شهر خبر

نظر ضرغامی درباره فیلم «تایتانیک»/ در معرفی آثار تاریخی ضعف داریم

نظر ضرغامی درباره فیلم «تایتانیک»/ در معرفی آثار تاریخی ضعف داریم

وزیر‌ میراث فرهنگی گفت: خیلی ها در کاخ نیاوران سوالاتی برایشان مطرح می شود اما بچه های ما به صورت علمی آمادگی پاسخگویی ندارند. هر پاسخی برای هر سوالی نیست، پاسخ باید اقناع کننده باشد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری برنا، سید عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست تخصصی مدیران پایگاه های میراث ملی و جهانی با بیان اینکه اولین وظیفه مدیران پایگاه ها حافظت از میراث فرهنگی است، گفت: درست است که در وزارتخانه بخش های مختلف ستادی هستند اما چون شما خط مقدم هستید آخرین وظیفه جمع بندی در اختیار شماست.

وی افزود: در بعد حفاظت یک بحث حفاظت های معمول است، این حفاظت فیزیکی بسته به شرایط مختلف متفاوت است.

ضرغامی خطاب به مدیران پایگاه ها گفت: برخی اوقات کتیبه های با ارزشی را می بینم که در مقابل باد و باران و آفتاب حفاظت نمی شود و در معرض فرسایش طبیعی است.

وی با بیان اینکه بحث دیگر معرفی و انتقال درست پیام به صورت جهشی است، ادامه داد: بهترین موقعیت های تاریخی، فرهنگی و تمدنی امروز در اختیار ماست، ما در معرفی ضعیف هستیم، با خیلی از نخبگان که صحبت می کنم حتی در سطحی ترین موضوعات میراث اطلاعاتشان صفر است.

وی افزود: آنجه که فرهنگ ناملموس ماست کلاً مورد غفلت قرار می گیرد، ما باید برنامه داشته باشیم، وقتی در حال توضیح یک اثر تاریخی به مردم هستیم یک بخش عبرت آموزی دارد، اما بخش عمده آن تمدن، دانش، هنر و معماری است که در کنار هم ریشه های انسانی را شکل می دهد.

وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: خیلی ها فکر می کنند بافت تاریخی بافت فرسوده است و می توان با بولدوزر آن را صاف کرد، مدیران پایگاه ما چقدر آمادگی دارند برای مردمی که می آیند این حوزه را توضیح دهند؟

ضرغامی با اشاره به اینکه خیلی از این پیام ها منتقل نمی شود، گفت: خیلی ها در کاخ نیاوران سوالاتی برایشان مطرح می شود اما بچه های ما به صورت علمی آمادگی پاسخگویی ندارند. هر پاسخی برای هر سوالی نیست، پاسخ باید اقناع کننده باشد.

وی افزود: همین کتیبه داریوش چند عبارت دارد که یکی از آن ها توجه به شادی است، ما متخصص عزاداری و گریاندن هستیم و البته که درست است و افتخار می کنیم اما باید شادی را هم گسترش دهیم، ما زمان خود پلی استیشن نداشتیم اما با هفت سنگ بزرگ شدیم و با همان خوشحال بودیم، اینها فرهنگ‌ ناملموس ماست.

ضرغامی با اشاره به درس های زیادی که فیلم تایتانیک به همراه داشت، گفت: فیلم تایتانیک در زمان ما به دلیل نوع پوشش بازیگران امکان پخش نداشت، اما با لطف آقای دارابی و‌ استفاده از روتوسکوپی، مشکل خیلی از فیلم ها که به خاطر پوشش امکان نمایش نداشت حل می شد.

خود تایتانیک فارغ از جنبه های منفی در غرب، درس های زیادی در خود دارد و اختلاف طبقاتی را نشان می دهد.

وی ادامه داد.: در فیلم دو طبقه کشتی بود که در یک طبقه افراد مرفه و در یک طبقه افراد فرودست حضور داشتند، در طبقه مرفه خیلی هزینه می شد اما شاد نبودند، وقتی قهرمان داستان دست ساکن طبقه مرفه را گرفت و به طبقه فرودست آورد، او شادی و رقص و حال خوب دید، پس شادی مهم است، نگذارید دیر بفهمیم که از دست برود.

این خبر در حال تکمیل است...