شهر خبر

آغاز فعالیت پایگاه‌های سنجش سلامت کلاس اولی‌ها از اول تیر

آغاز فعالیت پایگاه‌های سنجش سلامت کلاس اولی‌ها از اول تیر

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان کلاس اولی توسط مدیران مدارس انجام ‌شده و پس از آن برای سنجش سلامت ارجاع می‌شوند، پایگاه‌‌های سنجش از اول تیرماه در کشور فعال خواهند شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی در برنامه سنجش سلامت کلاس اولی‌ها اظهار کرد: در برنامه سنجش امسال، نوآموزان بدو ورود به دبستان در1200 پایگاه اولیه‌(مدارس ابتدایی)، 800 پایگاه تخصصی، 427 پایگاه سیار‌ برای عشایر مناطق صعب‌العبور کشور با بیش از 10 هزار عوامل اجرایی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

وی گفت: وزارت بهداشت از شرکای اصلی ما در برنامه سنجش سلامت کلاس اولی‌ها است.

طریفی به 3 هدف در حوزه آموزش و پرورش استثنایی اشاره کرد و گفت: نخستین هدف ما در آموزش و پرورش افزایش پوشش و جذب دانش‌آموزان با نیازهای ویژه است که یکی از راهکاری این کار انجام برنامه سنجش اصلی است تا بتوانیم دانش‌آموزان ‌را شناسایی کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی 7 گروه از دانش‌آموزان را تحت پوشش قرار می‌دهد و سال گذشته 3 گروه هم اضافه‌ شده است و در سال‌های آینده باید تعداد گروه‌های هدف افزایش پیدا کند.

وی گفت: دومین هدف از برنامه سنجش، تشخیص به‌موقع و مداخلات بهنگام است. یکی از سیاست‌های آموزش پرورش تعمیم این برنامه به سنین پایین‌تر است. سومین هدف بحث کیفیت‌بخشی به امور آموزشی و پرورشی است که از داده‌های سنجش برای برنامه‌ریزی استفاده می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مورد زمان شروع فرایند سنجش گفت: فرایند سنجش از هم‌اکنون شروع ‌شده و ستادهای استانی تشکیل شده و دوره‌های تخصصی برای آزماینده‌ها برگزار شده و فرآیند جهش تحصیلی از 31 خرداد آغاز می‌شود.

وی گفت: فرایند سنجش کلاس اولی‌ها از نیمه دوم خرداد آغاز شده و در تمام پایگاه‌های فعال از ساعت 8 صبح شروع به کار و تا ساعت یک بعدازظهر ادامه دارد و البته در بعضی استان‌ها، پایگاه‌ها بعدازظهر برگزار می‌شود و تلاش می‌کنیم تا پایان شهریور تمام دانش‌آموزان مورد سنجش قرار بگیرند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مورد هزینه سنجش اظهار کرد:‌ هزینه سنجش در حدود 60 هزار تومان برآورد شده که برای 10 درصد دانش آموزان نیم‌بها و برای عشایر رایگان است.

وی گفت: امسال مواردی چون بینایی‌سنجی، شنوایی‌سنجی و شرایط بهداشتی و شرایط مربوط به پوست و مو و وضعیت بهداشت دهان و دندان دانش‌‌آموزان را مورد سنجش قرار می‌دهیم و در سنجش آمادگی تحصیلی در پایگاه‌های تخصصی شرایط هوشی و غربالگری‌های تخصصی دانشی، مواردی است که در آزمون آمادگی تحصیلی امسال مورد سنجش قرار می‌دهیم.

طریفی گفت: در آزمون آمادگی تحصیلی امسال، بخش‌های مختلفی شامل شایستگی‌های حرکتی دانش‌آموزان و اختلالات یادگیری آن‌ها ردیابی و پیش‌بینی می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: فرآیند سنجش که امروز به‌صورت نمادین افتتاح شد، هم‌زمان در پایگاه‌های سراسر کشور آغاز می‌شود که ثبت‌نام دانش آموزان توسط مدیران مدارس انجام ‌شده و از یک تیرماه به‌صورت فراگیر و در سطح کشور تمام پایگاه‌ها فعال خواهند شد و خانواده‌ها می‌توانند با نوبتی که از مدیران مدارس می‌گیرند به این پایگاه‌ها مراجعه کنند.

انتهای پیام/