شهر خبر

آمادگی افزایش ۱۶۰۰ نفری ظرفیت پزشکی در دفترچه‌ کنکور امسال/ نیاز به بودجه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای گسترش زیرساخت‌های آموزشی

آمادگی افزایش 1600 نفری ظرفیت پزشکی در دفترچه‌ کنکور امسال/ نیاز به بودجه 2000 میلیارد تومانی برای گسترش زیرساخت‌های آموزشی

دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی با اشاره به آمادگی وزارت بهداشت برای افزایش ۱۶۰۰ نفری ظرفیت پزشکی در دفترچه‌ کنکور امسال، از مکاتبه با رئیس جمهوری برای تأمین اعتبار گسترش زیرساخت‌های آموزشی خبر داد.

دکتر جلیل کوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی اظهار کرد: از سال گذشته وزارت بهداشت کار خود را برای افزایش ظرفیت پزشکی آغاز کرده است. بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شده است که ظرفیت رشته پزشکی 20 درصد افزایش یابد که با اجرای آن، 1600 نفر به ظرفیت رشته پزشکی افزوده می‌شود و ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی به 9600 نفر خواهد رسید.

وی افزود: در این قانون همچنین تأکید شده که فارغ‌التحصیلان باید بیشتر در مناطق محروم کشور به‌کارگیری شوند. با استناد به قانون عدالت آموزشی، از سوی وزارت بهداشت آیین‌نامه اجرایی را برای شورای سنجش پذیرش کشور ارسال کرده‌ایم و این آیین‌نامه پس از تصویب در شورا، به عنوان قانون اعمال خواهد شد.

دبیر شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی ادامه داد: سهم دانشگاه‌هایی که امر آموزشِ این 1600 نفر افزوده شده به ظرفیت رشته پزشکی را انجام می‌دهند، بر اساس کیفیت و رتبه دانشگاهی و توانمندی در تربیت نیرو نیز مشخص شده است و بنابراین آمادگی اضافه شدن این ظرفیت به دفترچه کنکور امسال وجود دارد و منتظر اعمال آن از سوی سازمان سنجش هستیم.

کسری 40 درصدی بودجه آموزش علوم پزشکی

کوهپایه‌زاده با بیان اینکه در زمان حاضر با کسری 40 تا 50 درصدی بودجه آموزش رشته‌های علوم پزشکی مواجه‌ایم؛ گفت: برای این افزایش ظرفیت باید بودجه‌ای نیز تخصیص یابد؛ در این راستا با ریاست جمهوری مکاتباتی نیز صورت گرفته و تأمین اعتبار آن نیز در دست پیگیری است.

بودجه مورد نیاز برای تأمین زیرساخت‌های آموزشی پزشکان

دبیر شورای گسترش دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور بیان کرد: برآوردمان این است که بودجه مورد نیاز برای تأمین زیرساخت‌های افزایش 1600 نفری ظرفیت پزشکی حدود 2000 میلیاردتومان است.

لزوم توجه به جذب نیروهای پزشکی

وی تصریح کرد: بحث به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. دانشگاه‌ها قبلاً نیز ظرفیت مناطق محروم را داشته‌اند و قرار بود پزشکان را در ردیف‌های استخدامی جذب کنند. باید توجه داشت که پزشکان مناطق محروم سه برابر مدت تحصیل، به آن منطقه باید تعهد خدمت داشته باشند و این کار در نبود شرایط مناسب برای استخدام، بسیار سخت است و ماندگاری پزشکان را نیز کاهش می‌دهد.

احصا نیاز مراکز بهداشتی و درمانی مناطق محروم

کوهپایه‌زاده خاطرنشان کرد: از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی مناطق محروم میزان نیاز به پزشک عمومی را احصا کرده‌ایم و بر اساس آن، شهر محل خدمت پزشکان مشخص می‌شود. نکته‌ای که در این افزایش ظرفیت وجود دارد این است که باید به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان نیز همزمان انجام شود یعنی علاوه بر تلاش وزارت بهداشت، سازمان برنامه و سازمان امور استخدامی ردیف‌های استخدامی پزشکان در آینده را تأمین کنند.

انتهای پیام/