شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#نوروز

مخبر: برنامه ای عملیاتی و ضربتی برای کاهش تصادفات رانندگی در نوروز تدوین شود

معاون اول رییس جمهور وجود تصادفات جاده ای به عنوان چهاردهمین علت مرگ در جهان و در عین حال چهارمین عامل مرگ و میر در ایران را موضوعی تاسف بار دانست و با توجه به افزایش ۳۰درصدی سفرها در سال جاری، بر ضرورت تدوین برنامه‌ای عملیاتی و ضربتی برای کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای در کشور تاکید کرد.

وی وزیر راه و شهرسازی را مکلف کرد در اسرع وقت با همکاری دستگاههای ذیربط برنامه ای جامع در این خصوص تدوین کنند تا شاهد کاهش خسارات و تلفات جاده‌ای در ایام نوروز سال آینده و روزهای مسافرت شهروندان باشیم.

دکتر مخبر تصریح کرد: اقدامات لازم برای پیشگیری از سوانح و کاهش تلفات جاده ای نظیر وضع مقررات و جریمه های بازدارنده، نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل، توسعه دوربین های ثبت تخلف، توسعه اماکن رفاهی و ارائه خدمات جاده ای در نزدیکی شهرها و سایر راهکارهای نرم افزاری باید با جدیت پیگیری و شرایط لازم برای مشارکت و حضور بخش خصوصی جهت اجرای این برنامه ها تسهیل شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه مبنی بر اینکه ۶۰درصد تصادفات در کلانشهرها اتفاق می افتد، بر لزوم آسیب شناسی این موضوع تاکید کرد و افزود: لازم است شهرداران این کلانشهرها به همراه دستگاههای مرتبط، برنامه ای دقیق و زمانبندی شده برای کاهش تصادفات تدوین و آن را ارائه دهند.

دکتر مخبر فرهنگ سازی و تولید محتوای آموزشی مناسب برای رانندگان را اقدامی پراهمیت و اثرگذار در جهت کاهش تصادفات رانندگی ارزیابی کرد و از رییس پلیس راهور فراجا و صدا و سیما خواست همکاری مشترکی را در جهت آموزش و فرهنگ سازی به منظور کاهش تصادفات در دستور کار خود قرار دهند.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس جمعیت هلال احمر و معاونین دستگاههای ذیربط نیز حضور داشتند، سردار هادیان‌فر رییس پلیس راهور فراجا گزارشی از روند اجرا و نتایج مصوبات اولین جلسه شورایعالی هماهنگی حمل و نقل و ایمنی کشور ارائه کرد.

وی همچنین گزارشی از وضعیت تصادفات کشور تعداد افراد فوتی ، مجروحان و خسارات ناشی از آن در مقاطع مختلف ارائه کرد که به گفته او حدود ۵۰ درصد تلفات در صحنه حادثه اتفاق می افتد و هر فوتی بطور مستقیم و غیرمستقیم ۸,۳ میلیارد تومان هزینه برای کشور دارد و با توجه به آمار مرگ و میر در هشت سال گذشته، تصادفات جاده ای بالغ بر ۱۳۸ هزار میلیارد تومان در این مقطع زمانی برای کشور هزینه در بر داشته است.

همچنین در این جلسه برنامه عملیاتی پلیس راهور در راستای ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات مورد تشریح و بررسی قرار گرفت. در ادامه این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص راهکارهای کاهش تصادفات رانندگی، پیشنهاداتی مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد تا بتوان همانند نوروز ۱۴۰۱ در نوروز ۱۴۰۲ نیز تعداد سوانح و فوتی ها را به کمتر از روندهای پیش بینی شده کاهش داد.

انتهای پیام