شهر خبر

مجیدی مهر در نشست خبری عنوان کرد:

برپایی مسابقات غیر حضوری قرآن دشوارتر از مسابقات حضوری است

برپایی مسابقات غیر حضوری قرآن دشوارتر از مسابقات حضوری است

مجیدی مهر با اعلام اینکه امسال نیز مسابقات به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود عنوان کرد: داوران کشورهایی از جمله اردن، عراق،ترکیه،پاکستان،مصر، بحرین و لبنان را به صورت حضوری ارزیابی خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی و هشتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با حضور حمید مجیدی مهر مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه صبح امروز شنبه ۷ اسفند ماه برگزار شد.

مجیدی مهر با اعلام اینکه شعار امسال مسابقات بین المللی قرآن «یک کتاب یک امت» در سطح ملی و بین المللی است گفت: در زمانی که ویروس کرونا در حال شیوع و سرایت بود و برگزاری مسابقات فرهنگی، دینی و قرآنی در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد مسابقات بین المللی در سه سطح به صورت غیرحضوری برگزار شد.

وی عنوان کرد: در دوره چهل و سوم مسابقات سراسری قرآن ده نهاد نمایندگان خود را اعزام کرده و از نزدیک آنها را رصد کردیم از آن زمان تاکنون سعی کردیم نقاط ضعف را شناسایی و با برگزاری جلسات هم اندیشی آن را برطرف کنیم گرچه هنوز هم معتقدیم کامل و بی عیب و نقص نیستیم ولی امیدواریم رضایت نسبی را در سی و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: ستاد عالی مسابقات از فروردین ۱۴۰۰ جلسات خود را برپا کرده و امسال نیز علاوه بر مسابقات بین‌المللی قرآن هفتمین دوره مسابقات دانش آموزی و پنجمین دوره مسابقات روشندلان جهان اسلام را برگزار خواهیم کرد.

شرکت ۶۹ کشور در مسابقات بین‌المللی قرآن

مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام اینکه امسال دعوت نامه‌ها را به نمایندگان ۹۰ کشور دنیا ارسال کردیم، گفت: این اقدام امسال باعث شد تا توانایی در شناسایی قاریان بیشتر شود. امسال با سطح قابل قبولی از تلاوت‌ها نسبت به دوره گذشته مواجه هستیم و امیدواریم در دوره‌های آتی این فرایند را تکمیل کنیم. شناسایی ما در حلقه قرآنی کشورهای جهان بسیار مؤثر واقع شد و از لحاظ فنی امسال با ارتقا کیفی محسوسی رو به رو خواهیم بود. از کسانی که با مؤسسات قرآنی کشورهای دیگر ارتباط دارند نیز درخواست می‌کنیم به کمک ستاد عالی مسابقات آمده و ما را در این امر یاری کنند.

مجیدی مهر با اعلام اینکه از ابتدای تیر ماه دعوت نامه‌ها ارسال شده و در اواخر شهریور ۶۹ کشور دعوت شدند، گفت: بیش از ۱۹۰ شرکت کننده حائز شرکت در مسابقات بین المللی قرآن شدند و ۶ کشور نتوانستند استانداردهای لازم را کسب کنند.

وی با اعلام جزئیاتی از مراحل سی و هشتمین مسابقات بین المللی گفت: مرحله مقدماتی در دی ماه سال جاری برگزار شد و داوران خارجی در کنار داوران ایرانی ارزیابی دو هفته‌ای را انجام دادند.

وی با اعلام اینکه امسال نیز مسابقات به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود عنوان کرد: برگزاری مسابقات به صورت غیر حضوری بسیار دشوارتر است. برگزاری مسابقات به صورت حضوری راحت تر است اما در مرحله غیرحضوری با شرکت کنندگانی مواجه هستیم که باید در نمایندگی فرهنگی کشورهای خودشان حاضر شوند. به عنوان مثال یک قاری آفریقایی در یکی از روستاها شرکت کننده مسابقات بود که باید به نماینده فرهنگی خود در پایتخت مراجعه می‌کرد و این امر بسیار زمان بر و هزینه بر بود.

مجیدی مهر گفت: وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات و جامعه المصطفی العالمیه در این دوره همراه مان بودند، ضبط آثار شرکت کنندگان از ۲۳ الی ۲۵ بهمن ماه انجام شد. در رشته حفظ که باید به صورت پرسش و پاسخ نتایج ضبط شود برای ما بسیار پرزحمت بود، برای اولین بار تلاوت‌ها آماده پخش است که این با دوره‌های گذشته متفاوت است. از یک هفته قبل فایل‌های خام دریافت و تدوین انجام شده همچنین در معرفی کشورها تغییراتی انجام داده و به موضوعات دینی و قرآنی آنها خواهیم پرداخت.

