به گزارش اکوایران، عکس‌های پِلَنَت لَب نشان می‌دهد که کشتی‌های اَدوَنتِج سوییت و نیووی در جنوب بندرعباس و در نزدیکی یک پایگاه دریایی لنگر انداخته‌اند. این آخرین توقیف نفتکش توسط ایران است که در بحبوحه تنش‌ها با غرب بر سر برنامه هسته‌ای اتفاق می‌افتد؛ اگرچه احتمالاً این دو کشتی به دلایل متفاوتی گرفته شده باشند.

به نوشته پایگاه آسوشیتدپرس، در ۲۷ آوریل، ایران کشتی ادونتج سوییت را با پرچم جزایر مارشال و ۲۴ خدمه (۲۳ هندی و یک روسی) هنگام سفر در خلیج عمان توقیف کرد. تهران ادعا می‌کند که این نفتکش با کشتی دیگری برخورد کرده است، اما داده‌های ردیابی ادونتیج سوییت هیچ‌چیز عجیبی نشان نمی‌دهد. در گذشته نیز ایران بر سر توقیف کشتی‌هایی که در مذاکرات هسته‌ای نقش اهرم را داشتند، چنین ادعاهایی کرده بود.

در زمان توقیف، نفتکش ادونتج سویی نفت خام کویت را برای شرکت آمریکایی شورون در کالیفرنیا حمل می‌کرد. توقیف آن در حالی اتفاق افتاد که نفتکش دیگری که گمان می‌رود حامل نفت خام ایران باشد، یک سال پس از شناسایی دورزدن تحریم‌های آمریکا، از لنگرگاه سنگاپور ناپدید شد.

فایننشال تایمز و همچنین شرکت اطلاعات دریایی آمبری گزارش داده‌اند که کشتی سوئز راجان، به دستور مقامات آمریکایی توقیف شد.

روز چهارشنبه، نفتکش نیووی با پرچم پاناما هنگام خروج از اسکله دوبی به سمت فجیره در سواحل شرقی امارات، در حالی که هیچ محموله‌ای حمل نمی‌کرد توسط سپاه پاسداران توقیف شد. داده‌های داده‌ها نشان می‌دهد که کشتی نیووی در ژوئن ۲۰۲۰ از کشتی‌ای که در آن زمان به نام عمان پراید شناخته می‌شد، نفت تحویل گرفت.

در آگوست ۲۰۲۱، خزانه‌داری ایالات متحده کشتی عمان پراید و سایر کشتی‌های مرتبط با آن را به دلیل درگیربودن در یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت که از نیروی قدس پشتیبانی می‌کرد، تحریم کرد.

همچنین ایمیل‌های منتشرشده توسط ویکی‌ایران، وب‌سایتی که اسناد افشاشده از جمهوری اسلامی بارگذاری می‌کند، نشان می‌دهد که محموله نیووی بدون اجازه به شرکت‌هایی در چین فروخته شده است.

کلر جونگمن، رئیس کارکنان سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای که محموله‌های نفت خام تحریمی ایران را ردگیری می‌کند، گفت: توقیف نیووی به اختلافی بر سر محموله نفت ایران مربوط است.

ایران گفته که توقیف نیووی بر اساس حکم دادگاه تهران است.

به گفته گارد ساحلی یونان، خدمه نیووی یونانی، فیلیپینی و سریلانکایی بودند.

روز یکشنبه، یک حساب اینترنتی گروهی از هکرها مسئولیت ازبین‌بردن وب‌سایت‌های مرتبط با وزارت خارجه ایران را بر عهده گرفت. ادعای حساب کاربری گروه «قیام‌سرنگونی» توسط رسانه‌های ایرانی تأیید نشده است.

با این حال، وب‌سایت وزارت خارجه به دلیل آنچه «ارتقا و تعمیر و نگهداری» ادعا شد، ساعت‌ها از کار افتاد.

نسخه‌های ذخیره‌شده وب‌سایت‌های وزارت خارجه ایران در دوبی، امارات متحده عربی، مونیخ، و سئول با پیامی به زبان فارسی علیه رهبری ایران، مخدوش شده است.