شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#انگلیس#استاد دانشگاه#بریتانیا

پرونده«میراث تاریک ملکه»/۶؛

استاد دانشگاه آمریکایی: امیدوارم عذاب ملکه انگلیس دردناک باشد

استاد دانشگاه آمریکایی: امیدوارم عذاب ملکه انگلیس دردناک باشد

با مرگ ملکه الیزابت دوم، موج انتقادات گسترده ای از سوی نخبگان آمریکایی نسبت به پیشینه استعماری و خشونت آمیز امپراتوری بریتانیا در کشورهای آفریقایی، آسیایی و کارائیب به جریان افتاده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه «گاردین» در گزارشی به بازتاب سیل انتقادات عمومی و نیز دیدگاه اساتید و کارشناسان سیاسی غرب نسبت به امپراتوری بریتانیا و استعمارگری این کشور در دوره ملکه الیزابت دوم پرداخت که در ادامه بخش هایی از آن را می خوانیم؛

تحلیلگران آمریکایی و همچنین بسیاری از دانشگاهیان و طیف های مختلف دیگر خواستار آن شده اند تا تاثیرات ماندگار سلطنت بریتانیا در نقاط مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفته و با این نفوذ مقابله شود.

با مرگ ملکه الیزابت دوم، موج انتقادات گسترده ای از سوی نخبگان آمریکایی نسبت به پیشینه استعماری و خشونت آمیز امپراتوری بریتانیا در کشورهای آفریقایی، آسیایی و کارائیب به جریان افتاده است.

از پنجشنبه گذشته که ملکه درگذشت تحلیلگران آمریکایی، یک دیپلمات سابق این کشور و نیز دانشگاهیان در رسانه‌های اجتماعی و فضاهای دیگر خواستار مبارزه کامل با نفوذ سلطنت بریتانیا در پرتو مرگ ملکه شده اند.

سیاه پوستان و دیگر رنگین پوستان در سراسر جهان که تحت ظلم و ستم های وحشتناک و همچنین محرومیت های اقتصادی ناشی از سیطره استعمار بریتانیا قرار داشتند، اجازه ندارند احساساتی نسبت به ملکه الیزابت داشته باشند.

اگرچه با مرگ ملکه، میلیون‌ها نفر عزادار شده اند اما بسیاری نیز مرگ او را یادآور ماجرای تلخ استثمار خشونت‌آمیز امپراتوری بریتانیا از کشورها در طول تاریخ می بینندکه منجر به وقوع چندین دهه رنج، مرگ و ویرانی اقتصادی و اجتماعی شد. بنابراین اینک برای آنها زمان تلافی فرارسیده است تا جبران خسارت کنند.

خانم «مایا جاسانوف» استاد تاریخ دانشگاه هاروارد در روزنامه «نیویورک تایمز» به چند دهه اقدامات خشونت آمیز اشاره و خاطرنشان می کند: پس از اینکه الیزابت دوم بعد از مرگ پدرش ملکه شد چند ماه‌ بعد، مقامات استعماری بریتانیا در کنیا شورش موسوم به «مائو مائو» را علیه رژیم استعماری سرکوب کردند. این اقدام بریتانیا به ایجاد سیستمی گسترده از اردوگاه های بازداشت و شکنجه، تجاوز و کشتن ده ها هزار نفر منجر شد. دولت بریتانیا در جریان دادخواهی بازماندگان کنیایی در نهایت ۲۰ میلیون پوند پرداخت کرد.

همچنین «اوجو آنیا» دانشیار دانشگاه آمریکایی «کارنگی ملون»، توییتی را منتشر کرد که بلافاصله آن توئیت حذف شد. وی در این توئیت نوشته بود: «انشاالله که درد و رنجش، دردناک باشد». او ملکه را سلطان ارشد «امپراتوری نسل‌کش، دزد و متجاوز» توصیف کرد. همان طور که اشاره شد، توییتر پست این دانشیار دانشگاه آمریکایی را به دلیل نقض قوانین سازمان حذف و دانشگاه نیز در بیانیه ای این اقدام را محکوم کرد.

از طرفی «پریاموادا گوپال» استاد مطالعات پسااستعماری دانشگاه کمبریج نیز در برنامه خبری «دموکراسی نو»، سلطنت بریتانیا را «نماینده نابرابری عمیق و شدید» دانست. وی با اشاره به استعمار پورتوریکو و سایر کشورهای جزیره‌ای از سوی بریتانیا، خاطرنشان کرد: «قدرت، امتیاز و ثروت در دست عده‌ای معدود است. آنها ما را به پرستش دعوت می‌کنند و ما آن را کاملاً عادی می‌پنداریم».

«ریچارد استنگل» که در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» در جایگاه معاون وزیر امور خارجه در امور دیپلماسی عمومی و امور عمومی خدمت می کرد نیز از پوشش رسانه ای در خصوص مرگ ملکه انتقاد و در گفت وگو با شبکه «ام.اس.ان.بی.سی» تاکید کرد که «خانواده سلطنتی با میراث استعمار، تأثیر وحشتناکی بر بسیاری از نقاط جهان برجای گذاشته اند.»