شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#روسیه#اوکراین#آمریکا#کنگره آمریکا

پوشش زنده تحولات اوکراین| تخلیه ۱۴۰ هزار نفر از شهر ماریوپل/ چهارمین دور تبادل اسرای جنگی/ پنتاگون: روسیه تلاشی برای توقف ارسال تسلیحات به اوکراین نمی‌کند

پوشش زنده تحولات اوکراین| تخلیه 140 هزار نفر از شهر ماریوپل/ چهارمین دور تبادل اسرای جنگی/ پنتاگون: روسیه تلاشی برای توقف ارسال تسلیحات به اوکراین نمی‌کند

روسیه در اقدامی تلافی‌جویانه، گروهی از سناتورهای کانادایی و جمعی از نمایندگان کنگره آمریکا را تحریم کرده و آنها را در "فهرست سیاه" خود گنجاند، ضمن اینکه ولادیمیر پوتین دستور داد که صادرات انرژی به سمت بازارهای جنوب و شرق تغییر جهت داده شود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که تاکنون حدود 140 هزار نفر از مردم غیرنظامی از طریق کریدورهای بشردوستانه از شهر ماریوپل نجات یافته‌اند. طبق این اطلاعات، تخلیه غیرنظامیان از ماریوپل از طریق کریدور بشردوستانه در شرق این شهر و بدون هیچ گونه مشارکت از سوی طرف اوکراینی، و با وجود کارشکنی دائمی نیروهای ملی گرا، ادامه دارد و تنها طی شبانه روز گذشته 815 نفر از ماریوپل خارج شدند.

وزارت دفاع روسیه همچنین روز پنج‌شنبه اعلام کرد که جریان عملیات آزادسازی ماریوپل، 134 نظامی دیگر اوکراینی، از جمله 14 افسر، داوطلبانه سلاح‌های خود را زمین گذاشته و خود را تسلیم ارتش روسیه کردند.

پیش از این، سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه تایید کرده بود که یک هزار و 26 نفر از نیروهای تیپ 36 تفنگداران دریایی اوکراینی، از جمله 162 افسر و 47 سرباز، داوطلبانه در ماریوپول تسلیم شدند.  به گفته وی، 151 نظامی اوکراینی مجروح بودند که تحت مراقبت‌های اولیه پزشکی قرار گرفته و سپس همگی برای درمان به بیمارستان منتقل شدند.

علاوه بر این، مقامات محلی دونتسک نیز روز پنج‌شنبه اعلام کردند که نخستین گروه از ملوانان خارجی تخلیه شده از بندر ماریوپل، توانستند از طریق خاک فدراسیون روسیه به کشورهای خود بازگردند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز پنجاه و یکم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اوکراین از چهارمین دور تبادل زندانیان با روسیه خبر داد

ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که روز پنج‌شنبه دور دیگری از تبادل زندانیان بین روسیه و اوکراین انجام شد.

وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «به دستور رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی، امروز چهارمین تبادل اسرای جنگی دیگر انجام شد. 5 افسر و 17 سرباز مبادله شدند و 8 غیرنظامی از جمله یک زن، نیز آزاد شدند. در مجموع امروز 30 نفر از شهروندان اوکراینی به خانه بازمی گردند.»

در حال حاضر هیچ تاییدی در خصوص این اطلاعات از سوی مقامات روسی وجود ندارد.

کرملین: پوتین از ملاقات با زلنسکی خودداری نمی‌کند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از دیدار با ولادیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود خودداری نکرده، ولی این امر مستلزم داشتن اسنادی برای بررسی است.  وی بدین ترتیب به سخنان مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه واکنش نشان داد که گفته است: دیدار رهبران روسیه و اوکراین "دور نیست".

پسکوف به خبرنگاران گفت: از نظر موضوعی، هیچ نوآوری در این زمینه وجود ندارد. همانطور که قبلاً گفته شده، رئیس جمهور پوتین اصولاً هرگز چنین دیداری را رد نکرده، ولی باید شرایط مناسب برای آن فراهم شود و سندی برای بررسی وجود داشته باشد.

