شهر خبر

با رصد آسیب‌های اجتماعی و اصلاح آن اجازه نمی‌دهیم دشمنان امید را از جامعه بگیرند

با رصد آسیب‌های اجتماعی و اصلاح آن اجازه نمی‌دهیم دشمنان امید را از جامعه بگیرند

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: باید همه بخشها با تولید محتوا اجازه ندهند نسلی که می‌تواند الگوی آینده باشد دچار آسیب شود لذا باید آسیب‌های داخلی را رصد و اصلاح کنیم و اجازه ندهیم دشمن، مردم را از آینده کشور ناامید کند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه  در بازدید از اپراتور تلفن همراه ایرانسل برای آشنایی با آخرین دستاوردهای این شرکت درخصوص توسعه شبکه ملی اطلاعات، تحول دیجیتال، استفاده از توانمندی‌های داخلی و توسعه همکاری مشترک گفت: اپراتورهای تلفن همراه همکاری خوبی در راستای کمک به مردم و جامعه از طریق ارسال پیامک‌های آگاهی‌بخش داشته‌اند و تاکنون بیش از ۳ میلیارد و پانصد میلیون پیامک طی 36 مرحله به مشترکان ارسال شده است که نتایج اثربخشی را در جامعه داشته و جای تقدیر دارد.

وی گفت: دنیای جدید و پیشرفته امروز، ما را با ماموریت‌های جدید مواجه کرده است؛ ما در یک دنیای بشدت در حال تغییر و تحول و نوآوری به سر می‌بریم که همه نهادها (داخلی و بین‌المللی)، قوانین و مقررات در حوزه‌های مختلف و کارگزاران و استراتژی‌ و سیاست‌ها در حال تغییر هستند و با توجه به تجارب جدیدی که برای ایجاد خلاقیت‌های جدید کسب می‌کنند، فرصت‌ها و تهدیداتی را برای همه بخش‌ها و افراد ایجاد می‌کند که اگر مراقب تغییرات مخصوصا در حوزه رقبا نباشیم فرصت‌های ناشی از تغییرات و تحولات، به‌سرعت تبدیل به تهدید برای افراد جامعه می‌شود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: پرداختن به این شرایط وظیفه همه ما به عنوان کسانی که خدمتگزاران نظام هستیم و یک تکلیف مضاعف بر دوش ما دارد.

وی اظهار کرد: ما به موازات کار تخصصی که انجام می‌دهیم باید ببینیم اثرات این تغییر و تحولات در کدام حوزه‌ها به چه میزان و با چه هدف است و چگونه می‌توانیم اثرات منفی آن را بکاهیم؛ به عنوان نمونه توسعه تکنولوژی تلفن‌های همراه و هوشمند، نقش آن را از یک پیام‌رسان سنتی تلفن به یک رسانه پیچیده و فرهنگ‌ساز و مسلط تبدیل کرده است تا جایی که امروزه مجموعه تلفن همراه با فراگیری در جامعه نقش فرهنگ جیبی، مشاور، همراه، همدم و حتی در مواقعی جایگزین خانواده شده است که این معلم دائمی و راهنمای همیشگی درکنار مردم اگر امین نباشد و صادق و حافظ ارزش‌ها نباشد، در ادامه می‌تواند بسیاری از ضد ارزش‌ها را تبدیل به ارزش و حتی در باورهای قلبی ایجاد شک و شبهه نماید و جامعه را با بحران‌های ضد ارزش و ضد فرهنگ روبه‌رو کند.

جهانگیر ادامه داد: در کنار خدمات و بهره‌برداری‌هایی که از تکنولوژی‌های جدید می‌کنیم باید مردم را برای استفاده بهینه و صحیح از این فناوری‌ها آماده کنیم و اثرات تخریبی این فضا را از طریق آموزش و پرورش و دانشگاه آموزش دهیم. با شیوع ویروس کرونا خیلی از فعالیت‌ها مانند مساجد، نمازجمعه، مدارس و دانشگاه‌ها به حالت تعطیل درآمده و بیشتر اوقات افراد و بچه‌های ما در دنیای مجازی صرف می‌شد.

وی افزود: تولید محتوای مناسب در این دوران شکل نگرفت و کمتر کسی به این فکر کرد که در نبود نهادهای فرهنگی چه آسیبی متوجه نسل جوان و نوجوان ما است؛ بخشی از جوانان و نوجوانان دچار شکاف نسلی با ما شده‌اند و در این زمینه نیاز به انجام کار جدی داریم و پرداختن به آسیب‌های اجتماعی در این دوران جز وظیفه همگانی است.

جهانگیر افزود: به موازات هجمه‌ای که دشمن به ارزش‌های ما در فضای مجازی وارد کرده به‌طوری که ترویج بی‌‌دینی، بی‌عفتی، بی‌حیایی و بی‌غیرتی از آن جمله است، باید بتوانیم با آموزش‌های لازم و برنامه‌ها و سیاست‌های لازم در تمامی مقاطع سنی از کودکی تا بزرگسالی، در مقابل این هجوم بایستیم، اینکه انتظار داشته باشیم فقط رسانه ملی و حوزه‌های تخصصی در این زمینه قدم بردارند کافی نیست همه بخش‌ها باید سهم خود را ایفا کنند و با تولید محتوا اجازه ندهند نسلی که می‌تواند الگوی آینده باشد دچار آسیب شود لذا باید آسیب‌های داخلی را رصد و اصلاح کنیم و اجازه ندهیم دشمن مردم را از آینده کشور ناامید کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: همه دستگاه‌ها برای افزایش روحیه و امید شهروندان وظیفه دارند همکاری کنند تا سریعتر بتوانیم سطح نشاط را در جامعه افزایش و دشمن را در این زمینه ناکام بگذاریم.

وی ادامه داد: ظرفیت رسانه‌ای دشمن به شدت فعال است و صدا و سیما با همه زحماتی که متقبل می‌شود نمی‌تواند به تنهایی صدای خود را به آحاد مردم برساند لذا بخشی از آگاهی‌سازی باید از طریق بسترهای تلفن همراه و سایر رسانه‌های عمومی، مساجد، حسینه‌ها، خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد انجام شود و از این طریق مردم به راحتی اخبار صحیح را دریافت کنند.

جهانگیر در پایان گفت: مجموعه اپراتورهایی که همراه همیشگی مردم هستند می‌توانند سهم خوبی در این زمینه ایفا کنند. پیام‌های آگاهی‌بخش برای نوجوانان و دانش‌آموزان ما بسیار موثر و اثربخش است.

بر اساس گزارش‌های پلیس فتا به مجموعه ما میزان کلاهبرداری‌هایی که از طریق شبکه‌های اجتماعی و تلفن همراه کاهش یافته است، اما همین میزان کم هم نباید باشد.

اگر بتوانیم با مجموعه ایرانسل تفاهم‌نامه‌ای با موضوعات مدنظر طرفین و با هدف بهبود شرایط مردم امضا کنیم به گونه‌ای که شهروندان احساس کنند که این امر در راستای ایفای حقوق آنان است می‌تواند قدم مهمی در این راستا باشد.

 

انتهای پیام/