شهر خبر

اسرائیل و تلاش برای قطع روابط تهران و باکو/ رفتار دوگانه غرب درخصوص تعرض به اماکن دیپلماتیک ایران

وزیر امور خارجه 15 مهر ماه در پی تعرض صورت گرفته به سفیر و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کپنهاگ تصریح میکند که  «مایه تاسف است که در قلب اروپا تعرضی به یک خانم و سفیر دارای مصونیت دیپلماتیک انجام می‌شود و پلیس نیز به موقع در محل حضور پیدا نمی‌کند.» 
 
با وجود مواضع غیرسازنده برخی مقامات و فضاسازی رسانه آذربایجانی علیه ایران،  دفتر کمیسیونر حقوق بشر آذربایجان در پیامی می‌نویسد: باور داریم که مقامات مسئول این کشور (ایران) تمام تلاش خود را برای حسابرسی به عاملان این قضیه انجام خواهند داد.

اما جورج دیک سفیر رژیم صهیونیستی در باکو نیز با موج سواری بر حادثه صبح امروز در تهران، در صفحه توئیترش نوشت که سفارت اسرائیل همبستگی خود با مردم (جمهوری) آذربایجان را در این لحظات سخت ابراز می دارد.

همچنین لیور هایات سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توییترش می‌نویسد که از حمله به سفارت (جمهوری) آذربایجان در تهران که در آن یک مسئول امنیتی سفارت کشته شد، شوکه و غمگین شدیم و به مردم و دولت آن کشور تسلیت می گوییم.

رژیم آپارتاید اسرائیل با چهره مغموم با جمهوری آذربایجان برای رخداد این حادثه که بر اساس مدارک و شواهد علنی پر واضح است بر اساس انگیزه های شخصی صورت گرفته است احساس همدردی می‌کند اما سخنی از یورش وحشیانه این رژیم به کرانه باختری به میان نمی‌آورد که با حملات وحشیانه ارتش این رژیم در شهر جنین 11شهروند فلسطینی شهید و دستکم 20 نفر دیگر نیز زخمی شدند. 

یک کارشناس مسائل بین‌الملل در صفحه شخصی خود در توییتر می‌نویسد: حمله به سفارت باکو در تهران فقط یک برنده دارد:‎ اسرائیل! صهیونیست‌ها غرق در بحران داخلیند،با جنایت اخیر در جنین در آستانه جنگند.میخوان بین ایران و همسایگانش و اقوام و مذاهب داخل ایران و قفقاز به جای دیپلماسی، تنش حاکم باشد و نفوذشان در باکو بیشتر شه.

در ادامه اقدامات و پیگیری‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان بعد از ظهر روز جمعه، در گفتگوی تلفنی با جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، درباره حادثه حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران گفت و گو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان، ضمن تسلیت و اظهار تأسف در این رابطه که به کشته شدن یک دیپلمات و مجروح شدن دو نفر دیگر از کارکنان این سفارت منجر شد، با وزیر خارجه آذربایجان و خانواده این دیپلمات ابراز همدردی کرد. 

حسین امیرعبداللهیان، ضمن محکوم کردن این حادثه با اشاره به سوء استفاده دشمنان دو کشور از حادثه امروز تأکید کرد، نباید اجازه دهیم که این حادثه بر مناسبات دو کشور تأثیر منفی بگذارد.

وزیر امور خارجه کشورمان پیشنهاد کرد برای روشن شدن ابعاد مختلف حادثه، نهادهای امنیتی دو کشور در همکاری نزدیک با یکدیگر، موضوع را پیگیری و بررسی کنند.

در این تماس امیرعبداللهیان همچنین مراتب تأسف و همدردی دکتر رییسی، رییس جمهور کشورمان را به الهام علیف رییس جمهور آذربایجان، دولت، مردم و بویژه خانواده حادثه دیدگان ابلاغ کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز ضمن تشکر از ابراز همدردی و پیام تسلیت رئیس جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از پیشنهاد وزیر امور خارجه کشورمان برای همکاری و هماهنگی نهادهای امنیتی و قضایی دو کشور برای روشن شدن ابعاد حادثه استقبال کرد.

در ورای این حادثه دو نکته حائز اهمیت است و آن اینکه رژیم صهیونیستی که سالهاست جمهوری آذربایجان را تبدیل به یکی از پایگاه‌های ضدایرانی خود کرده، درصدد است تا این حادثه را ابعادی سیاسی و امنیتی ببخشد و با به فراموشی سپردن سابقه تعرض به اماکن دیپلماتیک ایران در جهان، پرونده آب جدید علیه ایران تمهید کند. 

انتهای پیام/