شهر خبر

کارگروه ویژه اقدام مشترک مجموعه‌های وزارت ارشاد راه‌اندازی می‌شود


کارگروه ویژه اقدام مشترک مجموعه‌های وزارت ارشاد راه‌اندازی می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی کارگروه ویژه اقدام مشترک مجموعه‌های مردمی وزارت فرهنگ شامل سازمان اوقاف، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، نهاد کتابخانه‌ها و ...در این وزارتخانه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی در نشست امضاء تفاهم‌نامه ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و صندوق اعتباری هنر که به منظور عضویت 26هزار نفر از مدیران این کانون‌ها برای بهره‌مندی از فهما کارت (هنرکارت) این صندوق در محل این وزارتخانه برگزار شد،گفت: در دولت مردمی و انقلابی به دنبال مردمی‌سازی فرهنگ و هنر است البته با توجه به این نکته کلیدی که دولت در فضای فرهنگی و هنری مشارکت می‌کند تا فضای کنشگری فعالان مردمی را تقویت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حال حاضر فعالان فرهنگی و هنری در 26هزار کانون فعال مساجد، سازمان اوقاف و امور خیریه با امامزادگان و بقاع متبرکه و شبکه گسترده‌ای از کتابخانه‌ها  مشغول فعالیت‌اند که از این رو ما با یک شبکه عظیم و گسترده روبروییم که این شبکه مردمی فرهنگ قابل درک بوده و با علایق عاطفی، مذهبی و سنتی ما گره خورده‌اند.

اسماعیلی تأکید کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه داریم با به هم پیوسته کردن شبکه‌ها اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.

عضوشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تمام آنچه در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری شاهدیم در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد قابل اجرا است، یادآور شد: درسفرهای استانی ام از نزدیک شاهد انگیزه مدیران کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد هستم که باید به آن توجه کرد.

وی از راه‌اندازی یک کارگروه ویژه اقدام مشترک در مورد مجموعه‌های مردمی وزارتخانه از جمله سازمان اوقاف، نهاد کتابخانه‌ها، کانون‌های فهما و... خبر داد و افزود: باید در بین این مجموعه‌ها به یک برنامه مشترک برسیم و فضای مردمی‌سازی فرهنگ و هنر را به خوبی پشتیبانی کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: فضای فرهنگی و هنری در حال حاضر بسیار تسهیل شده است، برای نمونه در سفر رییس جمهور به یزد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از جمله مواردی بود که مورد توجه ایشان قرار گرفت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برای وزارت‌خانه متبوع تصریح کرد: در گذشته شاید اقدامات این مجموعه به عنوان فعالیت‌های حاشیه‌ای تلقی می‌شد اما خوشبختانه مجموعه فهما خود را اثبات کرده و جزو کار اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به اقدامات و خدمات خوب صندوق اعتباری هنر، اظهار داشت: این صندوق به دنبال کارهای توسعه‌ای است و علیرغم پشتیبانی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری به دنبال گسترش دایره شمول خود نیز است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه کاری که در خصوص «فهما کارت» در صندوق اعتباری آغاز می شود باید یک آمایش سراسری را هم به دنبال خود داشته باشد که این آمایش اطلاعاتی دقیق تنها باتوجه به زیرساخت‌های موجود ممکن است.

اسماعیلی ادامه داد: در وزارت‌متبوع مأموریت‌های زیادی را داریم که بخشی از آنها در حوزه‌های دینی همچون حج و زیارت، سازمان اوقاف و امور خیریه، ستاد فهما و معاونت قرآن و عترت وجود دارد و بخش دیگر آن در حوزه‌های فعالیت های فرهنگی و هنری در خارج از کشور رقم می‌خورد که خروجی همه‌ این فعالیت‌ها باید تحقق شعار اصلی دولت یعنی برقراری عدالت فرهنگی باشد که کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد یکی از مهم‌ترین ابزار رسیدن به این شعار و ایده است چراکه از طریق کانون‌ها به همه جای کشور دسترسی خواهیم داشت. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه  از طریق کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برقراری تسهیل خواهد شد، ابراز امیدواری کرد: ستاد فهما در این راستا اقدامات خوبی را داشته باشند و صندوق اعتباری هنر نیز چتر حمایتی خود را هم کامل‌تر و هم با تکنولوژی‌های بهتر و‌ برتر به منصه ظهور برساند.

در پایان این نشست با حضو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تفاهم‌نامه‌ بین ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و صندوق اعتباری هنر به منظور عضویت 26هزار مدیر و بیش از دو‌میلیون عضو ستاد فهما برای بهره‌مندی از هنر کارت به امضای طرفین رسید.

**بهره مندی بیش از 70 هزار نفراز خدمات هنرکارت

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر درادامه این نشست با تشریح فعالیت ها و خدمات صندوق اعبتاری هنر، این صندوق را از جامع ترین مجموعه‌های متشکل از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه دانست که بیش از 87 هزار عضو آن دارای یک بانک اطلاعاتی کامل‌اند.

سید مجید پور احمدی با اشاره به ویژگی‌های هنرکارت از این کارت به عنوان  یکی از محصولات صندوق اعتباری هنر یاد کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 70 هزار نفر از اعضا  تحت پوشش این کارت قرار دارند که رفته رفته با تقاضای جدید و ثبت‌نام به این تعداد افزوده می‌شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین استفاده و اعتبار در همایش‌های بین‌المللی، استفاده از تخفیف های فروشگاههای زنجیره ای ، اعتبار در بسیاری از سفارتخانه‌ها، حوزه گردشگری  و همچنین امور بانکی  و خرید کالاهای ایرانی و ... را از جمله مزایا و محاسن  هنر کارت برشمرد.

پوراحمدی همچنین در ادامه به فعالیت گسترده کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد اشاره کرد و گفت: براساس تفاهنمامه منعقده امروز مدیران و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور به عضویت  فهما کارت ( هنر کارت)در می‌آیند  و در ادامه از خدمات این کارت استفاده خواهند کرد.   

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در عین حال، گفت: در فاز اول براساس تفاهمنامه 26 هزار نفر از میران کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای آنها این کارت صادر و در فاز دوم نیز حدود دو میلیون و 500 هزار نفر از اعضای این کانون ها نیز شرایط بهره مندی از این کارت فراهم خواهد شد.

به گفته مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کانون های مساجد می‌توانند  هرگونه ارائه بسته‌های حمایتی، پرداخت‌ها و ... را از طریق این کارت برای اعضای خود انجام دهند.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی رئیس ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیز با تشکر و قدردانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فرصتی که برای امضای تفاهم‌نامه فراهم شده و همچنین قدردانی از مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و خدمات این صندوق، به دستور مساعدت اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عضویت فعالان قرآنی در صندوق هنر و همچنین تصویب مصوبه توسط دولت اشاره کرد و گفت: تلاش ما این است تا با امضای این تفاهم‌نامه فعالان و مدیران کانون‌های فرهنگی و هنی مساجد هم به نوعی از خدمات و تسهیلات فهما کارت در قالب هنر کارت بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/