به گزارش ایکنا، محمدمهدی بحرالعلوم، کارشناس و مدرس قرآن، طی ۱۰ درسگفتار، نکات کلیدی درباره حفظ آسان قرآن کریم را با محوریت آیات سوره مبارکه «الرحمن» ارائه کرده است. در ادامه متن و فیلم قسمت پنجم این سلسله درسگفتار را مشاهده کنید؛
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
عرض سلام، ادب و احترام خدمت شما همراهان عزیز، امیدوارم که تا الان آیاتی از سوره مبارکه رحمن را حفظ کرده باشید.
گفتیم خواندن صحیح و روان و تقطیع، مراحل اولیه حفظ هستند، اما یک مرحله بسیار مهم دیگری به خصوص در سوره «الرحمن» وجود دارد که میخواهم توجه شما را به این مرحله جلب کنم و آن نگاه کردن دقیق به سوره «الرحمن» و جزئیات آن است.
میدانید که نگاه کردن به آیات قرآن، ثواب خیلی بالایی دارد و این الفاظ، الفاظ وحیانی است، اما در بحث خودمان که یک بحث آموزشی است، این نگاه کردن باعث میشود یک تصویر ذهنی از این سوره در ذهن نقش ببندد و این تصویر خیلی کمک خواهد کرد تا سوره «الرحمن» را عمیقتر حفظ کرده و دقیقتر به یاد بیاوریم.
وقتی صحبت از نگاه دقیق به سوره «الرحمن» میکنیم خیلی چیزها در آن هست، به طور مثال اینکه سوره «الرحمن» در کجای صفحه واقع شده است؟ اگر شما مصحفهای رایج را داشته باشید، میبینید که این سوره از وسط یک صفحه سمت راست شروع شده، سپس دو صفحه کامل را به خود اختصاص داده و بعد یک نیمصفحه سمت چپ، و در واقع حدود سه صفحه از قرآن هست.
وقتی به جزئیات بیشتری نگاه میکنیم چیزهای خیلی عمیقتری متوجه میشویم، یکی از نکات که البته به دست آوردنش سخت نیست، تشابهات سوره «الرحمن» است. نگاه کنید یک آیه در این سوره ۳۱ بار تکرار شده، این موضوع در هیچ کدام از سورههای دیگر قرآن شبیه و نظیر ندارد. «فَبِأَی آلَاءِ رَبِّكُمَا تُكَذِّبَانِ» پُرتکرارترین آیه قرآن هست نه عبارت.
حتماً در نگاه دقیق به آیات قرآن، مسائل و ریزهکاریهای بیشتری دستگیر شما خواهد شد، این ریزهکاریها به شما در حفظ این سوره کمک میکند.
تا قسمت بعدی این سوره را خوب نگاه کنید تا باز هم در مورد این موضوع مهم با همدیگر گفتوگو داشته باشیم.»