شهر خبر

رئیس موسسه تحقیقات دیم: کشاورزی حفاظتی در اراضی دیم کشور توسعه یابد

رئیس موسسه تحقیقات دیم: کشاورزی حفاظتی در اراضی دیم کشور توسعه یابد

مراغه- ایرنا- رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با تاکید بر توسعه کشاورزی حفاظتی در اراضی دیم و نقش آن در پایداری تولید و امنیت غذایی در شرایط تغییر اقلیم، گفت: طرح «جهش تولید در دیم‌زارها» که با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال اجراست، فرصتی برای توسعه کشاورزی حفاظتی به شمار می‌رود.

«خشنود علیزاده» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور بر ضرورت ایجاد پایلوت‌های کشاورزی حفاظتی حداقل پنج ساله در استان‌های مختلف و بر حسب شرایط اقلیمی آن استان در سطوح حداقل پنج هکتاری تاکید دارد. 

وی ادامه داد: این پایلوت‌ها در قالب مزرعه یا دهکده‌های نوآوری می‌تواند ایجاد شود و این موسسه برای برنامه‌ریزی توسعه کشاورزی حفاظتی در اراضی دیم کشور و همچنین پشتیبانی فنی لازم و آموزش کارشناسان و بهره‌برداران در این زمینه آمادگی کامل دارد. 

به گفته وی در حال حاضر نیز ۱۴ پروژه تحقیقاتی در زمینه کشاورزی حفاظتی به صورت ملی در موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در حال اجراست و موسسه امکان به‌روزرسانی دستورالعمل‌های فنی کشاورزی حفاظتی بر اساس آخرین یافته‌های تحقیقاتی در این زمینه را دارد. 

وی همچنین به سفر اخیر مجری برنامه ملی کشاورزی حفاظتی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی به مراغه و بازدید وی از ستاد مرکزی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اشاره و بیان کرد: در این جلسه نیز برنامه‌های موسسه و معاونت امور زراعت در راستای کشاورزی حفاظتی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا دفتر کشاورزی حفاظتی معاونت امور زراعت نیز برنامه‌هایی برای تشکیل سایت‌های کشاورزی حفاظتی در شرایط کشاورزان پیش‌رو در ۱۲ استان به صورت برنامه‌های سه و پنج ساله دارد. 

ایجاد سایت‌های کشاورزی حفاظتی و پشتیبانی‌های فنی لازم برای آن در زمینه ماشین‌آلات لازم، تامین بذر و مشوق‌های لازم برای بهره‌برداران در جهت اجرای صحیح ارکان کشاورزی حفاظتی به ویژه حفظ بقایای محصولات تناوبی از جمله دیگر برنامه های دفتر کشاورزی حفاظتی معاونت امور زراعت به شمار می‌رود.

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.