به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 21 خرداد- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس برای دومین روز صعود کرد و 4 هزار و 911 واحد بالا آمد. شاخص هم‌وزن 2 هزار و 335 واحد رشد کرد و شاخص کل فرابورس افزایش 108 واحدی را پشت سر گذاشت. 

در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 349 نماد رشد قیمت و 277 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 55 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 45 درصد بازار افت قیمت داشتند. 

سهم‌های صعودی

روز چهارشنبه در بورس شرکت فنرسازی زر (خزر)، شرکت سیمان سپاهان (سپاها) و شرکت سیمان هگمتان (سهگمت) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت داروسازی دانا (ددانا)، شرکت کشاورزی مکانیزه اصفهان کشت (زکشت) و شرکت کشت و صنعت دشت خرم دره (زدشت) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

سهم‌های نزولی 

در بورس شرکت قند ثابت خراسان (قثابت)، شرکت غلتک سازان سپاهان (فسازان)، و شرکت لعابیران (شلعاب) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت بیمه میهن (میهن)، شرکت بیمه معلم (ومعلم) و شرکت ریل سیر کوثر (حسیر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضا‌ی‌ 107 میلیارد تومانی بسته شد.

در پایان معاملات چهارشنبه 9 نماد صف فروش داشت و تعداد نمادهای صف خرید 49 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 20 درصد کاهش یافت و 70 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 58 درصد رشد کرد و در رقم 177 میلیارد تومان ایستاد. 

نماد آسیاتک (شرکت انتقال داده آسیاتک) با صف‌ خرید 31 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از آسیاتک، نمادهای ددانا (شرکت داروسازی دانا) و فاذر (شرکت صنایع آذر آب) بیشترین صف خرید را داشتند. 

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) تعلق داشت که ارزش آن 28 میلیارد تومان بود. پس از انرژی1، نمادهای وآذر، فسازان، میهن و نمرینو بیشترین صف فروش را داشتند. 

پیش بینی بورس

پیش بینی بورس امروز

در هفته گذشته شاخص در مجموع روند کاهشی داشت و بیش از 21 هزار واحد نزول کرد. شاخص در روز دوشنبه، افت سنگینی کرد و در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه رشد اندکی را پشت سر گذاشت. 

روز سه‌شنبه هزار واحد رشد کرد و در روز چهارشنبه 4 هزار و 911 واحد بالا آمد. 

در آخرین روز کاری هفته برخلاف روزهای پیشین شاخص هم وزن نیز رشد کرد و اغلب نمادهای بازار سبزپوش شدند. 

حکشتی، شستا، فملی، جم پیلن، مبین، شبندر، شتران، شپدیس، کگل، تاپیکو، شپنا، فارس، خودرو، برکت و بفجر از بزرگان سبزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل داشتند. 

جریان خروج پول حقیقی نیز برای چهارمین روز متوالی ادامه داشت و 249 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. همچنین در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید 107 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد. 

رشد شاخص‌ها و بازگشت شاخص هم وزن  به سمت بالا در آخرین روز کاری هفته امید را به معامله‌گران برگرداند. خصوصا که تعداد نمادهای سبزپوش بیشتر بود و شاخص هم وزن نیز رشد قابل قبولی کرد. اما همچنان حجم معاملات در سطح پائینی است و ارزش معاملات خرد باز هم افت کرد. روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد با افت 11 درصدی به 3 هزار و 444 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در سال 1401 است. بنابراین افت معاملات و خروج پول دو پارامتر منفی مهم بازار هستند که سیگنال منفی محسوب می‌شوند. به علاوه ریسک‌های سیاسی بازار نیز افزایش یافته و کارشناسان آن را یکی از علل خروج سرمایه از بورس می‌دانند. با این وصف به نظر می‌رسد نیروی صعودی در بازار ضعیف است و تنها نقطه امید برای صعود قیمت‌ها تورم انتظاری است. برخی از تحلیل‌گران معتقدند تأثیر تورم انتظاری در ماه‌های گذشته در بازار تخلیه شده و فعلا در بازار شاهد رشد تورمی نخواهیم بود خصوصا اینکه نرخ ارز معیار برای صنایع بورسی نرخ نیما است و رشد قیمت دلار در بازار آزاد تأثیر چندانی بر بازار سهام نداشته است. با این وصف خروج سرمایه از بورس به سمت دیگر بازارهای دارایی است.

پیش بینی بورس