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه همچنین گفت که به عقیده مقامات مسکو، بلاروس یک عرصه عالی برای مذاکره با کی‌یف است، البته مهم است که دیدگاه طرف اوکراینی هم در این رابطه در نظر گرفته شود.  پسکوف افزود، در حال حاضر هیچ تفاهمی در خصوص ادامه تماس‌های حضوری بین روسیه و اوکراین بدست نیامده است.

وزارت دفاع روسیه: رزمناو "ماسکوا" در دریای سیاه غرق شد

وزارت دفاع روسیه شب گذشته تایید کرد که رزمناو "ماسکوا" که در دریای سیاه به دلیل انفجار مهمات موجود در آن آتش گرفته بود، با وجود خاموش شدن آتش سوزی، در شرایط طوفانی ثبات خود را از دست داده و غرق شد.

طبق این اطلاعات، این رزمناو در حین یدک‌کشی به سمت بندر، به دلیل آسیب جدی وارده شده به بدنه آن در اثر انفجار مهمات، پایداری خود را از دست داده و در شرایط طوفانی دریا، این کشتی غرق شد. وزارت دفاع افزود که این کشتی به موقع تخلیه شده و خدمه این رزمناو پیش از این به کشتی‌های دیگر ناوگان دریای سیاه در منطقه منتقل شدند.

آمریکا: روسیه تلاشی برای ممانعت از ارسال تسلیحات به اوکراین نمی‌کند

جان کربی، سخنگوی پنتاگون اوایل بامداد امروز، جمعه، اعلام کرد که ایالات متحده تلاشی از سوی روسیه برای متوقف کردن جریان ارسال تسلیحات آمریکایی به اوکراین را ندیده است. وی گفت: «ما هیچ تلاشی از سوی روسیه برای مسدود کردن این جریان ندیده‌ایم. همانطور که قبلاً گفتیم، ما ارسال تسلیحات به اوکراین را در اسرع وقت و تا حد امکان ادامه خواهیم داد.»

کربی بدون فاش کردن جزییات، تاکید کرد که کمک‌های امنیتی، تسلیحاتی، تدارکاتی و تجهیزات پشتیبانی همچنان به صورت روزانه به خاک اوکراین سرازیر می‌شود. به گفته وی، جریان تسلیحات بر اساس نیازهای ارتش اوکراین در حال تغییر است. 

پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی ارسال تسلیحاتی به اوکراین است که به متخصصان آمریکایی برای آموزش دادن به نظامیان اوکراینی نیاز دارد.

بایدن آمادگی خود برای سفر به کی‌یف را اعلام کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنج‌شنبه هنگام سوار شدن به هواپیمای ریاست جمهوری در ایالت مریلند، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که آماده است شخصاً به کی‌یف، پایتخت اوکراین سفر کند. بایدن یادآور شد که هنوز تصمیم قطعی در این خصوص نگرفته و زمان چنین سفری بستگی به شرایط دارد.

علاوه بر این، روز گذشته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا گفته بود که جو بایدن، در آینده نزدیک هیچ برنامه‌ای برای گفتگو با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود ندارد.

زلنسکی: فرصت برای مذاکرات صلح با روسیه محدود شده است

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شب گذشته در مصاحبه با شبکه بی بی سی، اعلام کرد که رویدادهای بوچا به طور جدی امکان یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای حل و فصل اختلافات موجود بین روسیه و اوکراین را محدود کرده و اکنون روس‌ها شانس زیادی برای گفتگو با ما نخواهند داشت.

زلنسکی همچنین فاش کرد که به اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفته است که کی‌یف به 7 میلیارد دلار در ماه در قالب کمکهای مالی فوری برای پوشش مزایای اجتماعی و حقوق شهروندان اوکراینی نیاز دارد.

ماکرون وضعیت اوکراین را "نسل کشی" تلقی نمی‌کند

امانوئل ماکرون، رئیس ‌جمهوری فرانسه گفت که او در جریان گفت‌وگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، به او توضیح داد که چرا با استفاده از اصطلاح «نسل‌کشی» درباره اوضاع اوکراین مخالف است.

