شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#دولت#دولت سیزدهم#جدید

رشد ۵۹ درصدی درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم با بستن گلوگاه‌های فرار مالیاتی

رشد ۵۹ درصدی درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم باتکیه‌بر هوشمندسازی نظام مالیاتی، شناسایی مودیان جدید شدت گرفت.

به گزارش ایبِنا، هم‌زمان با تغییر سیاست‌ها و تحول هوشمندسازی در سازمان مالیاتی، درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم رشد داشت به طوری که آمار‌ها نشان می‌دهد این افزایش در ۱۰ سال اخیر رکورد زده است.

 

تحلیل وصول مالیات در طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که رقم مالیات در این سال‌ها بین ۲۸ تا ۱۹۲ هزار میلیارد تومان بوده است و در سال گذشته مالیات وصولی به ۳۰۵ هزار میلیارد تومان رسید.

 

همت دولت سیزدهم در تغییر و اصلاح ساختارها، حرکت در مسیر هوشمندسازی، شناسایی فرار‌های مالیاتی با تمرکز بر تراکنش‌های بانکی و مالیات ستانی هوشمند منجر به بسته‌شدن فرار‌های مالیاتی شده است.

 

رشد درآمد‌های مالیاتی در ۹ ماه امسال نشان می‌دهد که مجموع درآمد‌های مالیات‌های مستقیم و کالا و خدمات به ۳۴۸ هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲۸ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان بود با رشد ۵۹ درصدی همراه بود.

 

در بودجه ۱۴۰۱ تا آذرماه امسال، ۳۴۰ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان مالیات پیش‌بینی‌شده بود که با افزایش وصول درآمد‌های مالیاتی در این بخش شاهد رشد ۱۰۲ درصدی هستیم.

 

در همین مدت مالیات بر اشخاص حقوقی ۱۴۴ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان مالیات وصول شد که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸۱ درصدی را نشان می‌دهد.

 

رشد ۳۴ درصدی مالیات بر درآمد‌ها در ۹ ماه امسال رقم خورد، در این بخش از ابتدای امسال تا آذرماه، ۶۲ هزار و ۴۶۱ میلیارد تومان مالیات وصول شده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۶ هزار و ۵۱۶ میلیارد تومان بوده است رشد را نشان می‌دهد.

 

همچنین مالیات بر ثروت ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدیافته است و مبلغ وصولی در این مدت به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. وصول مالیات‌های مستقیم در ۹ ماه امسال رشد ۶۲ درصدی داشته است، وصول مالیات در این بخش به ۲۱۹ هزار و ۹۶۴ میلیارد تومان رسید.

 

در ۹ ماه امسال ۱۲۸ هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان مالیات از کالا و خدمات وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۸۲ هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان بوده است رشد ۵۶ درصدی را نشان می‌دهد.

 

برخورد قاطع با فرار مالیاتی و جلوگیری از وقوع هر نوع فساد در راستای افزایش درآمد‌های مالیاتی از رویکرد‌های اصلی سازمان امور مالیاتی است، سیاست‌ها در این سازمان، در راستای صیانت از حقوق مردم و دولت است براین‌اساس علاوه بر نظارت‌های درون‌سازمانی و به‌کارگیری انواع مکانیزم‌های کنترلی با دستگاه‌های نظارتی برون‌سازمانی از جمله مراجع قضایی و پلیس امنیت اقتصادی نیز تعاملات گسترده‌ای شکل‌گرفته تا زمینه‌های بروز و ظهور فرار مالیاتی به حداقل ممکن برسد.

 

ایجاد ساختار جدید برای مبارزه با فرار مالیاتی در سازمان مالیاتی

 

برای رشد درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم ساختار جدید برای مبارزه با فرار مالیاتی ایجاد شد طبق اعلام مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی کشور، مقابله با فرار مالیاتی، مطالبه همه ارکان نظام است و ایجاد ساختار‌ها در جهت بهبود کیفیت است.

