شهر خبر

ژرمن‌ها در این جام جهانی هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند!

 

** اسطوره های جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا


- "لوتار ماتیوس" (آلمان، تولد ۱۹۶۱)

کاپیتان و هافبک آلمان غربی در این مسابقات که قدرت، سرعت و مهارت را با هم ترکیب کرده بود.

وی یک گل دیدنی برابر یوگسلاوی به ثمر رساند و در نهایت مجمع گل های خود را به ۴ رساند تا آلمان غربی قهرمان شود.

وی در جام جهانی ۱۹۸۶ نیز حضور داشت و به همراه آلمان غربی به فینال رسید. گل او در این مسابقات مراکش را در دور دوم حذف کرد. ماتیوس کاپیتانی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۴ را نیز بر عهده داشت.

این بازیکن در مجموع در پنج جام جهانی شرکت کرد و رکورد ۲۵ مسابقه در جام جهانی را برای خود ثبت کرد.

حضور درخشانی را در تیم های بایرن مونیخ و اینترمیلان داشت اگرچه پس از بازگشت مجدد به بایرن مونیخ مرتب با هم تیمی ها و مسوولان این تیم درگیر می شد.

ماتیوس با سابقه ۱۵۰ مسابقه ملی و ۲۳ گل، اندکی پس از عملکرد ضعیف آلمان در مسابقات یورو ۲۰۰۰ با فوتبال خداحافظی کرد.

- "یورگن کلینزمن" (آلمان، تولد ۱۹۶۴)

مهاجمی که با قدرت بازی زمینی و هوایی در دهه ۱۹۹۰ ثابت کرد بازیکنی کلیدی آلمان غربی در خط حمله این تیم است.

در اوایل دوران بازیگری اش به شیرجه زدن شهرت یافت اما با درخشش در مدت کوتاه حضورش در تاتنهام در فصل ۹۵/۱۹۹۴ بر تمامی منتقدان انگلیسی خود چیره گشت.

پنج گل در مسابقات آلمان در جام جهانی ۱۹۹۴ به ثمر رساند و پس از ماتیوس به عنوان کاپیتان این تیم انتخاب شد.

بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ از فوتبال خداحافظی کرد و به آمریکا رفت. وی در سال ۲۰۰۴ سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان شد و هدایت این تیم را در جام جهانی ۲۰۰۶ بر عهده گرفت.

- "روژه میلا" (کامرون، تولد ۱۹۵۲)

در ۳۸ سالگی تاثیر به سزایی در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا داشت و با جشن مخصوص خود پس از گلزنی در مسابقات، توجه همه را جلب کرد.

۸۰ بار برای کشورش به میدان رفت و پس از خداحافظی بار دیگر برای حضور در جام جهانی ایتالیا به تیم ملی کامرون دعوت شد تا کامرون را به اولین تیم آفریقایی تبدیل کند که به مرحله یک چهارم نهایی راه یافته است.

وی نام خود را از "میلر" به "میلا" تغییر داد چون فکر می کرد، تلفظ این نام آفریقایی تر است.

میلا در جام جهانی ۹۰ به عنوان مسن ترین بازیکنی که در جام جهانی گلزنی کرده است، ۲ گل برابر رومانی و ۲ گل به کلمبیا زد.

به طرز باورنکردنی در جام جهانی ۱۹۹۴ در ۴۲ سالگی عملکرد بسیار بهتری از خود به نمایش گذاشت و با ورود به زمین در دیدار کامرون برابر روسیه یک گل به ثمر رساند.

 

** دو ستاره غیرقابل پیش بینی جام

 

 سالواتوره اسکیلاچی ملقب به "توتو" با قدرت تمام کنندگی خود بازی زیبای ایتالیا را تکمیل می کرد. مهاجم ۲۵ ساله یوونتوس با زدن ۶ گل و در نهایت کسب عنوان آقای گل جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا یک تنه کشور میزبان را تا مرحله نیمه نهایی پیش برد اما "اسکادرا آتزوری" در این مرحله به سد محکمی به نام آرژانتین برخورد که در هفت بازی گذشته خود فقط دو گل دریافت کرده بود. هیچ چیز برای ایتالیا زجر آورتر از گویکوچه آ نبود که به جای "نری پمپیدو" به بازی آمد. آخرین مرد تیم نه چندان باطراوت اما فرصت طلب آرژانتین، عنصر تعیین کننده ای در برابر برزیل قدرتمند در مرحله یک هشتم نهایی، در ضربات پنالتی در برابر یوگسلاوی در مرحله بعد و در نیمه نهایی برابر ایتالیای میزبان بود.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

* آمار و خواندنی های جام:



- این جام شاهد کمترین تعداد متوسط گل در هر مسابقه بود. فقط ۱۱۵ گل در ۵۲ مسابقه به ثمر رسید که به طور متوسط ۲۱/۲ گل در هر بازی بود.

- ۶ کارت قرمز و ۱۶۴ کارت زرد هم ثبت شد که با متوسط ۴۶/ ۳ خطا در هر مسابقه رکورد دیگری به شمار می رود.

- تیم ملی شیلی پس از اینکه "روبرت رویاس" دروازه بان این تیم در جریان دیدار با برزیل تظاهر کرد از سوی تماشاگران مورد اصابت مواد محترقه قرار گرفته است، محروم شد. شیلی که باید برای صعود به پیروزی ۲ بر ۰ می رسید به دلیل امتناع بازیکنان از ادامه مسابقه در حالیکه ۲۰ دقیقه از این دیدار باقی مانده بود ۱ بر ۰ باخت.

- آرژانتین مدافع قهرمانی همانند جام جهانی ۱۹۸۲ که در نخستین مسابقه خود شکست خورد، این بار نیز ۱ بر ۰ نتیجه را به کامرون واگذار کرد.

- "والی نپومنیاشی" سرمربی روس کامرون نمی توانست بدون مترجم با بازیکنان این تیم صحبت کند اما این هم مانع از راهیابی آفریقایی ها به یک چهارم نهایی نشد.

- "خالد مبارک" از امارات متحده عربی، پنجاهمین بازیکنی بود که در جریان شکست ۴ بر ۱ برابر یوگسلاوی، در جام جهانی اخراج شد.

- "دیه گو مارادونا" قهرمان جام جهانی ۱۹۸۶ یکی دیگر از فوق ستاره های این دوره از مسابقات بود. او آرژانتین را فقط با ۵ گل و ۲ پیروزی به نیمه نهایی رساند. وی پس از شکست در فینال برابر آلمان غربی، اشک ریخت.

- توتو اسکیلاچی با درخشش خود پا جای پای "پائولو روسی" ۱۹۸۲ گذاشت. وی آخرین بازیکنی بود که به تیم ملی ایتالیا دعوت شد اما با ۶ گل در صدر گلزنان جام قرار گرفت.

انتهای پیام