شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#مجلس

تصویب کلیات طرح بازنگری در سازوکار بررسی اعتبار‌نامه منتخبان مجلس /ارجاع طرح به مرکز پژوهش‌ها


تصویب کلیات طرح بازنگری در سازوکار بررسی اعتبار‌نامه منتخبان مجلس /ارجاع طرح به مرکز پژوهش‌ها

سخنگوی کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس از تصویب کلیات و ارجاع طرح بازنگری در سازوکار بررسی و تصویب اعتبار‌نامه منتخبان به مرکز پژوهش‌های مجلس خبر داد.

سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی  خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون متبوعش گفت: رسیدگی به طرح اصلاح مفاد 28 تا 31 از آیین نامه داخلی مجلس درباره   بازنگری در سازوکار بررسی و تصویب اعتبار‌نامه منتخبان در دستورکار اعضای کمیسیون قرار داشت.

وی افزود: درباره  اصلاح مفاد مربوط به سازورکار بررسی و تصویب اعتبارنامه منتخبان مجلس پیشنهادات متعددی از سوی برخی نمایندگان مطرح شده که در این جلسه درباره آنها بحث و تبادل نظر شد.

سخنگوی کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی با بیان اینکه پس از استماع نظرات اعضا کلیات این طرح با اکثریت آرا به تصویب رسید ادامه داد: در این جلسه   مقرر شد طرح اصلاح فرایند بررسی اعتبار نامه‌های منتخبان، طبق ماده 142 آیین نامه برای بررسی‌های کارشناسی به مرکز پژوهش‌های قوه مقننه ارجاع شود تا پس از ارسال مجدد طرح به کمیسیون، جزئیات طرح بررسی شود.

به گزارش تسنیم، اعتبارنامه‌های نمایندگان به‌ترتیب به شعب پانزده‌گانه جهت رسیدگی ارجاع می‌شود. چنانچه هر یک از نمایندگان به اعتبارنامه‌ای معترض باشد، ظرف مدت سه‌روز از تاریخ انتشار فهرست مذکور حداکثر تا پایان وقت اداری روز سوم، موظف است اعتراض کتبی خود را امضاء و شعبه ذی‌ربط تقدیم کند همچنین شعبه موظف است حداکثر ظرف مدت سه‌روز کاری گزارش تأیید آن دسته از اعتبارنامه‌های واصله را که معترض ندارند، به‌صورت یکجا به هیأت رئیسه ارسال کند تا برای تصمیم‌گیری مجلس در دستور کار قرار گیرد.

اعتبارنامه‌هایی که مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفته است، حداکثر ظرف مدت پنج روز کاری توسط شعبه رسیدگی می‌شود. در صورتی‌که نظر شعبه تأیید اعتبارنامه باشد، گزارش تأیید آن برای تصمیم‌گیری به مجلس ارائه می‌شود. چنانچه نظر شعبه رد اعتبارنامه باشد، از طریق هیأت رئیسه مجلس به کمیسیون تحقیق ارجاع خواهد شد تا پس از رسیدگی و ارائه گزارش، برای تصمیم‌گیری مجلس در دستور کار قرار گیرد.

کمیسیون تحقیق حداکثر ظرف مدت پانزده روز به دلایل و توضیحات کتبی شعب و معترض یا معترضان رسیدگی می‌کند و پس از استماع و بررسی توضیحات معترض یا معترضان و دفاعیات کتبی یا حضوری نماینده مورد اعتراض، نظر خود را به مجلس ارسال می‌کند.

انتهای‌پیام/