ماکرون در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: «امروز صبح (پنجشنبه) با زلنسکی گفتگویی تلفنی داشتم. من با صراحت به او پاسخ داده و یادآور شدم که با چنین تعریفی باید از دیدگاه حقوقی برخورد کرد و نه سیاسی. کلمات مهم هستند و همه ما باید بسیار مراقب باشیم.»

یک روز قبل، ماکرون از تلقی اقدامات روسیه در اوکراین بعنوان مظهر نسل کشی خودداری کرده و از مردم فرانسه خواسته بود مراقب اظهار نظر درباره مسائل باشند.

دستور پوتین برای تغییر جهت صادرات انرژی به سمت بازارهای جنوب و شرق

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه دستور داد تا صادرات منابع انرژی این کشور از سمت غرب به بازارهای جنوب و شرق تغییر یافته و زیرساختارهای لازم برای این امر آماده شود.

وی در نشستی به منظور بررسی وضعیت صنایع نفت و گاز روسیه، گفت: لازم است صادرات را متنوع کنیم. ما بر اساس این واقعیت پیش خواهیم رفت که در آینده قابل پیش‌بینی، عرضه منابع انرژی در جهت گیری غربی همچنان کاهش می‌یابد، بنابراین مهم است که روند سال‌های اخیر را تثبیت کرده و گام به گام برای تغییر جهت صادرات خود به بازارهای رو به رشد سریع در جنوب و شرق تلاش کنیم.

رهبر روسیه تاکید کرد که اطمینان از تامین پایدار منابع انرژی به بازار داخلی فدراسیون روسیه و دستیابی به کاهش قیمت در صورت امکان ضروری است.

پوتین افزود: غرب سعی دارد محاسبات اشتباه خود در زمینه انرژی سبز را سرپوش گذاشته و همه مشکلات کنونی خود را به گردن روسیه بیندازد. ولی ما برای سال‌های آینده با توجه به منافع خود هدایت می‌شویم. در عین حال، کشورهای اروپایی اعتراف میکنند که نمی‌توانند منابع انرژی از جمله گاز روسیه را نادیده بگیرند.

علاوه بر این، رهبر روسیه از تاخیر در پرداخت هزینه انتقال انرژی توسط کشورهای غیردوست خبر داده و گفت: بانک های کشورهایی که در روسیه به عنوان غیردوست شناخته شده‌اند، از روی عمد پرداخت‌ها برای انتقال انرژی روسیه را به تاخیر می‌اندازند.  

پوتین وظیفه کلیدی دولت در این راستا را آماده‌سازی بازار ارزی مناسب برای چنین انتقالی نامید، به‌گونه‌ای که بتوان هر ارز خارجی را آزادانه و در حجم مورد نیاز با روبل روسیه مبادله کرد.

دیپلمات روس: اگر سوئد و فنلاند به ناتو بپیوندند، مسکو تدابیر امنیتی اتخاذ می‌کند

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که در صورت پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو، روسیه مجبور خواهد شد تا اقدامات امنیتی و دفاعی لازم را انجام دهد.

وی گفت: «واضح است که ما با فنلاند مرز مشترک داریم - 1300 کیلومتر. عضویت این کشور به ناتو به معنای تغییر اساسی در وضعیت نظامی-سیاسی خواهد بود و واضح است که ما مجبور خواهیم شد برای تامین امنیت و دفاع خود اقداماتی را انجام دهیم که لازم می دانیم.»

گروشکو تاکید کرد که استکهلم و هلسینکی در کارزار غرب علیه روسیه شرکت دارند، ولی مقامات مسکو ارتباطات دیپلماتیک خود با سوئد و فنلاند را حفظ خواهند کرد.

روسیه 87 سناتور کانادایی را تحریم کرد

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات این کشور تصمیم گرفته‌اند علیه کانادا تحریم‌های متقابلی را اعمال کنند، بنابراین محدودیت‌های جدید بر 87 سناتور کانادایی تاثیر خواهد گذاشت. بر اساس تصمیم وزارت خارجه روسیه، سناتورهای کانادایی به طور دائم در "فهرست توقف" روسیه گنجانده شده و محدودیت‌های تحریمی شامل ممنوعیت ورود آنها به خاک روسیه است.

