شهر خبر

نخست‌وزیر ارمنستان: گفت‌وگو با هیئت آذربایجانی در واشنگتن ادامه خواهد داشت

نخست‌وزیر ارمنستان: گفت‌وگو با هیئت آذربایجانی در واشنگتن ادامه خواهد داشت

ایسنا نوشت: نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفت که مقامات این کشور با وجود افزایش تنش‌ها، به گفت وگوها در مورد مسئله قره‌باغ کوهستانی با هیئت آذربایجانی در واشنگتن ادامه خواهند داد، زیرا هیچ جایگزینی برای صلح در منطقه وجود ندارد.

به نقل از اسپوتنیک، روز دوشنبه، دور جدید مذاکرات درباره توافقنامه صلح بین ایروان و باکو در واشنگتن آغاز شد. خبرگزاری دولتی ارمنستان روز چهارشنبه گزارش داد که چهار نفر در قره باغ کوهستانی در نتیجه گلوله باران آذربایجان کشته شده‌اند. باکو به نوبه خود گفت که ارتش آذربایجان در پاسخ به اقدام "تحریک آمیز" ایروان آتش گشوده است.

پاشینیان گفت: در این روزها هیات ارمنستان به رهبری وزیر امور خارجه به مذاکرات در واشنگتن دی سی برای توافق بر سر متن معاهده صلح با هیئت آذربایجان ادامه می‌دهد. هیچ جایگزینی برای صلح در منطقه ما وجود ندارد و دولت در مواجهه با همه مشکلات و سختی ها خواهد بود.

پاشینیان در جلسه دولت گفت: مسیر سیاسی صلح را ادامه دهید.

نخست وزیر ارمنستان همچنین خاطرنشان کرد که "تحریک نظامی" اخیر در قره باغ کوهستانی با هدف خنثی کردن تلاش‌ها برای برقراری صلح بین ارمنستان و آذربایجان و رسیدگی به حقوق و امنیت مردم قره باغ کوهستانی بوده است.

درگیری چند دهه‌ای بین ارمنستان و آذربایجان بر سر قره باغ کوهستانی در سپتامبر ۲۰۲۰ شعله ور شد و بدترین تشدید تنش از دهه ۱۹۹۰ را رقم زد. خصومت ها با یک اعلامیه آتش بس سه جانبه با میانجیگری روسیه که در نوامبر ۲۰۲۰ امضا شد پایان یافت. دو کشور شوروی سابق با استقرار نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه موافقت کردند. از آن زمان تا کنون هر از گاهی درگیری هایی در طول مرز رخ داده است. در سال ۲۰۲۲، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در ماه مه ۲۰۲۳، پاشینیان گفت که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان به مساحت ۸۶۶۰۰ کیلومتر مربع (۳۳۴۳۰ مایل مربع) است که شامل قره باغ کوهستانی نیز می شود. الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان گفت، اگر ارمنستان موضع خود را در این زمینه تغییر ندهد، باکو و ایروان ممکن است در آینده نزدیک پیمان صلح امضا کنند.

310310