شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#پرسپولیس#استقلال#بازار سرمایه

لزوم تصویب نظام جامع خصوصی‌سازی باشگاه‌ها در کشور

لزوم تصویب نظام جامع خصوصی‌سازی باشگاه‌ها در کشور

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در زمینه واگذاری و اجرای خصوصی‌سازی در کشور بویژه در حوزه ورزش باید به دنبال نظام جامع خصوصی‌سازی باشگاه‌ها باشیم؛ و خصوصی‌سازی در ورزش صرفا برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی حاجی‌وند در گفتگو با شبکه افق با اشاره به واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: زمانی که صحبت از واگذاری و اجرای خصوصی‌سازی در کشور بویژه در حوزه ورزش می‌شود، باید به دنبال نظام جامع خصوصی‌سازی باشگاه‌ها باشیم و بگوییم باشگاه‌های ورزشی و تیم‌های فوتبال باید به این سبک و روش واگذار شوند؛ نه این که صرفا برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نسخه واگذاری داشته باشیم.

نویسنده کتاب خصوصی‌سازی فوتبال افزود: یکی از ثمرات کرونا برای ورزش و فوتبال کشور ما این بود که نشان داد کلیت ورزش و باشگاه‌های ورزشی در کشور دولتی هستند، چرا که عملکرد مالی باشگاه‌های فوتبال در دنیا طی یکی دو سال گذشته نشان از کاهش درآمدها و حتی زیاندهی آنها دارد، تا جایی که برخی از باشگاه‌های ورزشی اقدام به دریافت وام از سیستم بانکی کردند و در برخی از باشگاه‌ها نیز قرارداد بازیکنان تحت تاثیر این افتاق بود؛ این در حالی است که در ورزش کشور ما هیچ‌ کدام از این اتفاقات در دوران کرونا نیفتاد.

وی در تقسیم‌بندی تیم‌های فوتبال در کشور گفت: باشگاه‌های فوتبال ما مانند استقلال و پرسپولیس دولتی هستند، یا مانند فولاد و ذوب‌آهن صنعتی(نیمه دولتی و خصولتی) هستند، یا مانند ملوان و فجر سپاسی نظامی هستند و یا مانند هوادار و استیل آذین خصوصی هستند که از قضا خصوصی‌ها عمر و حیات زیادی ندارند.

حاجی‌وند با تاکید بر این که شرایط موجود در ورزش و فوتبال کشور زائیده مدیریت و مالکیت دولت است، اذعان داشت: خصوصی‌سازی امری حتمی در فوتبال کشور بود که متاسفانه دیر و البته پرهزینه به دنبال آن رفتیم.

وی ادامه داد: خصوصی‌سازی یک فرآیند است که در سه مرحله باید اجرا شود؛ نخست اصلاح ساختار بنگاه‌ها و توانمندسازی باشگاه‌ها است، مرحله دوم تعیین روش، ارزشگذاری و فروش بنگاه‌ها همزمان با انتقال مدیریت و مالکیت آنها از دولت به بخش خصوصی است و در مرحله بعد نیز باید نظارت‌ها و حمایت‌های دولت بر بخش خصوصی و بنگاه‌های واگذار شده جاری و ساری باشد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: توانمندسازی باشگاه‌ها پس از واگذاری به این معنا است که به عنوان مثال یکی از منابع درآمدزایی باشگاه‌ها داشتن ورزشگاه اختصاصی می‌باشد که ساخت آن برای بخش خصوصی پرهزینه است. این در حالی است که در کشوری مانند ترکیه در راستای حمایت از بخش خصوصی نیمی از هزینه ساخت باشگاه‌ها توسط دولت پرداخت و در برخی موارد این تسهیلات نیز به بخش خصوصی بخشیده شده است.

وی همچنین نبود عزم و اراده، جسارت و دانش کافی را یکی از دلایل عدم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طی سال‌های گذشته قلمداد کرد و گفت: حذف استقلال و پرسپولیس از جام باشگاه‌های آسیا توفیق اجباری بود که موجب شد بالاخره به سمت خصوصی‌سازی این دو باشگاه برویم.

حاجی‌وند اضافه کرد: اقدامات صورت گرفته تا کنون یک گام به جلو در راستای واگذاری این دو باشگاه است و باید تلاش کنیم تا در آینده نزدیک با واگذاری باقی سهام این دوباشگاه، شاهد انتقال مالکیت و مدیریت سرخابی‌ها از دولت به بخش خصوصی باشیم.

انتهای پیام/