شهرخبر
برچسب‌های مهم خبری:#یمن#رئیس جمهور#آل سعود#منابع

منصور هادی در بازداشت خانگی آل سعود از قدرت کناره گرفت

رسانه یمنی: منصور هادی در بازداشت خانگی آل سعود از قدرت کناره گرفت

منابع آگاه در ریاض از بازداشت خانگی رئیس جمهور مستعفی یمن و کناره‌گیری وی از قدرت در یمن تحت فشار آل سعود خبر دادند.

به گزارش مشرق، برخی منابع ریاض اعلام کردند که «عبدربه منصور هادی»   رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن در بازداشت خانگی است.

به گزارش الخبر الیمنی، منصور هادی در بازداشت خانگی رژیم آل سعود به سر می برد و تحت فشار آل سعود از قدرت در یمن کناره‌گیری کرده است و عربستان شورای رهبری ریاست‌جمهوری یمن را تشکیل داده است.

منابع خبری بامداد پنجشنبه گزارش دادند، عبد ربه منصور هادی تمامی اختیارات خود را به شورای رهبری ریاست جمهوری محول کرده است.

منصور هادی حکمی را برای تشکیل یک شورای رهبری ریاست جمهوری شامل هشت فرمانده نظامی و سیاسی به ریاست رشاد العلیمی و انتقال تمامی اختیارات خود به این شورا صادر کرد. به این ترتیب قدرت به شورای یاد شده منتقل می‌شود و این شورا مسؤولیت‌های دوره انتقالی را بر عهده دارد.

رئیس جمهور مستعفی یمن علت این تصمیم را تکمیل اجرای ماموریت‌های مرحله انتقالی عنوان کرد.

رئیس جمهور مستعفی یمن در بیانیه ای درباره این انتقال قدرت گفت: «به موجب این اعلامیه، کلیه اختیارات خود را به صورت غیر قابل بازگشت به شورای رهبری ریاست جمهوری طبق قانون اساسی، طرح ابتکار خلیج فارس و سازوکار اجرایی آن تفویض می‌کنم».

هفت عضو دیگر این شورا سلطان علی العراده، طارق محمد صالح، عبدالرحمان ابو زرعه، عبدالله العلیمی باوزیر، عثمان حسین مجلی، عیدروس قاسم الزبیدی و فرج سالمین البحسنی هستند.

پیش‌تر رسانه‌های یمنی پس از غیبت منصور هادی در رایزنی‌های ریاض که با دعوت شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد، گزارش داده بودند که عربستان سعودی تصمیم گرفته رئیس جمهور فراری یمن را که مدتهاست در ریاض زندگی می‌کند از سمتش برکنار کند.

بر اساس این گزارش، حذف عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن از رایزنی های ریاض، بیانگر سیاست ائتلاف برای برکناری وی است.

پیش تر مجتهد کاربر و فعال سیاسی مشهور عربستانی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود که برخی منابع خبر دادند سفیر عربستان در یمن هرگونه دیدار سیاسی منصور هادی یا حضور او در رسانه‌ها را منع کرده است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.

برخلاف انتظار سعودی ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنی ها به عمق اراضی سعودی ها، بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.

منبع: تسنیم