این تصمیم مسکو در واکنش به تصمیم اخیر دولت کانادا برای قرار دادن کل ترکیب شورای فدراسیون (سنای) روسیه در فهرست سیاه و همچنین سایر «گام‌های خصمانه اوتاوا» است.

روسیه 398 نماینده کنگره آمریکا را در فهرست سیاه قرار داد

وزارت امور خارجه روسیه همچنین از تحریم‌های تلافی جویانه و قرار گرفتن 398 نماینده مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در فهرست سیاه این کشور خبر داد. بدین ترتیب، ورود این افراد به خاک فدراسیون روسیه ممنوع است.

این وزارتخانه یادآور شد که این اقدامات در واکنش به موج دیگری از تحریم‌های ضد روسی که توسط کاخ سفید علیه 328 نماینده دومای دولتی و شورای فدراسیون روسیه اعمال گردید، اتخاذ شده است.

زاخارووا: در خصوص دخالت کلاه سفیدها در اوکراین تردیدی وجود ندارد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه شب گذشته در  مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که در خصوص دخالت فعال اعضای سازمان کلاه سفیدها در روند اوضاع در اوکراین هیچ تردیدی باقی نمانده و برای این منظور نیازی به گزارش نیویورک تایمز یا هیچ کس دیگری نیست.

به گفته وی، "کلاه سفیدها" ابزار مناسبی برای غربی‌ها به منظور انجام اقدامات تحریک آمیز با سلاح‌های شیمیایی و همچنین استفاده از موضوعات حقوق بشر برای رسیدن به اهداف و منافع مشتریان خود است و تجربه سوریه را نیز در پشت سر دارند. زاخارووا تاکید کرد، کشورهای غربی می توانند از تحریکات کلاه سفیدها در اوکراین برای منحرف کردن توجه جامعه جهانی از آزمایشگاه‌های بیولوژیکی غربی کشف شده در این کشور استفاده کنند.

روسیه امیدوار است از رویارویی با ناتو اجتناب شود

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو امیدوارند که نیروهای دارای عقل سلیمی در غرب وجود داشته باشند تا از رویارویی احتمالی روسیه و ناتو جلوگیری کنند.

وی تاکید کرد که روسیه همواره تمام تلاش ممکن را برای جلوگیری از تشدید تنش با ناتو انجام داده است، با این وجود، به گفته زاخارووا، "این تشدید از سوی غرب در حال انجام است و با تامین و پمپاژ سلاح، حمایت مادی، کارت سفید کامل سیاسی، ایدئولوژیکی و اخلاقی به مقامات کی‌یف افزایش یافته است.

وزارت خارجه روسیه: اوکراین عمداً مذاکرات را به تعویق می‌‍‌اندازد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه یادآور شد که طرف اوکراینی به طولانی کردن روند مذاکرات با روسیه ادامه می‌دهد. این دیپلمات گفت: «متاسفانه، هیئت اوکراینی، همانطور که در طول 7 تا 8 سال گذشته ادامه داشته، تلاش‌های خود را نه برای دستیابی به توافق‌، بلکه به طولانی کردن مذاکرات هدایت می‌کند.»

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز گفته بود که اوکراین مواضع خود در مذاکرات را دائماً تغییر داده، از توافقات صورت گرفته در استانبول خارج شده و مذاکرات با این کشور به بن بست بازگشته است.

هشدار ریابکوف درباره هدف قرار گرفتن خودروهای حمل تسلیحات آمریکایی در اوکراین

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه اعلام کرد: «هر نوع تلاش ایالات متحده برای کند کردن عملیات نظامی روسیه برای محافظت از مردم دونباس و وارد کردن خسارت به ارتش روسیه و نیروهای مردمی دونتسک و لوهانسک، به شدت سرکوب خواهد شد.»

ریابکوف همچنین هشدار داد که طرف روسی خودروهای آمریکایی و ناتو را که در خاک اوکراین تسلیحات نظامی حمل و نقل می‌کنند، اهداف نظامی قانونی تلقی خواهد کرد.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/