شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#آمریکا#واشنگتن

رای الیوم بررسی کرد؛

تجربه دردناک آمریکا در برابر ایران/آغازگر جنگ پایان دهنده آن نیست

تجربه دردناک آمریکا در برابر ایران/آغازگر جنگ پایان دهنده آن نیست

تحلیلگر جهان عرب ضمن هشدار درباره هرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، سرانجام آنرا برای واشنگتن و تل آویو و متحدانشان در منطقه بسیار دردناک توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رای الیوم در مطلبی به قلم فیاض العبد قازان با عنوان «آنها می‌توانند که جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران را شروع کنند اما توان توقف آن بدون شکست را ندارند»، آورده است: من به عنوان تحلیلگر تحولات آمریکا و خاورمیانه تصور نمی‌کنم جوزف بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا که به صهیونیستی بودن خود در سفر به یک کشور عربی و اسلامی افتخار می‌کرد، با به راه انداختن جنگ علیه ایران، بر سر شانس ضعیف خود برای انتخاب مجدد در انتخابات آمریکا، قمار کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه آمریکاییها پس از پایان دخالت نظامی آمریکا در عراق نفس راحتی کشیدند و اینکه آمریکا در حال حاضر درگیر پرونده جنگ روسیه و اوکراین است، می‌نویسد: مردم آمریکا توان تحمل هزینه‌های جنگ جدید علیه ایران ندارند به ویژه که این جنگ روند تورم مستمر در اقتصاد آمریکا را تشدید می‌کند و باعث افزایش قیمت نفت می‌شود و تهدیدی برای عرضه آن به آمریکا و جهان خواهد شد مردم آمریکا توان تحمل هزینه‌های جنگ جدید علیه ایران ندارند به ویژه که این جنگ روند تورم مستمر در اقتصاد آمریکا را تشدید می‌کند و باعث افزایش قیمت نفت می‌شود و تهدیدی برای عرضه آن به آمریکا و جهان خواهد شد.

رای الیوم در ادامه آورده است: رئیس جمهور آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌توانند برای هدف قراردادن نیروگاههای هسته‌ای ایران برنامه‌ریزی کنند، اما چه کسی تضمین می‌کند که پاسخ ایران محدود باشد و شامل نیروگاههای هسته‌ای اسرائیل، چاه‌های نفت خلیج فارس و نظامیان آمریکایی حاضر در سوریه، عراق و چه بسا حتی قطر نشود!

نگارنده در ادامه نوشت: حوثی‌ها در اعلام همبستگی با جمهوری اسلامی، به هدف قرار دادن پالایشگاه‌های نفت آرامکو مبادرت می‌ورزند.حزب‌الله نیز تهدید کرده است و اسرائیلی‌ها به خوبی از میزان جدیت این تهدید آگاهند؛ زمانی که سید نصرالله گفت: «اگر اسرائیلی‌ها فرودگاه بیروت را هدف قرار دهند، ما فرودگاه بن‌گوریون را می‌زنیم».

وی می‌نویسد: اسرائیلی‌ها اگر تصور می‌کنند که جنگ آنها علیه ایران به جنگ میان ایالات متحده و رژیم اسرائیل از یک سو و ایران از سوی دیگر محدود خواهد، شد، سخت در توهم به سر می‌برند. اگر واقعاً اسرائیلی‌ها این‌چنین فکر می‌کنند، باید گفت که ساده‌لوحی آنها این بار، بسیار بیشتر از ساده‌لوحی آن‌ها در هنگام جنگ ۱۹۸۲ علیه لبنان خواهد بود.

تجربه دردناک آمریکا در تقابل با ایران

رای الیوم آورده است: تجربه ایالات متحده با ایران در خاورمیانه دلگرم کننده نیست و بسیار دردناک است اگر حمله به پایگاه تفنگداران آمریکایی در بیروت که طی آن ۲۴۱ نظامی آمریکایی در سال ۱۹۸۳ در انفجار کشته شدند و روزهای دردناکی در تاریخ تفنگداران رقم خورد.

وی می‌نویسد: این نظامیان آمریکایی در نتیجه شکست راهبرد رونالد ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریکا که هرگز در زندگی پست نظامی نداشته و بیشتر یک بازیگر حرفه‌ای سینما بود، کشته شدند. زیرا وی احتمالاً نمی‌توانست بین دنیای فیلم‌های فرضی در هالیوود و دنیای واقعی تمایز قائل شود! درست به همین دلیل ریگان، ارتش آمریکا را درگیر جنگی کرد که سرانجامش شکست بود.

قازان در ادامه می‌نویسد: با این تفاسیر، آیا تصمیم‌گیرندگان در آمریکا می‌خواهند؛ کسی، نتایج نشان دادن چراغ سبز به رژیم اسرائیل برای حمله به لبنان را به آنها متذکر شود؟ آیا تصمیم‌گیرندگان در آمریکا می‌خواهند؛ کسی، نتایج نشان دادن چراغ سبز به رژیم اسرائیل برای حمله به لبنان را به آنها متذکر شود؟ من به این تصمیم‌گیرندگان آمریکایی تاکید می‌کنم که آنچه برای آنها و اسرائیلی‌ها در لبنان در جریان حمله اسرائیل رخ داد، در مقایسه با آن چیزی که در نتیجه نشان دادن چراغ سبز به اسرائیل برای حمله به ایران یا مشارکت آمریکا در این حمله اتفاق خواهد یافت، شبیه یک پیک‌نیک است.

وی نوشت: امیدوارم تصمیم‌گیرندگان در آمریکا از تاریخ درس بگیرند؟ اگر امپریالیست‌ها و صهیونیست‌های نژادپرست طبق معمول نتوانند از تاریخ درس بگیرند، امیدوارم در درس گرفتن از ژئوپلیتیک ناکام نمانند! از این رو هنگامی که سودای حمله به جمهوری اسلامی را در سر می‌آورند، عراق، یمن، سوریه و چه بسا لبنان و فلسطین را مدنظر قرار دهند که فقط ادامه عمق راهبردی اسلامی-ایرانی نیستند بلکه جهه واحدی در کنار برادر خود ایران و جمهوری اسلامی را تشکیل خواهند داد.

این نویسنده در پایان مطلب خود در رای الیوم آورده است: با رعایت احترام به عراق، ایران مانند عراق نیست و آیت‌الله سید علی خامنه‌ای هم صدام حسین نیست! وسعت ایران از نظر جغرافیایی حدود چهار برابر عراق و جمعیت آن حدود سه برابر جمعیت عراق است! و این بدان مفهوم است که ایران عمق راهبردی زیادی دارد. ایران امروز متحدان و برادرانی دارد که خود را عمق راهبردی آن می‌دانند و مشتاق شهادت در راه حق هستند.