شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:##توصیه#های#اسلام#برای#بعد#غذا#خوردن

توصیه های اسلام برای بعد از غذا خوردن

در اسلام برای بسیاری از کارها آداب و توصیه هایی آورده شده است که در ادامه این مقاله به سخنان ائمه و آداب و توصیه های اسلام برای بعد از غذا خوردن اشاره می کنیم.

آداب پس از غذا خوردن در دین اسلام :

نکته اول بعد از پایان غذا دعا کردن است. امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: چون از غذا خوردن فارغ شدید، بگویید: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی یُطْعِمُ وَ لا یُطْعَمُ / حمد و ستایش خدای را که غذا و خوراکی ارزانی می دارد و خود از طعام بی نیاز است.»

از دیگر آداب بعد از پایان غذا خوردن این است که از کنار سفره برنخیزید تا سفره به طور کامل جمع شود چرا که پیامبر (صل الله علیه و آله) این عمل را نهی می کردند. ایشان صبر می کردند تا سفره به طور کامل جمع شود و بعد بلند می شدند.

همچنین نسبت به غذاهایی که بر سفره می ریخت. حساس بودند و می فرمودند: «هر که خرده غذایی را که از سفره بریزد. بخورد تا زنده است در وسعت رزق خواهد بود». این سومین سفارش اسلام در آداب بعد از غذاست که حتی در این ارتباط پیامبر (صل الله علیه و آله) در حدیثی فرموده اند: «خدا بدن فردی را که غذاهای روی سفره را جمع می کند و می خورد بر آتش دوزخ حرام فرماید». خورده ریزه های غذا را جمع کند.

نکته چهارم این است که ایشان بعد از غذا خلال کردن دندان ها را توصیه کرده اند چرا که خلال کردن دندان ها سبب خوشبو شدن دهان و سلامت دندان ها می شود. همین طور فرموده اند: «پس از خوردن خلال کنید زیرا هیچ چیزی در نزد فرشتگان خدا مبغوض تر از این نیست که در میان دندان های بنده باقیمانده غذا بماند». 

حضرت علی (علیه السلام)هم بعد از خلال کردن دندان ها سفارش کرده اند: «3 بار آب را در دهان بگیرید، مزمزه کنید و در دهان بگردانید و بیرون بریزید».

استفاده از خلال دندان بعد از غذا

در پایان خوردن غذا بهتر است دندان ها را خلال کنید و مسواک بزنید. در صورت نزدن مسواک بعد از خلال زدن آب داخل دهان خود بگردانید.

شکر خدا در پایان غذا

در اسلام آمده است: «اذا اکلت او شربت فقل: الحمدلله»; اگر چیزی خوردی یا نوشیدی، خدا را سپاس گو.

ابتدا و انتهای غذا نمک بخورد

در برخی روایات، به جای نمک در پایان غذا، سرکه توصیه شده است. از جمله خواص سرکه، قدرت بخشیدن به ذهن و عقل است. برای نمک نیز در روایات، خواص فراوانی آمده که مصون ماندن از جذام، پیسی، درد حلق، دندان درد و درد شکم از جمله آن هاست. بنابراین هر دوی آن ها مفید است و هر یک را می توان اختیار کرد.