به گزارش اکوایران ، روز چهارشنبه شاخص کل بورس از ابتدای معاملات روند نزولی پیدا کرد و تا پایان به نزول ادامه داد. 

در پایان معاملات شاخص کل بورس با افت 34 هزار و 91 واحدی به رقم یک میلیون و 611 هزار و 962 واحد رسید. 

امروز شاخص کل هم‌وزن نیز در پایان معاملات 10 هزار و 501 واحد نسبت به روز سه‌شنبه پائین آمد و در رقم 512 هزار و 491 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس با افت 292 واحدی به سطح 20 هزار و 980 واحد تنزل کرد. 

بورس

دو سمت صعودی و نزولی بازار سهام

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 166 نماد رشد قیمت داشتند و 498 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 25 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 75 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

خروج پول حقیقی از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی بود و هزار و 336 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بالاترین رقم در یک سال گذشته است. خروج پول در روز چهارشنبه حدود 10 برابر بیشتر از روز سه‌شنبه بود. 

در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 76 میلیارد تومان بود. 

پس از شپنا، همانند روزهای اخیر بزرگان بازار با خروج سرمایه حقیقی مواجه بودند و نمادهای خساپا، شتران، وبملت، خودرو، فملی، وبصادر و فولاد بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 

لیدرهای بازار

امروز نیز مانند روز گذشته قیمت سهام اغلب نمادهای پالایشی و بانکی ریزش کرد و این دو گروه بزرگ بازار همراه با گروه‌های مخابرات، قند و شکر و گروه فعالیت‌های جنبی مرتبط با واسطه گری مالی قرمزترین گروه‌های بازار بودند. در معاملات امروز نمادهای فملی، فولاد، میدکو، شستا، شپنا، کگل و شتران بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای فایرا، وساخت و دسینا بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند.  

در فرابورس نیز نمادهای بپاس، زاگرس و وسپهر بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل  فرابورس  گذاشتند و نمادهای دی، هرمز و کرمان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند. 

در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نیز خودرو بیشترین تراکنش را داشت و شستا و اردستان در رتبه های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز نمادهای فروژ، کرمان و دی پرتراکنش‌ترین نمادها بودند.

عرضه و تقاضای بورس

در پایان معاملات چهارشنبه، 34 نماد صف خرید داشتند و 69 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید در پایان بازار به 483 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش 165 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نماد اردستان (شرکت سیمان اردستان) با صف خرید 206 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از اردستان، نمادهای ثتران (شرکت سرمایه گذاری  مسکن  تهران) و غدانه (شرکت پنبه و دانه‌های روغنی خراسان) بیشترین صف خرید را داشتند. 

در سوی دیگر در پایان معاملات بیشترین صف فروش به نماد کاما اختصاص داشت و پس از کاما، نمادهای گدنا، وآذر، دشیمی و بالبر بیشترین صف فروش را داشتند. 

 ارزش معاملات 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 22 هزار و 224 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 10 هزار و 143 میلیارد تومان بود که 46 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.

ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش 31 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 9 هزار و 27 میلیارد تومان رسید. 

در معاملات امروز نماد خودرو (شرکت ایران خودرو) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 245 میلیارد تومان بود. 

پس از خودرو، کرمان بیشترین ارزش معاملات را داشت و نماد خساپا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن نمادهای خگستر و وساخت در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات امروز نیز دی با تعداد یک میلیارد و 364 میلیون و 313 هزار و 436 سهم در صدر قرار گرفته است. کرمان در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شستا تعلق داشت. دو نماد خودرو و وساخت در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند. 

بورس