شهر خبر

رسانه آمریکایی: در برابر فناوری چینی شکست خورده‌ایم

رسانه آمریکایی: در برابر فناوری چینی شکست خورده‌ایم

ایرنا نوشت: نشریه نشنال اینترست در مطلبی با اشاره به پیشرفت چشمگیر چین در فناوری، نوشت: آمریکا در این جنگ شکست خورده و تنها راه پیش رو، رقابت جدی با پکن و یا نابودی است.

آمریکا دیگر وقتی برای شکست چین در جنگ فناوری ندارد. مگر آنکه برای تحقیق و توسعه، همگام با سیاست صنعتی هزینه کند، وگرنه باید رقابت را در عصر جدید واگذار کند.

به نوشته این نشریه، رسانه‌های غربی، بیشتر محصولات آزمایشی چینی در بخش اتوماسیون صنعتی را دستکم گرفته اند، از جمله «هوآوی» که بزرگترین سازنده زیرساخت‌های مخابراتی جهان است و از خیلی وقت پیش هدف تحریم های آمریکا قرار گرفته است.

نشنال اینترست می نویسد: بخش ابری هواوی (بخشی که با هدف ایجاد زیرساخت شبکه های اینترنتی ایجاد می شود) به تازگی پلتفرمی را راه اندازی کرده که برای کمک به کسب و کارهای چینی در ساخت سیستم های هوش مصنوعی اختصاصی با استفاده از داده های خود طراحی شده است.

از سوی دیگر، دولت  در واکنش به این پیشرفت نه تنها هیچ محدودیتی وضع نکرده بلکه مانعی هم برای حرکت چین در راه تسلط بر انقلاب صنعتی چهارم شامل کاربرد هوش مصنوعی در تولید، معدن، کشاورزی و تدارکات ایجاد نکرده است.

به عقیده ناظران چین در حال حاضر در استفاده از هوش مصنوعی و پهنای باند پرسرعت پیشرو است؛ موضوعی که می تواند سه نتیجه زیر را در پی داشته باشد؛

۱. آمریکا و متحدانش برای پیشی گرفتن از چین و بازپس گیری رهبری فناوری کاری انجام دهند.

۲. آمریکا و اروپا از این فناوری چینی استفاده کنند و پیرو آن شوند.

۳. آمریکا همچنان سهم بازار در صنعت را از دست داده و وابستگی وارداتی خود را افزایش دهد؛ همان مسیری را که انگلیس در بخش صنعت در پیش گرفت ادامه دهد و نزول کند.

این نشریه در ادامه با بررسی سه گزینه پیش روی آمریکا و متحدانش، انتخاب گزینه دوم را محتمل تر دانسته و استدلال می کند پذیرش فناوری چین از خیلی پیش‌تر آغاز شده و در حال افزایش است.

نویسنده این مطلب در ادامه آورده است: مشکل دیگر عقب ماندن آمریکا از رقیب چینی این است که تحلیلگران غربی توانایی فناوری های خود را در مقایسه با نوع چینی بیش از اندازه فرض کرده اند.

نشنال اینترست با یادآوری اقدام دولت رئیس جمهوری سابق آمریکادر سال ۲۰۲۰ می نویسد: در آن زمان دولت وقت واشنگتن فروش نیمه هادی های آمریکایی را به هواوی ممنوع کرد. رسانه های غربی در آن زمان پیش بینی کردند که این امر باعث می شود عرضه ۵G چین تا حدی متوقف شود.

اما برعکس، تعداد ایستگاه های پایه ۵G چینی در سال ۲۰۲۱ دو برابر شد و به یک میلیون و ۴۳۰ هزار رسید و در سال ۲۰۲۲ از مجموع سه میلیون در جهان به ۲ میلیون و ۳۱۰ افزایش یافت.

بر اساس شمارش رصدخانه ۵G اروپا، نزدیک به ۶۰ کارخانه، بندر و فرودگاه شبکه های خصوصی ۵G را ساخته اند که خودروسازانی مانند فولکس واگن، پورشه، ساب و تویوتا را هم شامل می شود.

این نشریه در ادامه به موضوع شکست تحریم های آمریکا با هدف ایجاد محدودیت بر هوش مصنوعی پرداخته و می نویسد: آمریکا یا رقابت جدی با چین داشته باشد و یا نابود شود.

به عقیده نویسنده این مطلب، محدودیت‌های وضع شده از سوی آمریکا بر فناوری چینی نه تنها تاثیری بر صادرات آن نداشته، بلکه باعث کاهش درآمد شرکت های نیمه هادی ایالات متحده و به خطر افتادن بودجه تحقیق و توسعه آنها شده است. در دسامبر ۲۰۱۹، وزارت دفاع طرح دولت ترامپ مبنی بر ممنوعیت صادرات تراشه های پیشرفته به هواوی را وتو کرد، به این دلیل که از دست دادن هواوی به عنوان مشتری بر توانایی سازندگان تراشه برای حفظ تحقیق و توسعه لطمه می زند. هرچند در نهایت دولت وقت در سال ۲۰۲۰ و پس از شیوع همه گیری ویروس کرونا موضع خود را تغییر داد.

این نشریه آمریکایی در پایان استدلال می کند که برای حفظ برتری تکنولوژیکی نسبت به چین، باید چند صد میلیارد دلار خرج کنیم، نیروی کار بسیار ماهر آموزش دهیم، دانشمندان و مهندسان بیشتری وارد کنیم و انگیزه های دو چندانی برای تولید فراهم کنیم.

نشنال اینترست یادآور می شود که دیگر وقتی برای شکست پکن نمانده و تنها راه پیش رو این است که با تمام توان برتری را بار دیگر به آمریکا بازگردانیم.

311311