شهر خبر

حجم ذخیره آب سد اکباتان همدان حدود ۲۸ درصد است

حجم ذخیره آب سد اکباتان همدان حدود ۲۸ درصد است

همدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت که حجم ذخیره آب سد اکباتان با گذشت حدود هشت ماه از سال آبی جاری و با اعمال مدیریت‌ در مصرف بهینه حدود ۲۸ درصد است.

محمد ضروری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط ناشی از خشکسالی، حجم ذخیره آب سد اکباتان درحال حاضر  ۹ میلیون و ۵۶۰ هزار متر مکعب است  و ۱۱۵ لیتر آب در هر ثانیه وارد این سد می‌شود.

وی اظهار داشت: همچنین هزار و ۷۶ لیتر آب در هر ثانیه از ذخیره این سد برای تامین مصرف مردم(شرب) و ۳۳۵ لیتر آب در ثانیه نیز برای مصارف کشاورزی از سد اکباتان برداشت می شود.

ضروری با اشاره به اینکه میزان بارش نزولات آسمانی استان همدان در سال جاری کمترین میزان نسبت به ۳۰ سال گذشته است، تصریح کرد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۰) تاکنون به طور متوسط ۲۳۰ میلی‌متر باران در استان همدان باریده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد و در مقایسه با دوره بلند مدت ۴۱ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه پنج درصد از گنجایش سد آبشینه نیز پر است، ادامه داد: ذخیره آب این سد با گنجایش پنج میلیون متر مکعب، در حال حاضر حدود ۲۳۰ هزار متر مکعب است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در رابطه با سد کلان ملایر نیز گفت: ۹۴ درصد ظرفیت این سد پر شده است و سد کلان با ۴۵ میلیون متر مکعب گنجایش، درحال حاضر ۴۲.۴ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد.

وی با اشاره به اینکه آب ورودی سد کلان ۲۳۰ لیتر در ثانیه است، افزود: در حال حاضر معادل ۳۴۰ لیتر در ثانیه آب از این سد برای تامین مصارف مردم و ۱۹۰ لیتر در ثانیه نیز برای مصرف کشاورزی از این سد برداشت می‌شود.

ضروری با اشاره به اینکه ۴۲ درصد از گنجایش سد سرابی تویسرکان نیز پر شده است، افزود: در حال حاضر ورودی این سد ۱۱۵ لیتر در ثانیه و حجم آن سه میلیون و ۸۶۰ هزار متر مکعب است.

به گفته وی، در حال حاضر از آب ذخیره سد سرابی، ۱۱۵ لیتر در ثانیه برای تامین مصرف مردم و ۳۶۰ لیتر در ثانیه نیز برای مصارف کشاورزی برداشت می شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان اظهار داشت: سد شیرین سو نیز ۴.۴ میلیون متر مکعب گنجایش دارد که با ۸۰۰ هزار متر مکعب آب، معادل ۱۹ درصد حجم ذخیره آن پر شده است.

همدان طی سال‌های اخیر همواره در ردیف استان های در معرض خشکسالی قرار دارد.

سدهای آبشینه، اکباتان، سرابی تویسرکان، شنجور رزن، شیرین سو، کلان ملایر و نعمت آباد اسدآباد از سدهای مهم استان همدان به حساب می آیند.