شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#خبرنگاران#کارشناسان

پزشکان ساعت تابستانی را دوست ندارند

پزشکان ساعت تابستانی را دوست ندارند

باشگاه خبرنگاران نوشت: پزشکان و کارشناسان خواب، توجه به ایده حذف تغییرات فصلی زمانی دارند.

متخصصان می‌گویند زمان استاندارد، زمانی که ساعت‌ در پاییز یک ساعت به عقب برمی‌گردد، بهتر با ریتم شبانه‌روزی بدن یا چرخه‌های طبیعی خواب و بیداری هماهنگ می‌شود. ساعت‌های بیولوژیکی طراحی شده‌ برای بدن این گونه هستند که وقتی هوا روشن است از خواب بیدار می‌شویم و وقتی هوا تاریک است، بخوابیم و در صبح آفتاب بیشتری دریافت کنیم.

ساعت تابستانی طبق الگوی فعلی برعکس عمل می‌کند و در عصرها آفتاب بیشتری را فراهم می‌کند. کارشناسان خواب می‌گویند این با ساعت‌های بیولوژیکی ما مغایرت دارد و می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

آکادمی پزشکی خواب آمریکا با اشاره به مشکلات بهداشتی و ایمنی مرتبط با تغییر زمان، خاطرنشان می‌کند که هر بهار، تغییر ناگهانی ساعت با طیف گسترده‌ای از مشکلات ایمنی و بهداشت عمومی، از جمله افزایش حملات قلبی و سکته مغزی، اختلالات خلقی و تصادفات وسایل نقلیه موتوری همراه است.

طبق مطالعه‌ای که در مجله روانشناسی کاربردی منتشر شده است، در اولین هفته پس از این که ساعت‌ها را برای زمان صرفه جویی در روز جلوتر رفتند، ممکن است به طور متوسط ۴۰ دقیقه خواب در شبانه روز را از دست بدهیم که با افزایش آسیب‌هایی در محل کار مرتبط است.

بر اساس مطالعه‌ای که در ژانویه ۲۰۲۰ در کارنت بیولوژی (Current Biology) منتشر شد، تصادفات مرگبار نیز پس از انتقال بهار به وقت تابستانی رایج‌تر می‌شوند. این مطالعه نشان می‌دهد که در طول هفته پس از تغییر فصل بهار به ساعت تابستانی، تصادفات رانندگی منجر به مرگ، ۶ درصد افزایش یافته است. نویسندگان نتیجه گرفتند که حذف این تغییر فصلی زمان می‌تواند از ۲۸ تصادف مرگبار در سال جلوگیری کند.

بر اساس مطالعه‌ای که در اسلیپ مدیسن (Sleep Medicine) منتشر شده است، در هفته اول پس از تغییر ساعت به ساعت تابستانی، خطر حملات قلبی ۳ درصد افزایش می‌یابد. این مطالعه نشان داد که با انتقال پاییز به زمان استاندارد، هیچ تغییری در میزان حمله قلبی وجود ندارد.

اگر ناهماهنگی بین ساعت‌های بیولوژیکی و چرخه‌های خواب و بیداری ما با استفاده از ساعت تابستانی در طول سال دائمی شود، ممکن است شاهد افزایش نرخ انواع مشکلات سلامتی مرتبط با اختلالات ریتم شبانه‌روزی، از جمله دیابت نوع ۲، چاقی و زوال عقل باشیم.

دکتر ایلین ام. روزن، دانشیار و محقق خواب در دانشگاه گفت: چرخه روزانه نور و تاریکی قوی‌ترین نشانه زمان برای کمک به همگام سازی ساعت بدن است؛ بنابراین ریتم شبانه روزی ما با قرار گرفتن در معرض نور بیشتر در عصر هنگام روشنایی روز مختل می‌شود که تاثیر منفی بر روی سلامت و ایمنی دارد.

۲۳۳۲۳۳