گفتگوی مقامات اروپایی و آمریکایی پس از اقدام علیه ایران

ساعاتی پس از اقدام خصمانه و تحریک آمیز پارلمان اروپا علیه ایران، مسئولان سیاست خارجی آمریکا و اروپا گفتگو کردند.

به گزارش اسپوتنیک، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «جوزپ بورل»، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برخی موضوعات از جمله هماهنگ کردن تحویل تسلیحات به اوکراین گفتگوی تلفنی انجام دادند. این گفتگو یک روز قبل از برگزاری نشست وزرای دفاع برخی متحدان غربی در پایگاه آمریکایی رامشتاین در غرب آلمان صورت گرفته است، جایی که انتظار می‌رود در آن تعهدات ملموسی برای کمک نظامی به اوکراین برای مقابله با جنگ روسیه ارائه شود.

بورل در حساب کاربری خود در توئیتز گفت: «تماس با وزیر بلینکن عزم مشترک ما برای ادامه ارائه حمایت معنادار از اوکراین، از جمله در عرصه نظامی را نشان داد.»

مسئولان امور خارجه آمریکا و اتحادیه اروپا در این گفتگوی تلفنی همچنین درباره وضعیت ایران و بالکان غربی و چین نیز صحبت کردند و مسئول سیاست خارجی اروپا گفتگو درباره ایران را در تماس تلفنی خود با وزیرخارجه آمریکا را مورد توجه و تاکید قرار داده است.

توجه مقامات اروپایی و آمریکایی در این گفتگو به مسئله ایران ساعاتی پس از اقدام تحریک آمیز پارلمان اروپا علیه نیروی نظامی سپاه پاسداران در ایران صورت گرفته است.

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه در اقدامی مداخله‌جویانه، خصمانه و تحریک‌آمیز در بدعتی خطرناک به قرار گرفتن نام «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» در فهرست موسوم به تروریستی رأی مثبت دادند.

پارلمان اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد قرار دادن سپاه در فهرست موسوم به تروریستی را به رأی گذاشته بود و نمایندگان این پارلمان اروپا در یک رأی‌گیری با حضور ۶۳۸ نماینده، پیشنهاد مذکور به اتحادیه اروپا را به رأی گذاشتند. در پایان رأی‌گیری این پیشنهاد با ۵۹۸ رأی مثبت برابر ۹ مخالف و ۳۱ ممتنع به تصویب رسید.

در یکی از دستور جلسات امروز پارلمان اروپا تحت عنوان «پاسخ اتحادیه اروپا به اعتراضات و اعدام‌ها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره حوادث اخیر و ادعای واهی حمایت تسلیحاتی از روسیه در جنگ اوکراین مطرح شده بود.

این درحالی است که پارلمان اروپا تاکنون هیچ موضع گیری در خصوص اقدامات کشورهای غربی در حمایت از تروریسم نداشته است.

هانا نیومان، نماینده آلمانی پارلمان اروپا در توئیتر با اعلام تصویب طرح قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست موسوم به تروریستی، از تصویب طرح تشدید تحریم‌های دیگر علیه تهران خبر داد.

این رأی گیری به منزله پیشنهاد پارلمان اروپا به اتحادیه اروپا بوده و الزام آور نیست. ایران پیشتر در این خصوص به اتحادیه اروپا هشدار داده بود و در پی صدور پیش‌نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی گفت و گو و تبادل نظر کردند.