر تاییدی است که چین با هدف شکستن حصر آمریکا وارد خط بحران سوریه شده است و پیام مهم دیگر این سفر این است که دمشق امروز به بخشی از منافع چین تبدیل شده و غرب و واشنگتن هیچ تأثیر تهدیدآمیزی بر دولت سوریه از نظر سیاسی، ظامی و یا حتی اقتصادی ندارند.
در گزارش «البعث» آمده است: «مفاد توافقنامه راهبردی امضا شده بین دمشق و پکن بر رویکردهای جدید و روشنی مبتنی است در آن دمشق به عنوان یک شریک راهبردی برای چین معرفی شده که باید واقعیت سیاسی و اقتصادی آن تقویت شود و اجازه نمیدهد که ایالات متحده از پرونده بحران سوریه برای ادامه جنگ علیه این کشور سوءاستفاده کند».
همچنین این توافق راهبردی تأکید دارد که دمشق بخشی از یک سیستم سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی شده و این بدان معناست که پرونده سوریه آماده بستهشدن است و آغاز روند بازسازی و بازگشت این کشور به موقعیت موثر و تاثیرگذار منطقهای خود آغاز شده است.
از سوی دیگر موضع کشور چین در ورود به بحران سوریه به منزله حمایت سیاسی قوی این کشور از دمشق از نظر تلاقی منافع بین آنها، در سطوح مختلف سیاسی و اقتصادی، به ویژه جنبه مربوط به ابتکار یک کمربند و یک جاده است.
انتهای پیام/