شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#شب قدر

در شب قدر به احیای قلب واقعا نیاز داریم

در شب قدر به احیای قلب واقعا نیاز داریم

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: توبه می تواند با انسان کاری کند که گویا تازه از مادر متولد شده است و آماده برای صعود، سلوک و رفتن به سمت کمال و حق و حقیقت باشد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)‌ درباره اهمیت شب قدر در روایات گفت: لیله قدر، لیله قدر است و انسان لازم است اهمیت آن را بداند. قدر دانستن شب قدر به این است که اهل تخلیه، تحلیه و تجلیه باشیم.

آیت الله «رضا رمضانی» افزود: ابتدا باید صفات رذیله را از خود دور کنیم، چون این شب ها، بهترین زمان ها است. شبی که هزار ماه ارزش دارد و معلوم است که انسان می تواند خودش را جستجو و پیدا کند و این زمینه فراهم است.

عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: بزرگان فرموده اند، توبه می تواند با انسان کاری کند که گویا تازه از مادر متولد شده است و آماده برای صعود، سلوک و رفتن به سمت کمال و حق و حقیقت باشد.

وی بیان داشت: در شب قدر آنچه را که باید آماده کنیم، سلم و سلامتی است و رسیدن به این مرحله، یعنی این که خودمان را به خدا بسپاریم، انسان اگر به این حقیقت برسد که همه چیزش را به خدا بسپارد، دیگر نگرانی نخواهد داشت، بلکه همه چیز را به دست خواهد آورد.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: همه اینها به این است که انسان قلب خود را چگونه تربیت کند و چه قدر ظرفیت خود را برای پذیرش حق و حقیقت و سلم و سلامتی آماده کرده باشد. آیا توانسته ایم خودمان را آماده کنیم تا از دعای حضرت ولی عصر(عج) بهره برداری کنیم تا بهترین اتفاقات در سالی که در پیش رو خواهیم داشت، برای ما رقم بخورد؟

وی بیان داشت: از خدا هم باید بخواهیم بهترین مقدرات را برای ما رقم بزند و ما هم استفاه و بهره برداری کنیم؛ شب قدر، شب احیا است نه احیای ظاهری؛ که آن هم در جای  خود ارزشمند است. حضرت علی(ع) روی صورت حسنین(ع) آب می پاشید تا احیا بگیرند و شب را بیدار بمانند، اما مهمترین مسئله ای که در این شب ها به آن نیاز داریم، احیای قلب و معنا است.

آیت الله رمضانی گفت: احیای قلب به این معناست که انسان زندگی را به معنی درست کلمه بفهمد و درک کند، چرا که اگر انسان هنوز معنای درست زندگی کردن را نفهمیده باشد، نمی تواند حیات طیبه داشته باشد. باید در این شب ها از خدا بخواهیم تا معنی درست زندگی کردن را بفهمیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: لذا مذاکره علم و فهم توحید، بسیار می تواند ارزشمند باشد. از خود باید شروع کنیم، باید استغفار داشته باشیم. استغفار هم یعنی پشیمانی نسبت به گذشته؛ خدایا ما نسبت به گذشته پشیمان و ناراحتیم، نتوانسته ایم نسبت به آنچه که شأنت بود از معرفت و عبادت نسبت به تو، بدان برسیم.

عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: خدایا اگر گناه از ما زشت است، اما عفوت زیبا است. در این شب ها به خدا عرض کنیم، إلهی إن أخَذتَنی بِجُرمی أخَذتُکَ بِعَفوِکَ، و إن أخَذتَنی بِذُنوبی أخَذتُکَ بِمَغفِرَتِکَ خدایا اگر به ما بگویی تو گناهکاری، ما می گوییم تو غفوری و غفاری. تو به بندگانت توجه کن، به جز تو و در خانه تو کسی را نداریم به او روی بیاوریم و به سمتش برویم.

