شهر خبر

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

ایرنا نوشت: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه انجمن قلم به توسعه مهارت‌های نوشتن، گفت: زیرا در زمینه تولید متون نقض داریم و متون آموزش نوشتن اندک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد سرشار رئیس انجمن قلم ایران، حمید هنرجو دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین، عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی چهارشنبه ۱۴ تیر در سالن اجتماعات انجمن قلم ایران برگزار شد.

یاسر احمدوند با بیان اینکه هنوز جوایز ادبی در کشور در جایگاه خوبی قرار ندارند، گفت: یکی از راه‌های استمرار جوایز ادبی برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان است. امروز همه می‌دانیم که توجه به تربیت نویسنده تا چه اندازه مهم است، نمی‌خواهم خیلی وارد مناغشات واژگانی درباره تربیت نویسنده شوم، منظور مهیا کردن زمینه‌ها برای آموزشِ بهتر نوشتن برای جوانان و نوجوانان است.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به مهارت‌های نوشتن، ادامه داد: لازم است که انجمن قلم توجه خود را معطوف به آموزش و توسعه مهارت‌های نوشتن کند؛ زیرا در زمینه تولید متون نقض داریم و متون آموزشِ نوشتن اندک است.

به گفته او، توجه و اهتمام به شیوه‌های آموزش و حمایت از افرادی که به عنوان هنرجو وارد میدان می‌شوند، اهمیت دارد. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از گذشته به این مسائل توجه شده است و امیدوارم بتوانیم همکاری بیشتری داشته باشیم.

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

فعالیت جهانی انجمن قلم

احمدوند با تاکید بر لزوم تکریم و بزرگداشت چهره‌های شاخص حوزه ادبیات، ادامه داد: امیدوارم در برگزاری این دست از مراسم‌ها کوشاتر از قبل باشیم. توجه به زبان فارسی از ارکان هویتی کشور ما است. بخشی از این توجه مربوط به میراثی متون است. انقطاع نسل جوان از میراث و متون آثار زیادی دارد و حتی روشنفکران هم دچار این انقطاع هستند و شاهد آسیب‌های آن هستیم.

به گفته معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه قلم سعی داشت تا در سطح جهانی فعالیت کند. شاید بتوان بیشتر درباره این موضوع فکر و برنامه‌ریزی کرد برای مثال می‌توان ارتباط با نویسندگان مسلمان و موضوعات مرتبط در کشورهای مختلف داشته باشیم.

محمد سرشار با بیان این نکته که استمرار یک مسیر نشان می‌دهد که جریان ادبی شکل گرفته و به شکل پویا و بالنده جلو می‌رود، ادامه داد: امیدواریم در انجمن قلم ایران مساله آموزش به علاقه‌مندان ادبیات انقلاب در داخل و خارج از مرزها به شکل گسترده‌تر پیگیری شود. پیش از این اقداماتی انجام شده است و پیگیری خواهد شد.

رئیس انجمن قلم ایران با تاکید بر اینکه انجمن قلم در نظر دارد نسل جدیدی از نویسندگان را به انقلاب اسلامی تقدیم کند، افزود: برای رسیدن به این هدف اقداماتی انجام شده است و اقداماتی در برنامه وجود دارد.

او با خواندن نام دبیران ۲۰ دوره قبلی جایزه قلم زرین اعلام کرد: بیست و یکمین دوره قلم زرین، فرصتی است که از دبیران ۲۰ دوره گذشته تشکر کنیم. وقتی به این کارنامه نگاه می‌کنید ترین‌هایی هم در لیست وجود دارند. عباس باقری بیشترین برگزیده برای سه دوره را داشتند، مرتضی امیری اسفندقه و محمود فتوحی دو اثر برگزیده داشتند. محمد حنیف هم دو سال اثر برگزیده داشت. همچنین طیبه شامانی یک اثر برگزیده و دو اثر شایسته تقدیر و حامد حسین‌خوانی یک اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر، هادی حکیمیان دو اثر شایسته تقدیر داشتند.

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

حمید هنرجو با بیان اینکه بعد از ۲۰ دوره هنوز این جشنواره در آغاز راهش قرار دارد، ادامه داد: در طول جشنواره پنج جلسه نقد کتاب برگزار شد. داوران بیش از ۶ ماه وقت گذاشتند و درباره آثار نقد و بررسی داشتند.

دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره قلم زرین در ادامه بیانیه هیات داروان را خواند: هنر زبان فاخرو گویای ملت‌ها است تولید اندیشه و انتقال پیام از اقدامات فرهنگی و هنری است. فرهنگ و هنر واقعی ماندگار است و مسیر متعالی دارد و نهایت و غایت آن وصول به حق است.

به گفته او گروه داوران در بخش داستان بزرگسال به مطالعه ۱۲۱ اثر پرداختند. داروران معتقد اند که سال ۱۴۰۱ سال عجیبی بدون کتاب خوب بود. همچنین جامعه ناشران کتاب کودک و نوجوان را به تعیین گروه سنی منطبق با مخاطب روی جلد یا در شناسنامه توصیه کردند.

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

رضا اسماعیلی با بیان اینکه عباس براتی‌پور انسانی شریف و کریم بود، ادامه داد: براتی‌پور در سال‌های قبل از انقلاب حضوری مخلصانه داشت و سال‌هایی که جلسات حوزه هنری را برگزار می‌کردند، سلوکی پدرانه داشت.

این شاعر در ادامه، یکی از آثار عباس براتی‌پور را خواند.

معرفی برگزیدگان قلم زرین/ احمدوند: لزوم زمینه‌سازی مهارتِ‌نوشتن در جوانان احساس می‌شود

مهدی رمضانی با تاکید بر لزوم فعالیت بیشتر در حوزه نقد، بیان کرد: شاید بتوان گفت نقدهایی که در سال‌های اخیر ارئه می‌شود، کمتر چهارچوب‌دار است. نهاد کتابخانه‌های عمومی اقدامات لازم برای توسعه نقد را انجام خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی با اشاره به اینکه این نهاد یکی از مهم‌ترین بهره‌برداران اهالی قلم است، گفت: متوجه هستیم که در برخی از حوزه‌ها مانند کودک و نوجوان ضعف داریم و این حوزه جای کار بسیار دارد.

هیئت داوران در بخش بخش داستان بزرگسال کتاب بواران نوشته محبوبه حاجیان‌نژاد را به عنوان شایسته تقدیر معرفی کرد.

در بخش شعر بزرگسال نیز مجموعه‌های گیسوان کابلی سروده محمدحسین انصاری‌نژاد و دیدار نخستین سروده زهرا محدثی خراسانی به صورت مشترک به عنوان برگزیده شناخته شدند.

گونه‌شناسی نثر فارسی در عصر قاجار نوشته محمدرضا حاجی آقابابایی به عنوان شایسته تقدیر در بخش نقد و پژوهش ادبی معرفی شد.

در بخش شعر کودک و نوجوان مجموعه‌های من سنگ بودم سروده طاهره شهابی و هنگام باران بود سروده سیدحبیب نظاری به عنوان شایسته تقدیر تجلیل شدند.

همچنین در بخش داستان کودک و نوجوان کتاب من مهدی آذریزدی هستم از هادی حکیمیان به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد.

۵۷۵۷