شهر خبر
برچسب‌های مهم خبری:#انتخابات#سال 2019#لهستان#نرم افزار

جنجال بر سر مشروعیت انتخابات ۲۰۱۹ لهستان بعد از افشای جاسوسی با نرم افزار اسرائیلی


جنجال بر سر مشروعیت انتخابات 2019 لهستان بعد از افشای جاسوسی با نرم افزار اسرائیلی

بعد از افشاگری‌ها درباره هک شدن تلفن رهبر کمپین بزرگترین جناح اپوزیسیون با نرم افزار جاسوسی پگاسوس قبل از انتخابات سال ۲۰۱۹ لهستان، حالا اپوزیسیون مشروعیت و عادلانه بودن این انتخابات را زیر سوال برده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، قبل از انتخابات پارلمانی لهستان در سال 2019 تلفن رهبر کمپین بزرگترین جناح اپوزیسیون در این کشور با نرم افزار جاسوسی پگاسوس هک شد و حالا این پرسش مطرح است که آیا می توان همچنان این انتخابات در این کشور را عادلانه توصیف کرد؟

"دونالد تاسک"، رهبر اپوزیسیون در لهستان این را بزرگترین بحران دموکراسی از پایان دیکتاتوری در کشورش در سال 1989 ارزیابی کرده و اعلام کرده می خواهد از کمیته های بررسی هر دو اتاق پارلمان بخواهد درباره حملات هکری به تلفن های یک سیاستمدار اپوزیسیون، یک وکیل مرتبط با اپوزیسیون و یک دادستان منتقد دولت با استفاده از نرم افزار جاسوسی پگاسوس تحقیق کنند.

اینکه چه کسی در پس این حملات جاسوسی قرار دارد هنوز مشخص نیست، اما اپوزیسیون لهستان معتقدند این اقدامی از سوی سرویس های اطلاعاتی لهستان است که از نرم افزار جاسوسی پگاسوس برخوردارند.

به اعتقاد سیاستمداران اپوزیسیون در لهستان ماجرای این افشاگری جاسوسی با نرم افزار پگاسوس این سوال را مطرح می کند که آیا انتخابات پارلمانی در پاییز 2019 که در آن حزب حاکم قانون و عدالت لهستان از آن به عنوان برنده بیرون آمد همچنان عادلانه و مشروع است.

در اوایل دسامبر رسانه های صهیونیستی گزارش دادند که رژیم صهیونیستی لهستان و مجارستان را به عنوان تنها اعضای اتحادیه اروپا از فهرست کشورهایی که پگاسوس می تواند به آن ها فروخته شود خط زده است.

به نوشته روزنامه گاردین، یک ناظر امنیت سایبری گفته است که از برنامه جاسوسی "پگاسوس" برای هدف قرار دادن چهره‌های برجسته مخالف استفاده شده است و رسانه‌های لهستانی این رسوایی را "واترگیت لهستانی" نامیدند.

با این همه "ماتئوس موراویسکی"، نخست وزیر لهستان گفت که وی "هیچ اطلاعاتی" درخصوص شنود ندارد؛ وی در عین حال گفت که اگر چنین چیزی تایید شود، "به‌طور بالقوه" می‌تواند کار سرویس‌های مخفی خارجی باشد.

گوشی‌های هوشمند توسط برنامه جاسوسی "پگاسوس" مورد هدف واقع می‌شوند و اساسا به دستگاه‌های جاسوسی جیبی تبدیل می‌شوند و به کاربر این امکان را می‌دهد که پیام‌های شخص مورد هدف قرار گرفته را بخواند، عکس‌های آن را ببیند، مکان آن‌ها را ردیابی کند و حتی دوربین گوشی را بدون اینکه فرد مطلع شود، روشن کند.

برنامه جاسوسی "پگاسوس" وابسته به شرکت ان‌اس‌او رژیم صهیونیستی است و پس از اینکه چندین خبرگزاری و سرویس‌های خبری گزارش کردند که دولت‌ها از این برنامه جاسوسی برای جاسوسی فعالان، خبرنگاران، وکلا و سیاستمداران استفاده می‌کنند، تبدیل به بحثی "چالش‌برانگیز" شد.

فرانسه، اسپانیا و مجارستان از جمله کشورهایی بودند که خبرنگاران در آنها مورد حمله این بدافزار قرار گرفتند. پس از این گزارش ها، کمیته آزادی های مدنی پارلمان اروپا جلسات استماع برگزار کرد و از کمیسیون خواست تا استفاده از جاسوس افزارها را حتی توسط دولت های عضو محدود کند.

اما افشاگری‌های اخیر در لهستان و تابستان امسال در مجارستان، اتحادیه اروپا را با معمای متفاوت و بسیار پیچیده‌تر مواجه می‌کند: چگونه می‌توان از استفاده از جاسوس‌افزارها برای اهداف سیاسی در داخل اتحادیه جلوگیری کرد؟

موریتز کورنر، عضو پارلمان آلمان از Renew Europe که مسائل نظارت دیجیتال در کمیته آزادی های مدنی را دنبال می کند، گفت: من واقعاً نمی دانم چگونه این کار را ممنوع کنم. وی تاکید کرد که اتحادیه اروپا صلاحیت تصمیم گیری در مورد نحوه مدیریت امنیت داخلی کشورهای عضو را ندارد، که این امر مانع از اقدام علیه اقدامات نظارتی گسترده در گذشته شده است.

انتهای پیام/