 

وحید عزیزی بیان کرد که واحد‌های اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی در ۴۱ اداره کل امور مالیاتی در محل ستاد این سازمان و با حضور مدیران ارشد سازمانی تشکیل شده است، این واحد‌های اجرایی در راستای اجرای مفاد بند (ث) ماده (۱) و مواد (۲) لغایت (۴) آیین‌نامه اجرایی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم ایجاد شده و وظایفی از جمله اجرای بازرسی مالیاتی موضوع مفاد ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم و انجام اقدامات لازم مندرج در آیین‌نامه و دستورالعمل مربوطه، شناسایی فرایندها، مصادیق و رسیدگی و پیگیری گزارش‌ها فرار مالیاتی، بررسی و رسیدگی پرونده‌های ارجاعی مرتبط با بازرسی مالیاتی، گزارش‌ها فرار مالیاتی و تراکنش‌های بانکی ویژه، تعامل سازنده با نهاد‌های نظارتی، امنیتی و قضایی در راستای پیشبرد اهداف سازمان در مبارزه با فرار مالیاتی را بر عهده دارند.

 

طبق اعلام این مقام مسئول، واحد‌های اجرایی در ساختار جدید متناسب با سطح اداره کل امور مالیاتی در دو سطح سازمانی رئیس امور حسابرسی مالیاتی و رئیس گروه حسابرسی مالیاتی ایجاد شده و پیش‌برنده اهداف و وظایف ترسیم شده سازمانی در حوزه بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی هستند.

 

مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی گزارشی از عملکرد این دفتر در ۸ ماه امسال ارائه کرد و گفته است که با تأکید رییس کل سازمان مبنی بر تعیین تکلیف رسیدگی و دادرسی پرونده‌های بازرسی ویژه مالیاتی موضوع ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، نتایج ثبت شده برگ تشخیص و قطعی حاصل از این بازرسی‌ها در سامانه مربوطه، از ابتدای سال به بیش از دو و نیم برابر آمار پایان سال ۱۴۰۰ رسیده است.

 

وی از پیگیری پیاده‌سازی الگو‌های هوشمند کشف فرار مالیاتی و پیاده‌سازی آن برای مبارزه با فرار مالیاتی در حوزه‌های مختلف از جمله شناسایی افراد فاقد پرونده مالیاتی و شرکت‌های صوری خبر داده است.

 

افزایش نظارت‌ها برای کاهش فرار‌های مالیاتی

 

یکی از راهکار‌های کاهش فرار‌های مالیاتی افزایش نظارت‌ها و بازرسی‌های میدانی، واحدیابی‌های فیزیکی و سیستمی توسط کارشناسان و مردم است در همین راستا، دادستان انتظامی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد که برای کاهش فرار مالیاتی و ارتقای سلامت نظام اداری، لازم است نظارت بر کیفیت نحوه تشخیص و رسیدگی مالیاتی به شکل مؤثری تقویت شود.

 

سید محسن خوانساریان عنوان کرد که ارتقای سلامت نظام اداری و نظارت بر کیفیت نحوه تشخیص و رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی در جهت کاهش فرار مالیاتی و افزایش تمکین مودیان، در دوره جدید نظام مالیاتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و برنامه‌ریزی‌های خوبی در این زمینه صورت‌گرفته است.

 

به گفته وی، اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، یکی از اقدامات مهم نظام مالیاتی برای شفاف‌سازی اقتصاد و هوشمندسازی است که باتکیه‌بر آن، رسیدگی‌ها به سمت اطلاعات محوری و داده مبنایی سوق می‌یابد.

 

خوانساریان به ابزار‌هایی که در دست مأموران مالیاتی در راستای افزایش اشراف اطلاعاتی سازمان و مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید قرار دارد، اشاره کرده و تاکید دارد که رصد تراکنش‌های بانکی و دسترسی به وب‌سرویس اطلاعاتی بانک‌ها و همچنین امکان ردیابی تراکنش‌ها بین حساب‌های بانکی از جمله این ابزار‌ها به شمار می‌رود.

