شهر خبر

نماینده پیشین مجلس: دوران زور گفتن تمام شده/ فقط در حوزه ادعا و توهم پیشتازیم

نماینده پیشین مجلس: دوران زور گفتن تمام شده/ فقط در حوزه ادعا و توهم پیشتازیم

رویداد ۲۴ نوشت: یک نماینده پیشین مجلس گفت: حاکمیت به جای صحبت و گفتگو درباره مسائل ریشه‌ای، متاسفانه بازهم به سراغ داغ و درفش رفته‌ است و مایه نگرانی نخبگان و خانواده‌هایی که برای آینده این کشور دلسوز هستند، شده‌اند.

جهانبخش محبی‌نیا، نماینده پیشین مجلس به تحلیل شرایط کنونی جامعه پرداخته است.
بخش‌های مهم اظهارات او را در ادامه می‌خوانید:

هر اقدامی که در سطح ملی را شروع می‌کنند، کافی است از مسئولان سوال شود که منشا و مجوز آن را چه کسی داده است، هیچ‌کس مسئولیت آن را قبول نمی‌کند. این موضوع در سایر مسائل هم تسری پیدا کرده است و زمانی که از احزاب و جریان‌ها در خصوص برخی مسائل داخلی یا خارجی سوالی می‌پرسند، از اینکه نظراتشان را شفاف اعلام کنند، ابا دارند. در این شرایط نمی‌شود به راحتی شهروند را به سوی فهم محیطی که در آن زندگی می‌کند، سوق داد. این یک ظلم مضاعف به هموطنان است.
باز هم مشخص نیست از کدام جایگاه فرمان عملیاتی گشت‌ارشاد صادر شده است و به نوعی بازهم به یک ابهام می‌رسیم. قرار بود اقدام‌های فرهنگی و آگاهی بخش را دنبال کنیم که متاسفانه بازهم به سراغ نقطه‌ای برای شروع رفتند که بخشی از مردم آن را قبول ندارند و طبیعتا حق هم با آن‌ها است.
حاکمیت به جای صحبت و گفتگو درباره مسائل ریشه‌ای، متاسفانه بازهم به سراغ داغ و درفش رفته‌ است و مایه نگرانی نخبگان و خانواده‌هایی که برای آینده این کشور دلسوز هستند، شده‌اند.
ای کاش مسئولین این عرصه‌ها یک مقدار نسبت به واقعیت ها، شخصیت مردم خصوصا جوانان و نحوه مدارا با شهروند، بیش از آنکه به ترکه و چوب دستی تکیه کنند، از زبان نرم که هم جنبه الهی دارد و پیامبران توصیه کرده اند، استفاده کنند.
متاسفم در دورانی که ترکه‌ها به زمین گذاشته می‌شود، مسئولان برای اداره جامعه به سمت «ترکه» رفته‌اند. دوران زور گفتن، اختناق و بد گفتن برای زندگی جمعی و برای رسیدن به جامعه آباد، سال‌هاست که تمام شده است.
این اتفاق می‌تواند یه سمت خودبراندازی هم برود. یک بررسی تاریخی و با تکیه بر سرگذشت نظام‌های سیاسی، می‌توان یک گزاره‌ای راتعریف کرد که برخی از سیستم‌ها در کارکرد اقدامات خودشان گیر می‌افتند و به مفهوم و منزله تار عنکبوتی است که برخی مواقع خودسازنده را متاسفانه خفه می‌کند. جدا از نگاه خارجی و مبنا بر دغدغه شخصی‌ام، نگران برخی از رفتارهای هستیم که در حوزه سیاست، امنیت و فرهنگ و اقتصاد متوجه کشوری است که بسیار غنی‌تر از آن است که توسط افرادی کوچک و کوتوله اداره شود.
امروز با نهایت تاسف باید بگویم که در موقعیت خاورمیانه از بسیاری از کشورها عقب مانده‌ایم. ما متاسفانه درحوزه ادعا و توهم پیشتاز هستیم.
یک جریانی که نسبت به مفاهیم انقلاب نامحرم است. جریانی که در انقلاب مبارزه‌ای نداشته و در زمان جنگ تلاشی نکرده، جریانی که خودش را از رهبری و نیروهای واقعی، دلسوزتر می‌داند و فرصتی پیدا کرده‌اند روابط خارجی، شاکله فرهنگی و به طور کلی تجربه‌های کارآمد در حوزه‌های اقتصاد، فرهنگ، سیاست و ... را برهم میزنند. امور مهم مملکت هم در دستان آن‌ها است چرا که نیروهای دلسوز نظام خانه‌نشین شده‌اند و از سوی دیگر هم نگران آبروی خود هستند.
اقدام ناشیانه‌ای که در زمینه نحوه پوشش بانوان را وقتی نگاه می‌کنم، یاد تحلیل‌های قبل از مرگ مهسا می‌افتم که می‌گفتند حجاب را به امر سیاسی تبدیل نکنند. چون در این شرایط حالت کاهنده پیدا نمی‌کند بلکه حالت تشدید مضاعفی را به خود می‌گیرد. در پشت سر پوشش اجازه ندهیم بی‌عرضگی‌های اقتصادی مسئولین و کمبودها جمع شود.
شخصا برای زنانی که پوشش خود را رعایت می‌کنند احترام قائلم و از آن سمت هرگز به خودم چنین اجازه‌ای نمی‌دهم برای زنانی که تصمیم می‌گیرند به هر دلیلی حجاب را از سر بردارند، جسارت کنم.


۲۱۶۲۲۰