به گزارش برنا به نقل از نیویورک تایمز، مقام های مربوطه جزئیات این طرح را برای اولین بار تشریح کردند درست در آستانه یک سری مذاکرات دیپلماتیک برای رفع بحران با مسکو که در یکی از پرمخاطره ترین لحظات در اروپا از زمان پایان جنگ سرد انجام می شود. این مذاکرات روز دوشنبه در ژنو آغاز می شود و سپس به آن سوی اروپا انتقال می یابد.

برنامه هایی را که آمریکا درمورد آن با متحدان در روزهای اخیر مذاکره می کند شامل قطع ارتباط بزرگترین موسسات مالی روسه از تراکنش های جهانی، اعمال تحریم بر فناوری ساخت یا طراحی آمریکا و مورد نیاز برای صنایع مصرفی و مرتبط دفاعی و تسلیح شورشیان در اوکراین است که کاری را برابر با یک جنگ چریکی در برابر عملیات نظامی روسیه انجام می دهند، اگر کار به آنجا رسد

مشاوران جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا می گویند قصد بر این است به پوتین پیام داده شود که با چه عواقبی در داخل و خارج روبه روست به این امید که بر تصمیمات وی در هفته های پیشرو تاثیر گذاشته شود.

مذاکرات روز دوشنبه تحت هدایت وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا و دیپلماتی مجرب است که در زمینه توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران مذاکره می کرد.

انتظار می رود مقام های روس بر مطالبات خود در زمینه گرفتن تضمین های امنیتی پافشاری کنند که از جمله آن جلوگیری از استقرار موشک ها در اروپا و اعزام نیرو یا استقرار تسلیحات در کشورهای عضو شوروی سابق است که به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوسته اند.

پوتین همچنین خواستار پایان گسترش ناتو است که شامل تعهد نسبت به ملحق نشدن اوکراین به این ائتلاف هسته ای می شود.

در حالی که دولت بایدن گفته که قصد دارد درمورد تمام نگرانی های امنیتی روسیه بحث و تبادل نظر کند، این مطالبات به منزله از بین بردن معماری امنیتی اروپاست که پس از فروپاشی شوروی ایجاد شد.

دیپلمات های آمریکایی نگرانند که روس ها اعلام کنند نگرانی های امنیتی شان برآورده نشده است و به بهانه شکست مذاکرات، توجیهی برای اقدام نظامی داشته باشند.

به گفته مقام های آمریکایی،   تحریم های جدید علیه روسیه به جای هدف قرار دادن بانک های کوچک و فرماندهان ارتش، قعط ارتباط بزرگترین موسسات مالی روسیه را که به نقل و انتقالات مالی جهانی وابسته اند، نشان می گیرد.

مقام های مزبور از اشاره به اینکه آیا آمریکا آماده است ارتباط روسیه را با سیستم سوئیفت قطع کند، خودداری کردند، سیستمی که تراکنش های مالی را بین بیش از یک هزار و یکصد بانک در ۲۰۰ کشور انجام می دهد.

مقام های اروپایی در عین حال می گویند درباره این احتمال صحبت کرده اند، چیزی که اکثر قدرت های بزرگ اروپایی تا همین اواخر از بررسی آن خودداری کرده بودند، از ترس اینکه مبادا روسیه با قطع جریان نفت و گاز در فصل زمستان دست به اقدام تلافی جویانه زند.  

به گفته سینتیا روبرتس استاد علوم سیاسی در کالج هانتر آمریکا، روسیه درمورد مساله تحریم های جهانی بسیار آموخته و جای تردید دارد که این کشور به آن اندازه که مقام های آمریکایی ادعا دارند، از قطع ارتباط با سوئیفت متضرر شود.

وی تاکید کرد که روسیه صدها میلیارد ذخایر طلا و دلار در اختیار دارد و بانک چین به نسخه داخلی سوئیفت روسیه ملحق شده است.

تحریم های فنی بخشی از صنایع مطلوب پوتین را هدف قرار می دهد به ویژه بخش هوافضا و تسلیحات که بزرگترین منبع درآمد برای دولت روسیه است.

در این میان، گزینه های دیگری نیز در دست بررسی است که فراتر از ممنوعیت فروش تراشه های رایانه ای است.

در یک گام دیگر، به گفته مقام های آمریکایی، وزارت بازرگانی آمریکا می تواند حکمی صادر کند که صادرات کالاهای مصرفی به روسیه را که ساخت آمریکاست یا در آمریکا طراحی شده است، ممنوع می کند.

در حالی که وزارتخانه های بازرگانی و خزانه داری آمریکا روی تحریم هایی کار می کنند که مزایای آمریکا بر روسیه را به حداکثر رساند، پنتاگون در حال توسعه طرح هایی است که بازتاب جنگ های نیابتی دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی است.

مقام های اطلاعاتی غرب به تازگی گفتند که تصور می کنند کمترین احتمال، یک حمله تمام عیار باشد که در آن روس ها سعی در تصرف کی‌یف پایتخت اوکراین برآیند.

با این حال، بسیاری از ارزیابی ها اقدامات بیشتری را از سوی پوتین پیش بینی کرده اند که می تواند شامل تصرف زمین های بیشتری از سوی روسیه در منطقه دونباس یا پلی زمینی به کریمه باشد.

چند مقام مطلع می گویند دولت آمریکا به کشورهای اروپایی توجه دارد که می توانند کمک بیشتری را برای حمایت از نیروهای اوکراینی قبل از هر درگیری و همچنین در مراح اولیه تهاجم روسیه ارائه دهند.

در این میان، یک گزینه ای که احتمالا در هفته پیشرو در ناتو مورد بحث قرار می گیرد، طرح افزایش نظامیان مستقر در حاشیه دریای بالتیک و جنوب شرقی اروپاست.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه بار دیگر هشدار داد اگر روس ها حمله کنند، ناتو نیروهای بیشتری را در امتداد مرزهای بین کشورهای عضو ناتو و قلمروی تحت کنترل روسیه مستقر می کند.

انتهای پیام/