 

شناسایی فرار‌های مالیاتی با گزارش‌های مردمی در سامانه سوت‌زنی

 

سامانه سوت‌زنی سازمان مالیاتی برای گزارش دهی مردم از تخلف‌ها و فرار‌های مالیاتی است که با حفظ محرمانگی هویت افراد و اطلاعات آن‌ها صورت می‌گیرد ضمن اینکه در راستای کمک به افزایش روند استقبال مردمی از سامانه سوت‌زنی تدابیری انجام شده تا در چارچوب قوانین، گزارش دهندگان فرار مالیاتی تشویق شوند.

 

این سامانه، ظرفیت بالایی در شناسایی مودیان جدید، اعلام گزارش‌های فرار مالیاتی و نیز اعلام مصادیق جرم و فساد اداری دارد به‌گونه‌ای که گزارش‌های از سوی مردم به سامانه سوت‌زنی ارسال می‌شود، این گزارش‌ها و اطلاعات ارسالی جهت بررسی به ادارات کل امور مالیاتی مربوطه ارسال شد.

 

بر اساس گزارش سازمان مالیاتی، بیشترین موضوع این گزارش‌ها مربوط به تخلف عدم استفاده از کارت‌خوان به‌ویژه از سوی پزشکان و دندانپزشکان بوده است.

 

استفاده از ابزار‌های قانونی برای مقابله با فرار‌های مالیاتی

 

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور بر استفاده حداکثری از ابزارهای قانونی در مقابله با فرارهای مالیاتی بزرگ تأکید کرده و گفته است که در همین راستا ۱۰ هزار میلیارد تومان برگ تشخیص برای فرارهای مالیاتی بزرگ در سال جاری صادر شده است.

 

طبق گفته داود منظور، اقدامات قضایی و قهری در جمع‌آوری و رسیدگی به دفاتر، اسناد و مدارک و مستندات مودیان می‌بایست به‌صورت حداقلی و صرفاً در موارد اضطرار انجام شود.

 

رییس سازمان مالیاتی اعلام کرد که با تشکیل و تقویت واحدهای مقابله با فرارهای مالیاتی در ادارات کل امور مالیاتی تا آذرماه امسال، حدود ۳۰ هزار پرونده در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم تعیین تکلیف شده که ارزش اوراق تشخیص متمم صادره بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده و حدود ۲ هزار میلیارد تومان از آن قطعی شده است.

 

اقدام تا عمل در برخورد با فراران مالیاتی/ برگزاری مزایده بابت وصول معوقات مالیاتی از یک بدهکار کلان مالیاتی

 

در ابتدای دی‌ماه رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد که:ر روز‌های آتی و در راستای استیفای حقوق دولت و مردم با برگزاری مزایده بابت وصول معوقات مالیاتی از یک بدهکار مالیاتی، رخدادی بزرگ رقم خواهد خورد.

 

داود منظور با تأکید بر اینکه وصول معوقات از اولویت‌های اصلی نظام مالیاتی است، گفت که این سازمان با هدف استیفای معوقات مالیاتی یک شرکت وارد کننده خودرو با بدهی مالیاتی بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال، پس از طی مراحل اجرایی، شناسایی مخفیگاه و توقیف تعداد ۶۷۱ دستگاه خودرو متعلق به این شرکت با ارزش‌گذاری توسط کارشناسان رسمی دادگستری به مبلغ تقریبی ۷ هزار میلیارد ریال (بدون احتساب هزینه‌های قانونی)، اقدام به برگزاری مزایده فروش می‌کند.

 

طبق اعلام این مقام مسئول، هم اکنون آگهی مزایده مربوطه از طریق روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر شده است، ثبت نام برای شرکت در این مزایده برای خرید، از ۵ تا ۲۰ دیماه امکانپذیر بوده و بازگشایی پاکات بصورت غیرحضوری در ۲۵ دیماه سال جاری صورت می‌پذیرد و متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند علاوه بر تماس با مرکز ارتباط مردمی ۱۵۲۶، با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی www.intamedia.ir از تاریخ، مکان و نحوه برگزاری مزایده مذکور، اطلاعات تکمیلی را دریافت نمایند.

 

عوامل مهم در رشد درآمد‌های مالیاتی، هوشمندسازی نظام مالیاتی، ساماندهی کارتخوان، اتصال بیش از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار کارتخوان بــه پرونده‌های مالیاتی در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

 

منبع : ایرنا