وی با اعلام جزئیات این دوره از مسابقات گفت: رشته قرائت ترتیل و تحقیق و حفظ کل در بخش برادران، رشته حفظ کل در بخش خواهران و در مسابقات دانش آموزی دختر و پسر رشته قرائت و حفظ کل و رشته حفظ کل در مسابقات روشندلان امسال برگزار می‌شود.

عمل به قرآن مهمترین هدف فعالیت‌های قرآنی است

وی با اعلام اهداف برگزاری این دوره از مسابقات گفت: انس با قرآن هدف تمام فعالیت‌های قرآنی است و همه آنها مقدمه‌ای برای عمل به دستورات قرآنی است. تألیف قلوب مسلمانان در نقاط مختلف دنیا برای وحدت، یکپارچگی امت اسلامی و گفتمان بین المللی از اهداف این دوره از مسابقات تعریف شده است. ما در مسابقات قرآن نشان دادیم اسلام زنده است و جامعه اسلامی راه سعادت خود را طی می‌کند.

وی با اعلام زمان افتتاحیه مسابقات بین المللی قرآن گفت: نهم اسفند ماه از ساعت ۱۹ در تالار اندیشه حوزه هنری افتتاح خواهد شد که از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی قرآن به صورت زنده و ده شبکه خارجی به صورت تولیدی پوشش داده خواهد شد. روزهای ۱۰،۱۱،۱۲،۱۳ اسفند رقابت برادران و روز ۱۳ نیز مسابقات خواهران شروع می‌شود همچنین داوران کشورهایی از جمله اردن، عراق، ترکیه، پاکستان، مصر، بحرین و لبنان بخش بانوان و آقایان را به صورت حضوری در جمهوری اسلامی ارزیابی خواهند کرد.

وی از دعوت از سران قوا خبر داد و گفت: از مسئولین محترم برای حضور در افتتاحیه و اختتامیه دعوت به عمل آمده و با توجه به شرایط کرونا منتظر اعلام نظر آنها هستیم. در حال حاضر از ۲۵ درصد ظرفیت سالن برای حضور مردم می‌توانیم استفاده کنیم.

تشکیل اتحادیه جهانی قرآنی

مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از تشکیل اتحادیه جهانی قرآنی خبر داد و گفت: اتحادیه جهانی مسابقات قرآن کریم تنها راه وحدت میان برگزارکنندگان مسابقات قرآنی است و از همین زمان آمادگی برای استقرار دبیرخانه در سازمان اوقاف اعلام می‌کنیم.

پخش بیش از ۱۵۰ تیزر اطلاع رسانی مسابقات از صدا و سیما

مجیدی مهر در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر پرسش تدبیر اطلاع رسانی و تبلیغات این دوره از مسابقات گفت: فعالیت‌های مسابقات دوره‌های گذشته با بیش از ۱۵۰ تیزر اطلاع رسانی مسابقات از صدا و سیما و شبکه‌های مختلف بود. ۱۵۰ گفتگو پخش شده و ۱۲ کانال نیز به اطلاع رسانی مسابقات اقدام کرده اند. در فضای مجازی ۱۹ میلیون نفر بازدید را به ثبت رسانده ایم و در بیش از ۲۰۰ کانال در پلتفرم‌های مختلف فعالیت می‌کنیم. عملاً در زمان برپایی مسابقات قرآن در ادوار گذشته شبکه قرآن موضوعات را به محتوای مسابقات اختصاص داده بود. همچنین نسبت به گذشته بیشترین بیلبورد نمادهای قرآنی در سطح شهر شاهد خواهیم بود با این حال امیدواریم امسال با همت خبرنگاران حاضر در جلسه فضای مجازی قدرت اطلاع رسانی خود را افزایش دهیم تا همه مردم از این رویداد باشکوه قرآنی مطلع شوند.

وی در پایان با اعلام جوایز این دوره از مسابقات گفت: در دوره گذشته ۵۰ درصد افزایش جایزه را شاهد بودیم این دوره هم در حال رایزنی برای افزایش میزان جوایز هستیم. در پایان این نشست پوستر این دوره از مسابقات رونمایی شد.