شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#تهران#بورس#بورس تهران

نقش صنعت کارگزاری در رونق بورس تهران

 نقش صنعت کارگزاری در رونق بورس تهران

فردای اقتصاد- در برنامه شمارش معکوس امروز همراه با کمال خانزاده، کارشناس بازار سرمایه در مورد شرایط جاری بورس و راهکارهای عبور از شرایط بحرانی فعلی توضیح دادند. این کارشناس اعتقاد داشت دولت باید در بودجه ۱۴۰۲ موانع مهمی را که از سمت نرخ خوراک، مالیات و قیت گذاری دستوری در صنایع بر سر راه شرکت های بورسی قرار گرفته است برطرف کند. او همچنین درباره با مشکلات صنعت کارگزاری و چشم انداز آتی این صنعت نکاتی راعنوان کرد.


آیا شرایط بورس بحرانی است؟
کمال خانزاده در رابطه با وضعیت فعلی بورس تهران اعتقاد داشت: بازار سهام در حال حاضر در شرایط بحرانی به سر می‌برد. اکثر فعالان به ویژه سهامدارانی که از سال ۹۹ با دعوت عمومی دولت به این بازار وارد شدند، ضررهای سنگینی را تجربه کردند. در  ۲سال گذشته دولت تلاش زیادی برای تثبیت شرایط بازار سرمایه انجام داد اما موفقیت چندانی کسب نکرد.
او ادامه داد: با توجه به تشکیل حباب بزرگ بورس در سال ۹۹ که ناشی از تبلیغات دولت برای ورود عامه ی مردم به این بازار بود، این حباب شروع به تحلیه شدن از نیمه دوم ۹۹ کرد اما نکته ای که حائز اهمیت است افزایش ارزش بازار سرمایه نسبت به سال های قبل بود. دولت به دلیل افزایش قابل توجه نسبت نقدینگی و از دست رفتن تعادل بازار سهام نتوانست با ابزارهای موجود اقدامات حمایتی کارگشایی انجام دهد و در نتیجه سرمایه ها از این بازار به سمت بازارهای کالایی خارج شد.
این کارشناس تاکید کرد: با توجه به مشکلات بزرگتر اقتصادی به نظر می‌رسد بازار سرمایه بر خلاف وعده های اولیه دولت از اولویت خارج شده است. کمبود ارزی و افزایش هزینه های جاری که به دلیل تحریم ها امکان تامین مالی از فروش نفت وجود نداشت که فشار دولت در بودجه ۱۴۰۱ از طریق افزایش نرخ خوراک و سیاست های مالیاتی در قبال شرکت های بورسی را به دنبال داشت به شرایط بحرانی بورس دامن زد و موجب افزایش ابهامات و از دست رفت اعتماد سرمایه گذاران به بورس شد.


راهکار عبور بورس از شرایط فعلی
خانزاده در رابطه مهم ترین راهکارهای موجود برای عبور بورس از شرایط بحرانی عنوان کرد: مهم ترین موضوعی که دولت از طریق آن می تواند بر بازار سرمایه اثر بگذارد و از بورس حمایت کند بودجه ۱۴۰۲ است. دولت باید در  بودجه سال آینده کم و کاستی های بودجه ۱۴۰۱ در حمایت از شرکت‌های بورسی را برطرف کند و به شرکت ها در جهت قدم برداشتن در مسیر توسعه کمک کند.  
وی افزود: دولت همچنین باید سیاست شکست خورده قیمت گذاری دستوری را در  صنایع تاثیرگذار بر بورس تهران نظیر پالایش و خودرو کنار گذاشته و به پیش‌بینی پذیری اقتصاد کمک کند. از سوی دیگر سازمان بورس و ارکان بازار سرمایه باید در جهت تقویت تقاضا و ورود پول به این بازار تلاش کند که به نظر می‌رسد انتشار اوراق تبعی قدم مهمی در  جهت افزایش جذابیت بورس برای سرمایه‌گذاران باشد.


بررسی وضعیت صنعت کارگزاری 
کمال خانزاده، کارشناس بازار سرمایه در رابطه وضعیت صنعت کارگزاری در شرایط فعلی بازار سرمایه گفت: با توجه به آخرین گزارش‌های منتشر شده از سوی کارگزاری‌ها در سامانه کدال، بسیاری از شرکت‌های فعال در این صنعت اعلام زیان کرده اند. در سال های ۹۷ و ۹۸ در این صنعت سرمایه‌گذاری های توسعه ای قابل توجهی انجام شد که با روند نزولی بازار و هزینه نیروی انسانی و همچینین مالیات‌های سنگین از سوی دولت، ‌ کارگزاران در حال حاضر شرایط مناسبی را تجربه نمی‌کنند.
وی درباره اثرات کاهش کارمزد معاملات در نجات صنعت کارگزاری اظهار کرد: این موضوع به افزایش ارزش معاملات کمک خواهد کرد و می‌تواند به عنوان مسکن مقطعی برای بازار سرمایه روند کلی بازار را در دوره میان مدت تحت الشعاع قرار دهد.