شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#سیستان#برنج

سیل سیستان برنج هارا زیر آب برد

حجم ویدیو: ۲.۳۲M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۰:۴۴ دانلود ویدیو

هزاران کیسه برنج وارداتی در گمرک زاهدان پس از سیلاب اخیر این استان دچار آبگرفتگی می‌شود هنوز برآورد نسده که چه ممیزان خسارت به واردکنندگان ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا، در چند روز اخیر و در پی بارش‌های سهمگین و سیل آسای موسوم به مونسان در شرق و جنوب شرق کشور، مشکلاتی برای برنج‌های وارداتی از پاکستان در محوطه انبارهای عمومی زاهدان ایجاد شده بود که گمرک ایران ارتباط این اتفاق با گمرک را رد کرده و آن را به شرکت انبارهای عمومی نسبت می‌دهد.

 سالار ساکت، عضو هیأت ناظر انجمن وارد کنندگان برنج ایران درباره زیر باران ماندن برنج‌های وارداتی در گمرک زاهدان در گفتگویی اظهار داشت: متأسفانه این مسأله صحت دارد و بارها در حال نابودی است.

وی اضافه کرد: عدم مدیریت در گمرک زاهدان علیرغم هشدارهای جدی و قبلی هواشناسی و ستاد بحران منجر به نابودی ده‌ها میلیارد تومان سرمایه تجار در این بخش شده است.

ساکت تصریح کرد: این همه هزینه انبارداری از تجار می‌گیرند و چنین خدماتی را به آنان ارائه می‌کنند، نکته جالب اینجاست زمزمه‌هایی وجود دارد که چون این برنج‌ها در محوطه گمرک انبار شده امکان استفاده از بیمه گمرک وجود ندارد که امیدواریم این مسأله صحت نداشته باشد.

وی با انتقاد شدید از عملکرد مسئولان مربوطه، افزود: در بحران مواد غذایی موجود در جهان، تجار با مشقت فراوان محموله وارد می‌کنند و به این راحتی و با سهل انگاری عده‌ای نابود می‌شود.

وی درباره اینکه آیا این محموله‌ها اخیراً وارد شده یا مربوط به گذشته بوده است، توضیح داد: قابل برآورد نیست، برخی تجار محموله‌هایی دارند که دو ماه قبل وارد شده و برخی نیز بار جدید دارند که در جریان ترخیص بوده بنابراین به طور قطعی تعیین مدت زمان رسوب برای بنده امکان پذیر نیست و نمی‌توان به صورت قطعی اظهار نظر کرد.

همچنین، محمدعلی خاشی، ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان و مدیر‌کل گمرک زاهدان با اشاره به بارندگی اخیر در استان و مطرح شدن برخی ابهامات در خصوص خسارت به محموله‌های موجود در انبار عمومی این گمرک، می‌گوید: از دی ماه پارسال بخشنامه‌ای به گمرکات و مناطق آزاد ابلاغ  شد که بر این اساس معافیت مالیات ارزش افزوده واردات از طریق مناطق آزاد لغو شد، پیش از این برنج‌های وارداتی از طریق میرجاوه به منطقه آزاد چابهار ترانزیت و از طریق گمرک مذکور با استفاده از معافیت مورد اشاره ترخیص می‌شد.

به گفته مدیر‌کل گمرک زاهدان، بررسی‌ها نشان می‌دهد‌ که با پیش‌بینی انجام شده کمترین خسارت به محموله‌های برنج موجود در محوطه باز انبار عمومی وارد شده است.

در پی این گزارش، به دلیل افزایش قیمت کالای اساسی و غله در دنیا و جنگ روسیه و اوکراین به عنوان عمده تولیدکنندگان غلات دنیا، کشورها صادرات محصولات غذایی خود را متوقف یا محدود کرده‌اند و کشورهای دیگر هم سعی می‌کنند انبارهای خود را پُر کنند، قیمت‌های جهانی هم به شدت بالا رفته است و در چنین شرایطی که تقاضا چندین برابر عرضه است پیدا کردن محصول برای واردات، واقعا سخت است علاوه بر آن ارز زیادی هم به خاطر رشد قیمت‌های جهانی باید پرداخت.

انتهای پیام/