شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا#روسیه#دوشنبه#طرفدار

لاوروف: نقشه‌های غرب برای منزوی کردن روسیه شکست خورد/ کشورهای زیادی می‌خواهند عضو بریکس شوند/ باید با تحریکات رسانه‌ای آمریکا مقابله کرد

لاوروف: نقشه‌های غرب برای منزوی کردن روسیه شکست خورد/ کشورهای زیادی می‌خواهند عضو بریکس شوند/ باید با تحریکات رسانه‌ای آمریکا مقابله کرد

ایسنا نوشت: وزیر امور خارجه روسیه امروز دوشنبه گفت که تلاش کشورهای غربی برای حفظ نظم جهانی طرفدار غرب، محکوم به شکست است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در نشستی با مسئولان دفاتر وزارت خارجه روسیه گفت: تلاش غرب برای تحمیل اراده خود بر دیگران، برای تحمیل به اصطلاح قوانین خود که می‌خواهد بر اساس آن نظمی طرفدار غرب برقرار و حفظ کند، کاملاً بیهوده و کاملاً ناامیدکننده است.

وی همچنین در دیدار با روسای دفاتر وزارت خارجه روسیه در مناطق گفت، مسکو موفق شده است با تضمین همکاری با اکثر کشورها، نقشه‌های غرب برای منزوی کردن روسیه را خنثی کند.

لاوروف تصریح کرد: جهان وارد عصر تغییرات غیرقابل بازگشت تاریخی شده است... ما موفق شدیم نقشه‌های غرب جمعی برای منزوی کردن روسیه را خنثی کنیم و همکاری مستمر با اکثریت قاطع اعضای جامعه بین‌المللی را تضمین کنیم.

لاوروف افزود که روسیه در حال توسعه روابط نزدیکتر و مؤثرتر با اکثریت در جهان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پیشتر اشاره کرده بود که سیاست مهار و تضعیف روسیه یک استراتژی بلندمدت برای غرب است و تحریم‌ها ضربه جدی به کل اقتصاد جهانی وارد کرد. پوتین با تاکید بر اینکه هدف اصلی غرب وخامت زندگی میلیون‌ها انسان است، تاکید کرد: روسیه قادر به مقابله و حل همه مشکلاتی است که غرب برایش ایجاد می‌کند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که تعداد کشورهایی که تمایل خود را برای پیوستن به گروه اقتصادی «بریکس» و سازمان همکاری شانگهای ابراز کرده‌اند به میزان قابل توجهی افزایش یافته و به ۲۰ کشور در سراسر جهان رسیده است.

لاوروف گفت: طی دو سال گذشته و در سال اول عملیات ویژه نظامی، تعداد کشورهایی که مایل به پیوستن به گروه بریکس هستند و سازمان همکاری شانگهای به طور قابل توجهی افزایش یافته است. اکنون حدود بیست کشور وجود دارد.

وی افزود: ما درباره کشورهایی صحبت می‌کنیم که نقش مهمی در مناطق خود دارند، یعنی مصر، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اندونزی، مکزیک و تعدادی از کشورهای آفریقایی.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در اواخر اکتبر سال گذشته، تمایل روسیه به حمایت از عربستان سعودی برای پیوستن به گروه "بریکس" و سازمان همکاری شانگهای را تایید کرد.

همانطور که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود، در چارچوب اجلاس آتی گروه "بریکس" "فرمول ارتباطی ایجاد خواهد شد که ده ها کشور در حال توسعه در آن شرکت خواهند کرد."

پورنیما آناند، رئیس مجمع "بریکس" نیز به نوبه خود اعلام کرد که ترکیه، مصر و عربستان سعودی می‌توانند "خیلی زود" به این گروه بپیوندند.

گروه BRICS شامل روسیه، چین، برزیل، هند و جمهوری آفریقای جنوبی با جمعیت کل ۲.۸۳ میلیارد نفر است. که ۴۲ درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد.

کشورهای بریکس حدود ۲۶ درصد از مساحت زمین را در اختیار دارند. حدود ۲۲ درصد از کل تولید جهان را تشکیل می‌دهند و دارای ذخیره نقدی بیش از ۴ تریلیون دلار هستند.

لاوروف افزود: بی‌تردید امروزه با توجه به جنجالی که آمریکا و اقمارش در فضای اطلاع‌رسانی جهان راه انداخته‌اند، تا بدون اغراق، کشور ما را در مقابل چشمان جامعه جهانی شیطانی و سیاه جلوه دهند، تقاضا برای ترویج یک تصویر عینی از کشور ما به طور خاص وجود دارد.

او افزود: و تلاش برای مقابله با یک چنین تحریکاتی باید به شکلی سیستماتیک صورت بگیرد.

روسیه عملیات نظامی خود را در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ در اوکراین آغاز کرد. غرب در پاسخ به این عملیات روسیه به اعمال تحریم‌های جامع علیه مسکو و در عین حال تشدید حمایت نظامی خود از کی‌یف روی آورد.

مسکو بارها هشدار داده است که دولت‌ها و رسانه‌های غربی یک کارزار انتشار اطلاعات دروغ را درباره درگیری‌ها در اوکراین با هدف ترویج روایت خودشان از رخدادها علاوه بر اشاعه احساسات روس‌هراسانه در جامعه به راه انداخته‌اند. تعداد زیادی از کشورها هم از ابتدای درگیری در اوکراین دست به سانسور رسانه‌های دولتی روسیه زده‌اند.

311311