شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#بورس#دوشنبه#بازار سرمایه

بورس کانال ۱/۷ میلیونی را پس می‌گیرد؟

بورس کانال ۱/۷ میلیونی را پس می‌گیرد؟

فردای اقتصاد: در زنگ پایان امروز همراه با پویان مظفری، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی دلایل رشدهای قدرتمند بورس امروز پرداختیم. مظفری عمده دلیل رشد این روزهای بورس تهران را افزایش نرخ ارز عنوان کرد. او معتقد بود که ارزش دلاری بورس می‌تواند نماگر بهتری برای سنجش چشم‌انداز آتی بازار باشد. ارزش ۲۰۰ میلیارد دلاری می‌تواند محدوده مناسبی برای هدف بازار سهام باشد. هم‌اکنون ارزش دلاری بورس عددی حوالی ۱۸۰ میلیارد دلار را نمایش می‌دهد که حاکی از ارزندگی و جاماندگی آن است که البته در تمامی صنایع روند یکسانی را شاهد نخواهیم بود. 
این کارشناس بازار سرمایه در تشریح دلیل خود برای معیار قرار دادن عدد ۲۰۰ میلیارد دلاری ارزش بورس تهران، عنوان کرد بررسی سودآوری‌های دلاری شرکت‌ها در طول سالیان گذشته نشان می‌دهد که به طور میانگین می‌توان ارزشی بالغ بر این عدد را برای بازار متصور بود و اعداد زیر آن نشان‌دهنده ارزندگی بازار است اگرچه در طول زمان به دلیل مشکلاتی که در زمینه اقتصادی کشور وجود دارد می‌تواند با تغییراتی همراه باشد. 
وی در پاسخ به این سوال که چرا بورسی‌ها اکنون به دلار نیمای ۲۸۵۰۰ تومانی توجه زیادی نمی‌کنند گفت: تحلیلگران اغلب اعتقاد دارند که این نرخ در طول یک سال آینده نمی‌تواند پایدار باشد و نرخ  ۳۵ هزار تومانی عدد منطقی‌تری به نظر می‌رسد که دلیل این موضوع نیز به وابستگی سامانه نیما به عرضه شرکت‌های پتروشیمی و فولادی کشور مرتبط می‌شود زیرا اگر زمانی این شرکت‌ها توانایی عرضه در این نرخ را نداشته باشند، دولت نیز در تامین ارز دیگر صنایعی مانند غذا و دارو به مشکل خواهد خورد و به ناچار نرخ را تغییر می‌دهد. 
پویان مظفری همچنین درباره صنعت بانکی کشور و دلیل رشدهای خوب اخیر این گروه صحبت کرد و گفت هم‌اکنون نمی‌توان از روی گزارش‌های این شرکت‌ها دلیل قانع کننده‌ای برای این روند صعودی پیدا کرد اما احتمالا به دلیل اتفاقاتی که در بانک‌های کشور مبنی بر واگذاری دارایی‌های سهمیه‌ای وجود دارد، انتظار می‌رود پول مناسبی در این شرکت‌ها وارد شود و همچنین انتصاب محمدرضا فرزین به عنوان رئیس جدید بانک مرکزی و سابقه‌ای که این فرد در بانک ملی داشته است، این موضوع را تشدید می‌کند.
او در نهایت به بررسی برخی از صنایع پرپتانسیل بازار پرداخت و عنوان کرد صنعت دارو به ویژه شرکت‌های پخش دارویی می‌توانند وضعیت مناسبی را در ادامه داشته باشند زیرا این شرکت‌ها هم با افزایش حاشیه سود مواجه شده‌اند و هم افزایش نرخ دارو تاثیر مثبتی بر سودآوری آن‌ها داشته است. از طرف دیگر شرکت‌های شوینده نیز با چشم‌انداز حذف قیمتگذاری دستوری می‌توانند به روزهای خوب خود بازگردند و بار دیگر شاهد سودآوری‌های مناسب از سمت آن‌ها باشیم. او صنعت سیمان را نیز در صورت عدم موافقت مجلس با تغییر نرخ خوراک و گاز صنایع، جزو گروه‌های پرپتانسیل معرفی کرد.