شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#وزارت

توضیحات وزارت صمت درخصوص اعتراض واحدهای ذوب القایی به کمبود آهن اسفنجی

توضیحات وزارت صمت درخصوص اعتراض واحدهای ذوب القایی به کمبود آهن اسفنجی

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در خصوص اعتراض واحدهای ذوب القایی به کمبود آهن اسفنجی گفت: با توجه به روند تولید و مصرف آهن اسفنجی در کشور از ابتدا مشخص بود که این واحدها امکان استفاده طولانی مدت از آهن اسفنجی ندارند.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شاتا، سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در خصوص اعتراض واحدهای ذوب القایی به کمبود آهن اسفنجی گفت: با توجه به روند تولید و مصرف آهن اسفنجی در کشور از ابتدا مشخص بود که این واحدها امکان استفاده طولانی مدت از آهن اسفنجی ندارند و حتی در برخی پروانه های بهره برداری آن‌ها آهن قراضه بعنوان ماده اولیه درج شده است. البته اگر آهن اسفنجی مازاد در کشور وجود داشته باشد، امکان تهیه آهن اسفنجی را برای آنها فراهم می شود.

امیری درباره شرایط بازار آهن اسفنجی به شاتا گفت: مشکلات تولیدکنندگان القایی ناشی از قطع گاز واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی به دلیل افزایش بسیار زیاد مصرف خانگی است.

او با بیان این مطلب افزود: علیرغم اعلام لیست تولیدکنندگان آهن اسفنجی به وزارت نفت، گاز این واحدها قطع شده است و در حال حاضر حدود دو ماه است که به دلیل افزایش شدید مصرف خانگی، گاز واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی نظیر قائنات، میانه و سبزوار با وجود جلسات و پیگیری‌های بسیار زیاد وزارت صمت قطع شده است و در مواردی نیز شاهد کاهش 70 درصدی گاز تحویلی به واحدها بوده ایم.

وی تصریح کرد: قطعا با وصل مجدد گاز این واحدها تولید آهن اسفنجی افزایش خواهد یافت و مشکل تامین ماده اولیه واحدهای القایی حل می شود.

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ادامه داد: با توجه به روند تولید و مصرف آهن اسفنجی در کشور از ابتدا مشخص بود که این واحدها امکان استفاده طولانی مدت از آهن اسفنجی ندارند و حتی در برخی پروانه های بهره برداری آن‌ها آهن قراضه بعنوان ماده اولیه درج شده است البته تا زمانی که آهن اسفنجی مازاد در کشور وجود داشته باشد وزارت صمت هم امکان تهیه آهن اسفنجی را برای آنها فراهم نموده است.

امیری با بیان اینکه وزارت صمت در تلاش است عرضه های آهن اسفنجی حداقل 80 هزارتن در هفته باشد، گفت: تمام عرضه این کالا هم الزاما در بورس کالا باید انجام شود تا با افزایش عرضه، قیمت در بازار تعدیل شود.

وی همچنین از آزادسازی صادرات شمش فولادی تولیدی این واحدها، بدون نیاز به عرضه در بورس کالا در جهت حمایت از این واحدها خبر دا و اظهار داشت: حذف محدودیت خرید شمش فولادی که محصول این واحدها است و اجازه دادن به عموم برای خرید شمش از دیگر تصمیم های اخذ شده متناسب با سیاست های جدید وزارت صمت در مسیر حذف سهمیه بندی بوده است.

انتهای پیام/