وی بیان داشت: خدایا! ما هیچ چیز در توشه و بساط برای عرضه نداریم؛ به همین صورت آمدیم، خودمان را بر تو عرضه و از تو طلب کنیم که ما را ببخش و بیامرز و زمینه فهم این شب ها را برای ما فراهم کن.

آیت الله رمضانی گفت: خدایا! ما نسبت به گذشته توبه و استغفار می کنیم و در تلاش هستیم تا در آینده به سمت گناه  نرویم و از تو درخواست می کنیم به ما عنایت و کمک کن که ما در مسیر گناه نرویم، استغفار می کنیم از این جهت که نسبت به خود و استعدادهای خود ظلم کردیم.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: خدایا! خودت گفته ای، آنهایی که با من قهر هستند، اگر بیایند و آشتی کنند، از شدت شوق می میرند؛ خدایا ما به تو پشت نکرده ایم؛ «لَو عُلِمَ المُدبِرونَ عَنّی کَیفَ اشتِیاقِی بِهِم وَ انتِظارِی إلی تُوبَتِهِم لَماتُوا شُوقاً الیّ و لَقُطعت أوصالِهم. خدایا آنهایی هم که پشت کرده اند، و شَوقی إلی تَرکِ مَعاصیهِم، لَماتُوا شَوقا إلَیَّ و تَقَطّعَت أوصالُهُم مِن مَحَبّتی گفته ای اگر بیایند، من منتظر و مشتاق شان هستم، آن قدر تأکید می کنی و پیغام می دهی که همه بیایند، گویا خودت محتاج به آنها هستی.

عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: آیا وقت آن نرسیده که با خدا انس و ارتباط برقرار کنیم. خدایا در این شب ها به ما اجازه بده تا ذره ای از محبت تو را بچشیم. کسی که لذت محبت تو را بچشد، به سمت غیر نخواهد رفت و هیچ لذتی را لذت نخواهد دانست. خدایا در این شب ها به ما توفیق بده تا درس بندگی را بیاموزیم، تجربه کنیم و یاد بگیریم. به ما کمک کن تا به احکامت ملتزم باشیم و نسبت به ولیت معرفت پیدا کنیم و هم محبت نسبت به ولیت برما افزون پیدا کند و هم مطیع و خاضع در مقابل امام باشیم.

وی بیان داشت: خدایا! سلام خاضعانه خودمان را به ولی تو  ابراز می کنیم و محتاج دعای امام هستیم. از این جهت استغفرالله ربی و اتوب الیه استغفرالله و اتوب الیه استغفرالله ربی و اسئله التوبه. خدایا از این جهت نسبت به اعمال زشت، بد، قصورات گذشته و اعمال ناپسند خودمان توبه و ابراز پیشیمانی می کنیم، ولی تو به بزرگی و عظمتت ببخش و بیامرز و کمک کن.

آیت الله رمضانی گیلانی گفت: خدایا! به ما گفتند تو ستارالعیوب و غفارالذنوب و علام العیوب هستی؛ از آن طرف تو پرده ذنوب را کنار نمی زنی، خدایا ما از تو می خواهیم ما را مفتضح نکن. وَلَا تَفْضَحْنِی بِخَفِیِّ مَا اطَّلَعْتَ عَلَیْهِ مِنْ سِرِّی، وَلَا تُعاجِلْنِی بِالْعُقُوبَةِ عَلی ... به پیشگاهت سخت ناله سر دهم، همانند ناله‌ی آرزومندان به درگاهت بانگ بردارم، و لاتعاجلنی. خدایا در  عذابت بر ما عجله نکن ما تاب دوری تو را نداریم، ما را از رحمت و غفرانت نران. ما به تو محتاج هستیم، ما به لحظه لحظه توجه تو نیازمندیم. اگر توجه تو نباشد، ما نیست و نابود می شویم. خدایا توفیق درک این شب ها را به ما عنایت کن تا بتوانیم از مستغفران حقیقی و واقعی باشیم.