شهر خبر

کشور سوریه چهارراه مبادلات تجاری دنیاست

مسئول بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: سوریه می‌تواند به کشور‌های عربی و اروپایی صادرات داشته باشد و ارتباط نزدیکی با شمال آفریقا دارد، اگر چنانچه تولید کنندگان و سرمایه گذاران ایرانی به سوریه ورود کنند، می‌توانند با سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا مبادلات تجاری داشته باشند.
خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی بسیج، حسن پور با اشاره به دستاورد‌های سفر به سوریه و بازدید از شهر‌های دمشق، حلب، حمص، طرطوس و لاذقیه، گفت: با گروهی متشکل از ۱۲ نفر از مشاوران، تولید کنندگان و تجار به سوریه سفر نموده و پس از زیارت بارگاه مقدس حضرت زینب کبری و حضرت رقیه (س) جلسات کارشناسی با موضوع تجارت با کشور سوریه در دستور کار قرار گرفت.

حسن پور بیان کرد: هدف این سفر گسترش همکاری‌های فعالان اقتصادی ایران و سوریه بود که با برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده این اتفاق افتاد. همچنین تحکیم دوستی مردم دو کشور و خدمت رسانی از دیگر اهداف سفر بود.

وی افزود: در اولین روز سفر دیداری با جناب آقای مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه داشتیم که مباحث مهمی در خصوص ظرفیت‌های سوریه مطرح شد، همچنین از نمایشگاه بین‌المللی دمشق بازدید کردیم. این نمایشگاه با موضوع امنیت و ایمنی برپا شده بود و تعداد ۱۱ شرکت ایرانی حضور داشتند.

عضو هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی ادامه داد: با مدیر نمایشگاه بین‌المللی سوریه مذاکراتی را انجام دادیم که ایشان آمادگی خود را برای همکاری‌های همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران و فعالان اقتصادی اعلام نمود تا بخشی از نمایشگاه را در اختیار تولید کنندگان ایرانی قرار دهد، این ظرفیت بسیار خوبی است که تولید کنندگان و فعالان اقتصادی ایران و صادر کنندگان از آن بهره‌مند شوند.

حسن پور اشکذری با بیان اینکه شهر حلب پایتخت اقتصادی سوریه محسوب میشود و یکی از مکان‌های بسیار مهم تجارت و تولید این کشور است، اضافه کرد: ابتدا در شهر حلب از تعدادی پروژه‌های ساختمانی که توسط شرکت ساختمانی وعد در حال احداث بود، بازدید کردیم.

وی تأکید کرد: در این پروژه ۱۲۰ واحد مسکونی جهت خانواده‌های شهدا در حال ساخت هست که توسط آقای حاج احمد جنید مدیر این شرکت در حال اجراست و تا ۱۵۰۰ خانواده توسعه خواهد یافت، البته این بخشی از پروژه‌های این شرکت است که در آن مهندسین ایرانی هم دخیل بودند و فضای همکاری مشترک برای ساخت و ساز در کشور سوریه فراهم است، البته باید موانع از سر راه برداشته شود.


حسن پور اضافه کرد: از شهرک صنعتی شیخ نجار حلب که بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه از لحاظ وسعت است و بالغ بر ۴ هزار هکتار وسعت دارد بازدید کردیم و در ابتدا جلسه مفصلی با مسئولین شهرک شیخ نجار داشتیم سپس از کارخانه نساجی که تمایل به مشارکت و سرمایه گذاری داشت بازدید بعمل آمد، لازم به ذکر است صنعت نساجی و پارچه حلب از مهمترین صنعت‌های سوریه است که سابقه تاریخی بسیار طولانی دارد، همچنین در ادامه بازدید‌ها از چهار کارخانه دارویی، ذوب آهن، نساجی و نخ ریسی بازدید به عمل آمد که همگی آمادگی خرید مواد اولیه از ایران و همچنین جذب سرمایه گذاری را داشتند.

وی افزود: در دیدار با مدیر شهرک صنعتی شیخ نجار، پروژه احداث کارخانه تولید پنل‌های خورشیدی به جمع‌بندی اولیه رسید. توضیح اینکه در کشور سوریه در طول ۲۴ ساعت شبانه روز مردم کمتر از ۳ الی ۴ ساعت برق دارند و بیشتر با موتور برق امور خود را می‌گذرانند و واحد‌های صنفی، منازل و معابر با کمبود شدید برق مواجه هستند و همواره بخشی از شهر‌ها در تاریکی به سر می‌برند که راهکار آن نصب پنل خورشیدی می‌باشد، البته به جهت حمایت دولت سوریه از تولید، واحد‌های تولیدی و صنعتی به صورت ۲۴ ساعت توسط دولت تأمین برق می‌شود.


مسئول سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به بازدید از شهر‌های نبل و الزهرا، تصریح کرد: در زمان حمله تروریست‌ها این دو شهر بیش از سه سال در محاصره بودند، ولی مردم این شهر‌ها که تماما شیعه هستند مقاومت کردند و الحمدلله نگذاشتند که شهرشان به تصرف تروریست‌ها بیفتد. در شهرنبل از یک پروژه ساختمان سازی بازدید داشتیم، همچنین از برنامه‌های موسسه مصباح که کار‌های فرهنگی اجتماعی گسترده‌ای را اجرا می‌کردند، آشنا شدیم.

حسن پور ادامه داد: در این سفر از ۶ خانواده شهید دیدار صورت پذیرفت و از نزدیک با مشکلات خانواده‌های شهدا که پر جمعیت هم هستند، آشنا شدیم و همچنین در منزل حاج احمد جنید حضور پیدا کرده و از خانواده شهید عباس جنید که از فرماندهان این منطقه بود به ویژه از پدر بزرگوار این شهید تقدیر بعمل آمد.

وی تأکید کرد: جلسه‌ای با مسئول و هیئت مسئوله اتاق صنعت حلب داشتیم که مذاکرات مفیدی صورت پذیرفت، شهر حلب ۱۷ شهرک صنعتی دارد که بزرگترین آن‌ها شهرک صنعتی شیخ نجار است ازطرفی ۶۵ هزار واحدصنعتی بزرگ، متوسط وکوچک در شهرک‌های صنعتی حلب وجود دارد که متأسفانه به جهت جنگ در سوریه درحال حاضر حدود ۱۸ هزار واحد فعال هستند و مابقی واحد‌های صنعتی نیاز به بازسازی، تهیه ماشین‌آلات، تکنولوژی و سرمایه گذاری دارند که باید جمهوری اسلامی ایران و فعالان اقتصادی در این موضوع ورود نمایند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران افزود: با رییس و هیئت رییسه اتاق بازرگانی حلب که قدیمی‌ترین اتاق بازرگانی در سوریه محسوب میشود دیدار داشتیم و در اتاق بازرگانی جلسات دو جانبه با گروه‌های مختلف اقتصای برگزار شد و همچنین از مرکز آموزش اتاق بازرگانی حلب بازدید شد.

مسئول سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور اضافه کرد: یکی از تیم‌های اقتصادی با یکی از تجار بزرگ حلب در خصوص صادرات سیمان سفید از ایران به سوریه و سرمایه گذاری و راه اندازی کارخانه کنسروجات در سلیمانیه عراق مذاکراتی انجام داد.

حسن پور بیان کرد: دردمشق با یکی از تجار عراقی در خصوص همکاری تجاری سه جانبه ایران سوریه و عراق تبادل نظر کردیم.

وی افزود: از ساختمان اتاق بازرگانی ایران در دمشق بازدید کردیم که مشاهده شد هنوز فعالیت گسترده خود را در سوریه آغاز نکرده است.


حسن پور تصریح کرد: برای بازدید از اسکله شهر بندری لاذقیه به این شهر رفته و در مسیر، پالایشگاه بزرگ شهر حٌمص را دیدیم و در لاذقیه از وضعیت اسکله و موضوع حمل و نقل اطلاع پیدا کردیم. بیشترین بار‌هایی که از ایران به سوریه ارسال میشود از بندر عباس بارگیری میشود و به سمت دریای مدیترانه در دو شهر بندری طرطوس و لاذقیه تخلیه می‌شود، متأسفانه هنوزبرخی مشکلات حمل و نقل پا برجاست و نیاز به ورود دولت در جهت رفع مشکلات است.

وی افزود: در لاذقیه با یکی از بزرگترین شرکت‌های صرافی سوریه دیدار داشتیم و در خصوص نحوه انتقال پول به تجار ایرانی و تضامین لازم نیز بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.


عضو هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی اظهار داشت:ما نباید به سوریه با جمعیت ۱۷ میلیون نفر نگاه کنیم بلکه کشور سوریه موقعیتی دارد که هم به کشور‌های عربی میتواند صادرات داشته باشد هم به کشور‌های اروپایی و ارتباط نزدیکی با شمال آفریقا دارد، اگر چنانچه تولید کنندگان و سرمایه گذاران ایرانی به سوریه ورود کنند می‌توانند با سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا مبادلات تجاری داشته باشند.
 

انتهای پیام/